מקפיצה

ערן1987

New member
יהההה,תהני!! אם הייתי מרגיש טוב

יותר אז הייתי משקיע יותר בכתיבה,אבל בגלל שאני לא מרגיש טוב ובגלל זה לא הולך מחר עם השכבה למימדיון(
),אני אכתוב לך יותר כשארגיש טוב יותר אבל תהני!!!

Kidmaniac Liron

New member
סבבה לך!!!!!!

תהני!
אני מבינה שאת לא נוסעת בטיול מאורגן, נכון? כעקרון יש לי הרבה הצעות בשבילך, אז תגידי לי בערך מה התכנון שלך ואני אנסה לכוון אותך עוד

תודה רבה לשניכם!!!../images/Emo13.gif

כן , זאת הטיסה הריאשונה שלי! וזה לא בטיול מאורגן... התכנון שלי הוא טיולים , מקומות יפים ומיוחדים , מקומות כמו מיגדל אייפל וגם שופינג , קניונים...

Kidmaniac Liron

New member
אוקיי...

שאלה קטנה - כבר יש לך בית מלון סגור? אם לא, עדיף לקחת מלון שקרוב למרכז העיר ו/או לתחנת מטרו. כעקרון די פשוט להתמצא בפריז בעיקר בזכות הדבר המבורך שקוראים לו מטרו. אני מציעה לך לתכנן מראש מה את רוצה לעשות בכל יום, אחרת תגיעי למצב שיברח לך הזמן ולא תספיקי לעשות את מה שאת רוצה ולא חסר מה לעשות / איפה להיות. למגדל אייפל הייתי מציעה לך ללכת בבוקר / צהריים. למרות התורים הארוכים, כדאי לראות את הנוף באור יום - חוויה! בערב כדאי לקחת שיט על נהר הסיין -זה די נחמד
שאר הדברים הסטנדרטים - שער הנצחון / הקונקורד / שדרת שאנז אליזה / מרכז פומפידו וכו' וכו' - לחלקם תוכלי להגיע ברגל, לחלקם במטרו ואולי תוכלי לקחת מין סיור מודרך מהמלון - תמיד יש כאלה. שופניג יש בכל מקום... במרכז העיר תמצאי חנויות יוקרה וגם חנויות עממיות יותר. אם את אוהבת מוסיקה.. מומלץ לבקר ב Virgin Megastore ו FNAC - שתי חנויות ענקיות לדיסקים / DVD. בגדים לא תהיה לך בעיה למצוא. חנות שאי אפשר לפספס היא Sephora - אישית ביליתי שם בערך שעה וחצי - גם בפריז וגם בניו יורק
משהו כמו רשת "אפריל" אצלנו פי 10,000. אם את אוהבת שופינג בקניונים אז יש את "הרובע החדש" ("לה דפאנס") שבתכלס זה כל מה שיש לעשות שם. במקומך, רק בשביל הקניון לא הייתי נוסעת לשם. יש המוןןןן כנסיות יפות בפריז שכדאי לבקר בהן, המפורסמת מכולן היא כמובן כנסיית ה Notredame. כנסיה נוספת שאסור לפספס היא כנסית ה Sacret Heart / הלב הקדוש / סקרה קאר שנמצאת על גבעת המונמרט. שם יש את רובע האומנים. הייתי מציעה לך ללכת לשם באחד הערבים - מקום מדהים! יש את מוזיאון הלובר שאני בטוחה ששמעת עליו - ואני ממליצה לך לראות אותו רק מבחוץ אלא אם יש לך 3 ימים לבלות שם וזיקה לאומנות או שאת ממש ממש ממש רוצה לראות את המונה ליסה. שני מקומות מחוץ לפריז שאישית אני מאוד ממליצה עליהם אבל זה תלוי בטעם שלך: 1. יורו דיסני - לזה צריך להקדיש יום שלם אבל בשבילי זו הייתה חוויה מדהימה גם בגיל 12 וגם בגיל 21. מדהים! 2. ארמונות וורסאי - פשוט מרהיב ויפה לבקר שם, זה קצת שובר את כל שגרת השופינג של העיר
-- גם למקומות אלו אני בטוחה שיש סיורים מודרכים, או לפחות אוטובוסים עד לשם ובחזרה. כעקרון, זה מה שאני מצליחה לזכור כרגע. אני מציעה לך לקנות איזה ספר קטן על תיירות בפריז או אפילו חוברות של טיולים מאורגנים ולסמן לך מקומות שהיית רוצה להגיע אליהם. אם תוכלי להשיג מפה של המטרו - גם טוב, למרות שבאמת פשוט להתמצא בה ברגע שמבינים את העקרון. למשל לגבעת המונמרט, את פשוט צריכה לשאול מישהו איפה היא במפה של המטרו (גם כתוב על המפה, אבל בכל אופן) ואז למצוא תחנת מטרו קרובה ולראות אלו קוים יש שם. אם יש את הקו שמביא אותך ישירות לשם - מצוין. את רק צריכה לודא שאת עולה על הרכבת שבכיוון הנכון (ואת זה את בודקת לפי התחנה הסופית שתמיד מצוינת על החצים בתחנה). אם לא, את צריכה לבדוק במפה איפה יש תחנה משותפת לקו שלך ולקו שמוביל למקום הרצוי. מפת מטרו תוכלי לקבל במלון או בתחנות. אני לא זוכרת כמה נסיעה אחת עולה אבל תקני מין "כרטיסיה" (הם פשוט נותנים לך 10-15 כרטיסים במחיר מוזל יותר). מקווה שעזרתי קצת, אם יש לך עוד שאלות - אני אנסה לעזור

shiray

New member
חחחח

איך אני רואה אותו אחרי שהוא לומד קצת יותר על מה נסגר פה בפורום שכשהוא ייכנס אליו הוא יחשוב "טוב הודעה של לירון או שירה... נוותר נעבור לתגובות"....

ואוו לירון תודה רבה!!!../images/Emo24.gif

בית מלון עדין לא סגור לי , יש לך הצעות למשהו טוב במחיר סביר? ועם עולים לך עד מקומות בראש - תמיד תוסיפי...

shiray

New member
עד כמה לא שומרת על כשרות?

אם פשוט את לא רוצה לאכול שם משהו לא כשר בפני עצמו אז זו לא כזו בעיה (האמת אבל שאני מזהירה כבר עכשיו- במקדונלדס הם מטגנים את הצ'יפסים בשומן חזיר), אבל אם את רוצה רק מסעדות שהכל בהן כשר זו בעיה ואז צריך ממש לחפש במיוחד...

Kidmaniac Liron

New member
כמו ששירה אמרה - עד כמה את שומרת

כשרות? תראי, כמעט בשום מקום בעולם (אולי בברוקלין
) לא פשוט למצוא מסעדות עם תעודת כשרות ובטח שלא בתי מלון... אם זה ממש ממש ממש חשוב לך, אז פשוט תביאי אוכל מהבית - שימורים / חטיפים / כאלה דברים. כעקרון, אל תקחי את זה יותר מידי קשה. את לא חייבת לאכול צ'יזבורגר אבל את יכולה לאכול נגיסי עוף ואם גם את זה את לא מוכנה, אז פשוט תמנעי מלאכול בשר נקודה. בקשר לבית מלון, אני לא זוכרת את השם, אבל אני אברר ואחזור אליך.

shiray

New member
מסכימה!

אז ככה- מגדל אייפל זה ממש טוב לבוא ביום ואני גם ממליצה שאחד הימים הראשונים! כשהיינו שם פתום ראינו המון המון מקומות יפיפיים והחלטנו שאנחנו רוצים ללכת לשם אז באמת כדאי באחד הימים הראשונים כדי שתפני זמן לאיזה פארק או כנסייה יפה שפתאום תראי מהאייפל... גם איך את רואה את עצמך בטיול? יושבת לך בסבבה עם איזו גלידה טעימה בפארק או רצה ממקום למקום? כי זה מאוד יכתיב לך את המסלול. יש יתרונות לכל דבר- באופציה הראשונה סופגים הרבה אוירה ורגועים והכל ובאופציה השניה את רואה המון המון מקומות מעניינים ומספיקה המון. בכל אופן וורסאי זה ה-מקום שאני הכי מצטערת שלא הייתי בו! כמה חודשים אחרי שחזרנו מפאריז אבא שלי הביא איזה משחק בלשות כזה שמתרחש בוורסאי ופשוט עוברים שם על כל החדרים ורואים אנשים וזה ואני חטפתי הלם כשראיתי איזה יפה שם!!! ממש ממש מומלץ! וגם כשהייתי ברומא אני זוכרת שנסענו יום שלם לטיבולי ששם גם יש ארמון מדהים וזה היום שהכי נהניתי! זה כיף לצאת יום אחד מהעיר בשביל דבר כזה... מפות למטרו אני די בטוחה שיש בכל בית מלון, אבל באמת כדאי לחפש לפני ליתר בטחון כי להתקע בלי זו די בעיה... האמת שגם כשקנינו מדריך ללונדון היה לנו במדריך עצמו מפה של האנדר גראונד (שזה בול אותו דבר רק בלונדון ולא בפאריז...) אז כדאי שתבדקי... ובאמת כדאי שתקני איזה מדריך ופשוט תסמני כל מה שאת רוצה לראות ואז לסדר לפי מיקום והכל... כדאי לדעת מה העיר מציעה כדי שלא תחזרי לארץ ואז תקלטי כמה פספסת... לגבי כרטיסיה אולי יש להם משהו שבועי כזה... ברוב העולם יש ואז זה יותר בזול אם את נוסעת הרבה (ובדר"כ נוסעים בחו"ל הרבה)... אני יודעת לפחות שבלונדון וברומא יש... ובאמת עם הכשרות כדאי שתביאי שימורים וכל מיני דברים כדי שלא תתקעי שם בלי אוכל.... וכדאי שתקבעי גבולות- ככה הכל כשר למהדרין זה מאוד מאוד קשה ויש רק ברובע היהודי וקצת שה לי לתכנן לך מסלול שבו כל צהריים וערב תהיי שם... בחיים לא תוכלי להתרחק... אז נראה לי שנגיד תתפשרי על לא לאכול במסעדות בשר וזה כי אם את שומרת על בשר מוכשר והכל זו תהיה ממש בעיה... תאכלי במסעדות חלביות נגיד ושם קשה לי להאמין שיהיו בעיות... ובאמת כל המקומות הידועים כמו השאנז אליזה, הלובר וכל זה...

תודה שירה!

האמת שאני רוצה ליראות כמה שיותר!!! לשבת ולאכול גלידה באיזה פארק יכול להיות חלק מהטיול... שתמיד כיף! ושוב המון תודה על כל העזרה!!!

Padme Amidala

New member
תהני!! ../images/Emo13.gif

אף פעם לא הייתי בפאריז... תעשי כיף חיים! והמון המון קניות!

למעלה