מקפיצה

שאלה ../images/Emo22.gif

אתמול היה לי ויכוח , אשמח לשמוע את דעתכם .. האם כדאי ללמוד ולהתמחות בתחום אחד - נגיד רפואה סינית , הומאופטיה , קינסולוגיה , רפלקסולוגיה וכד' או להיות מטפל רב תחומי ככל שלניתן ?

morgetz

New member
שיטות יחודיות כמו שיטת גרינברג

הי יעל, שמי מור ואני חושבת שכאשר יש אפשרות ללמוד כמה דברים זה נהדר ותורם אבל אין כמו להתמחות בדבר אחד. שיטת אבי גרינברג הינה שיטה שאבי גרינברג פיתח מנסיונו האישי בעבודה עם אנשים בקבוצות שונות בכל רחבי בעולם והשיטה באה להראות שכולנו לומדים מתוך אותן הנכות בסיסיות כגון: פחד התנגדון וכאב ובאותה מידה מהנאה. בתור סטודנטית בשיטה אני נהנת מללמוד ולהתמכות בתחום יחודי שמכיל בתוכו הרבה טכניקות פשוטות לטיפול והדרכה. אני תמיד סכרנית לגבי דברים חדשים כמו רייקי, ועוצמת הרקות ועוד ואני לא רואה סיבה לא להתנסות בהם...תמיד אפשר ללמוד עוד. בברכה, מור 058-368365

tanka

New member
טיפול

לדעתי כיון שאנחנו עוסקים ברפואה הוליסטית, רצוי שגם תחומי הידע שלנו יהיו הוליסטים, כלומר שלמים ומלאים ככל שניתן. כמובן שלא ניתן לדעת הכל ולהתמחות בעל התחומים, אנחנו "בסה"כ" בני-אדם אבל מלבד תחום ההתמחות האישי של כל מטפל, כדאי שיהיה לו ידע ולו בסיסי גם מתחומים אחרים בתוך הרפואה המשלימה. נוסף לכך אני חושבת שכל מטפל אלטרנטיבי צריך להתמחות בסוג מסוים של טיפול מגע.

לדעתי, השאלה לא בכמות אלא בתהליך

כדי לאפשר לאדם כלשהו להתמחות ולקבל עזרה מהמהות הפנימית החכמה יש צורך להטמיע דברים. כאשר לומדים בו זמנית מספר תחומים תת-המודע אינו יכול להפריד ביניהם ולהעביר את האדם תהליך התפתחות והתמקצעות וקיימת אפשרות ברורה שהנטיה תהיה להיות טכנאי , 'טכנאי טוב' או לא טוב אך האיכויות הפנימיות אינן מורווחות מכך. כאשר אני מלמדת את תחומי הפסיכותרפיה הרוחנית והתפתחות עצמית אני מציעה ללומדים לשכתב במסודר את החומר הנלמד, בכתב יד, וכך 'לעשות סדר במוח'. כאשר עושים סדרבמוח מתחיל תהליך של התפתחות עצמית מואצת המאפשרת מהר יותר לעבור וללמוד תחום לימודים נוסף ולהתפתח גם בו, לטובה. ברכות, דר' אסתיה חוטר גזע Mc.D

עבודת הדוקטורט שלי הייתה 'תבנית אדם

תבנית אדם אוניברסלית: שדות אנרגיה, מרכזי אנרגיה וצבעים. נבעה מעבודת המאסטר על הצבעים כחוליה המחברת את הפיזיקה עם המטאפיסיקה. אינני רופאה מהרפואה המדעית. התואר הוא אקדמאי.

זה נורא אישי

יש מי שיכולים להתמקד בדבר אחד וכל מידע שאינו מתקשר ישירות יבלבל אותם. יש מי שיש להם ראיה רחבה מאוד והם זקוקים לתחומים האחרים כדי להשלים להם מידע. יש מי שיש להם ראיית עומק והם ייכנסו לרבדים העמוקים של השיטה בה הם מטפלים. השאלה היא, למעשה, למה? (וווואווו איך שאני אוהבת את השאלה הזאת...) למה אדם לומד את מה שהוא לומד? שם לדעתי נמצאת התשובה. כי יש כאלו שיודעים הכל ולא יודעים כלום יש כאלו שעם כלום - יש להם ידע מדהים... זה נורא אישי, כבר אמרתי??? ו... יעל, מה א ת חושבת? באיזה צד של הויכוח את היית? ובכלל, למה התווכחת?

אסתי123

New member
וטוב שכך

כל לימוד תורם. מצמיח, מפתח. כמובן לימוד שהוא מתוך רצון ולא אילוץ. מטפל ראוי ילמד כל הזמן. ילמד גם שטחים שאין להם קשר לעיסוקו. לימוד נעשה גם משיחה ,מקריאת ספר, מצפיה בסרט, מספר, משיר, מנגינה... לימוד מסודר על אחת כמה וכמה. כול-טוב

האם? את מתווכחת על כל דבר?

העיקר להתווכח? וכמה שיותר סוער יותר טוב?
לא נראה לי
את ממש לא ווכחנית מועדת... מה קורה?? על מה ניסית להגן, ולמה?

מסכים עם נאוה - כל אחד והמתאים לו

יש כאלה ששיטה אחת בלבד תגביל אותם; יש כאלה ששיטה אחת תמקד אותם ותאפשר להם להשתפר עוד ועוד, ולמצוא את הכלים שקיימים בשיטה ובמטפל לעזור לכל פונה. עם זאת, נראה לי שנכון גם ל"מתמקדים" (כמוני) ללמוד משהו נוסף, אפילו אם רק כדי לקבל מושג כללי על "מה הם יודעים לעשות".

ידידי היקרים

אתם אלופים בלהתחמק..
מה שאלתי? האם אתם נראה לכם יותר מכון להיות מטפל רב תחומי ( לא בעל ידע בתחומים רבים אלא מטפל רב תחומי) או להיות בעל התמחות בתחום אחד? מי שעונה , בכנות ובלי מריחות - ברור שהכל סלקטיבי ותלוי במיהו המטפל ומיהו המטופל ומהי מחלתו
תענו עם יד על הלב איזה מטפלים הייתם רוצים להיות???

כשאהיה גדול, אני רוצה להיות...

מטפל טוב. מטפל טוב מבין בני-אדם, מבין את הצ'י שלהם, ויודע איך להשפיע עליו - בשיחה, בתנועה, במגע, בדיקור, באוכל, בתרופות... הכל קשור לאותו אדם. הכל קשור לאותו טיפול. זה האידיאל. אבל במצבי כיום, אני אוהב לדבר בידיים.

שמש א

New member
התמקדות

אני בעד להתמקד בתחום מסויים. כשמטופל מגיע עם בעיה הדורשת (לדעתי) התייחסות באמצעות תחום אחר, אני אכן מפנה אותו למטפל באותו תחום. ובכל זאת, כיום, רצה הגורל ויש בידי 2 התמחויות, האחת היא טיפול במגע והשניה רפואה סינית - אני מאושרת עם שילוב זה ויודעת שלימודי במהלך החיים ישארו תמיד בתחומים הללו בלבד. לא חשובה הכמות - חשובה האיכות

freearth10

New member
שאלה קשה

מצד אחד מכל טיפול ניתן לעבוד על שלושת הרמות גוף-נפש-רוח, מצד שני אם יש לך מגוון רחב יותר של תחומים ניתן להתאים אותם יותר למטופל שמגיע אליך. אם הבחירה היתה בידי - הייתי רוצה להיות מטפלת רב תחומית עם דגש על 2 מקצועות אחד מהתחום הרגשי והאחר מהתחום הפיזי. אבל זו אני. למטפל אחר אולי באמת מתאים יותר להתמקד במקצוע אחד בלבד. בתכלס, זה מאוד משנה מיהו המטפל ומהי צורת הלמידה שלו ויישומה. לא יכול להיות כלל אחד שמתאים לכולם.

מיכל זה סלקטיבי לחלוטין

אני מוצאת זאת ליעיל את האפשרות לענות על מגוון צרכים - שיטות, למרות זאת יש תחום שאיננו מתאים לי ולכן אינני מעמיקה בו. אך כך גם בתחום יחיד.... לדוגמה פסיכותרפיה אוניברסלית (רוחנית), בתחום זה בלבד יש אפשרות להציע 15 שיטות שיענו על צרכים של אנשים. חלקן אנרגטיות, חלקן שילוב פסיכולוגי ואנרגטי, חלקן בתוספת 'שעורי בית', חלקן מונחה.... האם תתייחסי לכך כאל טווח תחומי טיפול או כתחום אחד? מאחר וראיתי את הטוב ושאיננו טוב בכל אחת מהקצוות, לדעתי, לתת לך תשובה חד משמעית יש בה מהלבשת 'סכי עיניים'. ברכות, דר' אסתיה חוטר גזע

רב תחומי

מנסיון אישי: ככל שגדלים תחומי הידע גדל כוחו של המטפל לעזור. להסתכל דרך שיטה אחת זה מאד מצר את החשיבה הטיפולית

למעלה