מקצוע טיפולי (?)

liberally

New member
מקצוע טיפולי (?)

לא יודע אם לבחור במקצוע טיפולי
כרגע בן 24
עברתי ילדות לא קלה..חרדת נטישה מהאם..לא התגוררתי עם ההורים
עובר כרגע טיפול פסיכודינמי אצל פסיכולוג קליני - כבר חצי שנה אצלו..מטופל גם תרופתית.. מרגיש בסדר..עליה במצב הרוח...מרגיש קשר מיוחד לאנשים..אוהב אנשים..הרבה ערפל עדיין נמצא כאן כי אני לא יודע אם אני רוצה ללכת למקצוע טיפולי בשביל לתקן מה שעברתי או בגלל ש "זה אני".. הרבה ערפל..
ממ..הייתי בהכוונה תעסוקתית אצל אדם מילא לפני כשנתיים וחצי, שם הומלץ על כיוונים של עבודה סוציאלית, חינוך בלתי פורמליי..ועוד כמה שלא זכורים לי..זהו..אשמח לייעוץ :)
 

sani1000

New member
לא נראה לי שהדברים קשורים...

כאילו שבגלל שעברת ילדות קשה, אז אתה לא מתאים למקצוע טיפולי או הפוך.
 
יש קשר ואין קשר

מצד אחד לא צריך רקע קשה בשביל לעסוק במקצוע טיפולי, עם זאת לא מעט מטפלים אכן הגיעו מרקע כזה. אנשים שהתגברו וצמחו מתוך קשיים בילדות, יכולים להכיל ולהבין אנשים במצוקה.
יש מסלולים טיפוליים שעובדים הרבה על ההתפתחות האישית של הסטודנט, במיוחד מסלולי טיפול הוליסטיים (כגון מסלולי טיפול גופנפש). זאת אופציה למי שמתחבר לרפואה משלימה.
 
למעלה