מקצבים

• פותח הנושא fia2
  • פורסם בתאריך

fia2

New member
מקצבים

שלום לכולם, אני צריכה עזרה לעשות קצת סדר במקצבים,אם מישהו יכול להגיד לי איך קוראים לכל מקצב של 12, 6, 8 ,4,5 וכו'...... תודה.

karmina1

New member
מקצבים

הנה מעט סדר, אבל בהחלט תצרכי להיות יותר ברורה בשאלה שלך, יש כמה מקצבים בסיסיים: קצב של 4 - טנגוס (יש עוד כמה שהן בקצב של 4 חוץ ממנו) יש את האלגריה שהיא על ספירה של 12 כאשר הדגשים שלה הם ב 3, 6, 8, 10, 12 משמעות המילה אלגריה היא שמחה, ולכן המוזיקה היא בדרך כלל מהירה יש את הבולריה שהיא גם על ספירה של 12 והדגשים שלה הם ה 3, 7,8, 10,12 ויש את הסיגריה שהיא על 5 קצת קשה לי להסביר בדיוק את הספירה שלה, אבל אפשר לחשוב עליה כספירה של 12 שהדגשים שלה הם ב 1, 3, 5, 8 , 11

בקשר לטנגוס

הטנגוס זו משפחה שלמה שמונה ארבעה חברים: -טרנטאס- איטי מאוד, כבד ולעיתים אף נשמע מאולתר וחסר קצב ברור. -טינטוס- איטי יחסית אך קל יותר מהטראנטס ובעל מקצב 4 ברור. -טנגוס- מקצב של 4 מאוד ברור ויותר דינמי. -טנגיו- הדגש נשמע על כל פעימה שלישית, תלוי בפיסוק המוסיקלי הטבעי של המשפט. לעיתים הדגש יהיה על פעימה ראשונה והתחושה תהיה לגמרי שונה. זה מקצב חמקני ולא קל. ברוב המקרים כשמנגנים טנגוס, בעליה במהירות לקראת הסוף הוא הופך מעצמו לרומבה.

Urimel

New member
taranta y tarantos

חשוב לציין שקומפס הטראנטאס וטראנטוס אינם בני המשפחה של הטנגוס - גם אם הטראנטוס מנוגן במשקל 4 רבעים. שני הקומפסים האלה הללו הם בני משפחת הפנדנגו המהוללת, משם נמוכר ביותר בשמו הוא ה- FANDANGO DE HUELVA. כלומר, הפנדנגו מהעיר אואלבה (HUELVA). לעומת זאת, פחות בשמות הפנדנגו שלהם, אך עדיין מאוד מוכרים הם הפנדנגו מגרנדה (GRANAINA), סביליה (SEVILLANAS) ואלמריה (TARANTAS Y TARANTOS). רבים חושבים כי הטאראנטוס איך שהוא מחובר לטנגוס או לרומבה, מכיוון שנוטים לעבור בסוף הטראנטוס לרומבה (שניהם במשקל 4 רבעים).

Urimel

New member
סגריאס

לגבי הקושי להסביר את קצב הסגריאס. אולי הצורה הברורה להסביר את הסגריאס הי ע"י להפוך את המקצב (לא את הקצב, אגב) של הסולארס. הסולארס מכיל ספירה של 12 פעמות עם דגשים על (בהנחה שהתחלנו את הספירה ב-1): 3 6 8 10 12 הסגריאס מכיל גם הוא 12 פעמות אך מתחיל את הספירה ב-8 עם הדגשים הבאים: 8 10 12 3 6 בפרדוקס המעניין של הסגריאס הוא העובדה שהסגריאס בספירת 12 הפעמות מהיא בהרבה מהסולארס, אולם התחושה שהוא מעביר היא תחושה כבדה ואיטית מאוד. כיצד מתקבל האפקט הזה? ע"י לספור רק את הפעמות המודגשות (ולא את שאר הפעמות שלא מודגשות). התוצאה היא ספירה של חמישה הדגשים אותה אנחנו סופרים בפשטות: 1 2 3 4 5 ולא 8 10 12 3 6.

fia2

New member
../images/Emo140.gif תודה רבה לכולם

תודה רבה לכולם, עזרתם לי מאוד, ואני אשמח לקבל כל מידע בנושא המקצבים אם למישהו יש מה להוסיף..

למעלה