מקצועות לא ריאלים

lilach84

New member
מקצועות לא ריאלים

שלום אני רוצה להרשם לשנת הלימודים הבאה (אוק' 2006), אך לצערי אני אדם לא ריאלי במיוחד (קשה לי נורא עם מתמטיקה ומספרים) אני חזקה יותר בתחום ההומני, אך כל המקצועות שכביכול יותר מתאימים לי (מזרחנות, סוציולוגיה, וכד') אין בהם עתיד, כלומר: כמו שאבא שלי אומר "אין עבודה אחרי התואר". אני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני לא רוצה להתקע במקצוע שאני שונאת רק כדי לקבל תואר מכובד ושתהיה לי עבודה אחרי זה, ומצד שני ההורים יושבים עלי כמו עלוקות שאני אלמד משהו עם עתיד. מה עושים???... אני מאד רוצה ללמוד תקשורת, עם מה אפשר לשלב את זה על מנת שזה יהיה יותר פרקטי?

האמנם?

למה מקצועות כתקשורת ומזרחנות אינם מקצועות פרקטיים? שאין בהם עתיד? לא מעט אנשים עובדים כיום בתחום התקשורת הכתובה והאלקטרונית ומרוויחים את לחמם בכבוד גם אם מתעסקים בתחום לא ריאלי. בוגרי תחומים הנ"ל יכולים להשתלב: השתלבות במערך המחקר באוניברסיטאות - עיסוק הכולל מחקר והוראה גם יחד. הצטרפות למערכי מחקר במוסדות ציבוריים וממשלתיים כמו משרד החוץ ומערכת הביטחון. תעסוקה במסגרת גופים ממשלתיים וציבוריים הקשורים בסקטור הערבי (משרדי ממשלה, מוסדות ציבור, ההסתדרות הכללית ועוד). השתלבות בעבודה עיתונאית (אלקטרונית וכתובה) המתמחה בנושא המזה"ת ובכלל. הוראה בבתי ספר תיכוניים. עבודה בספריות או מרכזי מידע העוסקים בנושאים שבתחום המזה"ת והתקשורת. באופן כללי מי שעוסק במה שהוא אוהב ומשוכנע שיש לו מה לתרום בתחום ימצא בסופו של דבר את דרכו הרבה יותר בקלות ועם הרבה יותר שמחה ממי שלמד משהו כי יש עבודה או שההורים רצו.

lilach84

New member
אמנם, אמנם...

כל מי שלמד מזרחנות, אמר לי לא להעיז להרשם לשם כי אין מה לעשות עם זה. עם כל הכבוד למורים, אני לא מעוניינת בקריירה של הוראה. נדמה ששום מקצוע שאני אבחר בו לא יהיה פרקטי לאחר הלימודים, אלא אם כן אני אבחר במקצוע שדורש הרבה מתמטיקה, ואני לא יהיה מסוגלת. מה לעשות?...

Kiru

New member
הגזמת קצת

מה עם כל אנשי השיווק (ויחסי ציבור ופירסום), פסיכולוגים, יועצים אירגוניים, עורכי דין, מתרגמים, עיתונאים... מתמטיקה זה לא הכל בחיים.

fighter21

New member
לכי תלמדי מנהל עסקים

או משפטים, או עבודה סוציאלית.. לא חסרים תחומים הומניים שיש בהם פרנסה אחרי סיום התואר.

איילת

New member
תואר פרקטי

איפה את מתכננת לעשות את התואר? אני יודעת שיש מקומות, כמו במכללה שאני לומדת בה, שמאפשרים לך לשלב בתואר קורסים מאוד פרקטיים שנותנים לך תעודה שממש מאפשרת לך לעבוד בתחום הזה לאחר מכן. לדוגמא: בתחום התקשורת, יש קורס של דוברות ויחסי ציבור.

ווואי בדיוק אבל בדיוק...

בדיוק אבל בדיוקקק המצב אצלי ככה.... ההורים הם כמו עצם בגרון אצלי, הם לא עוזבים אותי, הם רוצים שאני אהיה עם הרבה כסף וראש טוב, אבל אני לא בנאדם ריאלייי... פשוט לא... לא יודע מה לעשות... כי אני פשוט לומד בביה"ס עם מגמות וזה בעיה ....

למעלה