מקצוע

kestea

New member
מקצוע

הי,
אני בת 33, עם תואר במדעי הרוח (תולדות האמנות והיסטוריה). בשנה האחרונה עשיתי קורס בדיקות תוכנה, ואני לא מוצאת כרגע עבודה בתחום. הבנתי שזו היתה טעות ללכת לתחום, כי אין בו עבודה לאנשים ללא ניסיון או ללא תואר במדעי המחשב. רציתי לפני שנה להירשם ללימודי אדריכלות לתואר הנדסאי, על מנת לעבוד בשרטוט - תכנון ומיפוי זה מה שמעניין אותי. עבודה בתחום הבדיקות היתה אמורה לעזור לי לממן את לימודי ההנדסאות בינתיים.
בעקבות השנה הזאת, אני לא בטוחה אם ללכת ללימודי הנדסאי אדריכלות. אולי אפילו לא אמצא עבודה בשרטוט.. אני פוחדת ללמוד עוד מקצוע שלא אמצא בו עבודה
האם החששות שלי מוצדקים? ראיתי שיש מודעות בודדות שמציעות עבודה להנדסאים לצורך שרטוט אדריכלי.. באיזה תחום בטוח אמצא עבודה? אני מוכנה כבר ללמוד משהו שממש לא קשור לתחומי העניין שלי שלמדתי בתואר. אני רוצה מקצוע שיוכל לפרנס אותי בכבוד, ואפילו חשבתי על הנדסאי מכונות, למרות שהבנתי שהסיכוי לעבוד בתכנון מכונות מתואר הנדסאי הוא נמוך, אז ירדתי מזה גם..
האם הנדסאי בניין יפתח לי יותר דלתות מהנדסאי אדריכלות?

הי

אנ מבינה את הבלבול
קודם כל בחיים אין בטוח.
אבל אני כן חושבת שחכם להבין איך אפשר להתפרנס ממקצוע

בגלל זה יש כמה פרמטרים הכרחיים לבהירות
1. מה מעניין אותך ובמה את טובה?
2. מחקר שוק - לאוו דווקא מה שקיים כיום אלא - אלא לענות על השאלה "לאן השוק הולך ובעיקר לאן את יכולה לקחת אותו"
אני יודעת שאלו לא שאלות פשוטות אך אפשר לענות עליהם כדי לקבל כיוון.
3. הפקת לקחים כפי שאת עושה בחכמה - מה דרישות התפקיד - אך אני מעוניינת לציין את דעתי בעניין
שאם את חדורת מוטיבציה ועניין יש מקומות שמסכימים לקבל אנשים לעבודה גם ללא ניסיון ויש דרכים להתברג לתפקיד מערוצים אחרים (וזה מניסיון:)

את רוצה לעבוד כהנדסאית מכונות - האם את חושבת שזה באמת מה שאת רוצה שתחזיקי מעמד במקצוע הזה לאורך זמן - זו שאלה חשובה.
הייתי בודקת את תחומי העניין שלך ורואה מה עוד מלבד הנדסאי אדריכל אפשר לעסוק בו?
או מה מלבד מקצוע כהנדסאי אדריכל אפשר לעשות עם התואר?
מציעה שתעשי מחקר שוק, תלכי למכללות לקבל מידע ותחשבי יצירתי:)

מקווה שזה עוזר...
בהצלחה לך
ומוזמנת להמשיך להיעזר:)

kestea

New member
לא הבנת אותי

הי אפרת,
כתבתי שאני מעוניינת לעסוק בשרטוט ומיפוי. השאלה היא האם אצליח למצוא עבודה עם תואר הנדסאית ביד בין אם זה באדריכלות/בניין/מכונות בשרטוט

kestea

New member
את מי אפשר לשאול בתחום הזה????

בתי ספר מנסים למכור כל תחום ומספרים לך סיפורים על כל מקצוע שהם בסוף לא נכונים. אין איזה פורום יכולים לענות לי בו אנשים שהם מהתחום?

drdeutsch

New member
למה לך מקצוע - הנדסאי שהוא מלכתחילה נחות לעומ

-ת מקצוע ההנדסה. לידיעתך "הנדסאי" זאת המצאה ישראלית שאין לה הכרה בחו"ל.
אני מניח שלמדת תואר במדעי הרוח, כי את מתחברת יותר לתחום ההומני מאשר לתחום הריאלי.
תואר בהנדסה מורכב מהרבה מקצועות מדעיים שמצריכים ניתוח מתמטי, אז אם קשה לך עם חישובים, כדאי לך לחפש מקצוע אחר. אך, אם יש לך כוח רצון ומוכנות לשבת על התחת ולפתור תרגילים, אינטגרלים, לוגריתמים, וקטורים, כוח תאוצה וכו' מציע לך ללכת על הנדסה וללמוד 4 שנים, אין קיצורי דרך !

למעלה