אוקיי...
שאלה קטנה - כבר יש לך בית מלון סגור? אם לא, עדיף לקחת מלון שקרוב למרכז העיר ו/או לתחנת מטרו. כעקרון די פשוט להתמצא בפריז בעיקר בזכות הדבר המבורך שקוראים לו מטרו. אני מציעה לך לתכנן מראש מה את רוצה לעשות בכל יום, אחרת תגיעי למצב שיברח לך הזמן ולא תספיקי לעשות את מה שאת רוצה ולא חסר מה לעשות / איפה להיות. למגדל אייפל הייתי מציעה לך ללכת בבוקר / צהריים. למרות התורים הארוכים, כדאי לראות את הנוף באור יום - חוויה! בערב כדאי לקחת שיט על נהר הסיין -זה די נחמד
שאר הדברים הסטנדרטים - שער הנצחון / הקונקורד / שדרת שאנז אליזה / מרכז פומפידו וכו' וכו' - לחלקם תוכלי להגיע ברגל, לחלקם במטרו ואולי תוכלי לקחת מין סיור מודרך מהמלון - תמיד יש כאלה. שופניג יש בכל מקום... במרכז העיר תמצאי חנויות יוקרה וגם חנויות עממיות יותר. אם את אוהבת מוסיקה.. מומלץ לבקר ב Virgin Megastore ו FNAC - שתי חנויות ענקיות לדיסקים / DVD. בגדים לא תהיה לך בעיה למצוא. חנות שאי אפשר לפספס היא Sephora - אישית ביליתי שם בערך שעה וחצי - גם בפריז וגם בניו יורק
משהו כמו רשת "אפריל" אצלנו פי 10,000. אם את אוהבת שופינג בקניונים אז יש את "הרובע החדש" ("לה דפאנס") שבתכלס זה כל מה שיש לעשות שם. במקומך, רק בשביל הקניון לא הייתי נוסעת לשם. יש המוןןןן כנסיות יפות בפריז שכדאי לבקר בהן, המפורסמת מכולן היא כמובן כנסיית ה Notredame. כנסיה נוספת שאסור לפספס היא כנסית ה Sacret Heart / הלב הקדוש / סקרה קאר שנמצאת על גבעת המונמרט. שם יש את רובע האומנים. הייתי מציעה לך ללכת לשם באחד הערבים - מקום מדהים! יש את מוזיאון הלובר שאני בטוחה ששמעת עליו - ואני ממליצה לך לראות אותו רק מבחוץ אלא אם יש לך 3 ימים לבלות שם וזיקה לאומנות או שאת ממש ממש ממש רוצה לראות את המונה ליסה. שני מקומות מחוץ לפריז שאישית אני מאוד ממליצה עליהם אבל זה תלוי בטעם שלך: 1. יורו דיסני - לזה צריך להקדיש יום שלם אבל בשבילי זו הייתה חוויה מדהימה גם בגיל 12 וגם בגיל 21. מדהים! 2. ארמונות וורסאי - פשוט מרהיב ויפה לבקר שם, זה קצת שובר את כל שגרת השופינג של העיר
-- גם למקומות אלו אני בטוחה שיש סיורים מודרכים, או לפחות אוטובוסים עד לשם ובחזרה. כעקרון, זה מה שאני מצליחה לזכור כרגע. אני מציעה לך לקנות איזה ספר קטן על תיירות בפריז או אפילו חוברות של טיולים מאורגנים ולסמן לך מקומות שהיית רוצה להגיע אליהם. אם תוכלי להשיג מפה של המטרו - גם טוב, למרות שבאמת פשוט להתמצא בה ברגע שמבינים את העקרון. למשל לגבעת המונמרט, את פשוט צריכה לשאול מישהו איפה היא במפה של המטרו (גם כתוב על המפה, אבל בכל אופן) ואז למצוא תחנת מטרו קרובה ולראות אלו קוים יש שם. אם יש את הקו שמביא אותך ישירות לשם - מצוין. את רק צריכה לודא שאת עולה על הרכבת שבכיוון הנכון (ואת זה את בודקת לפי התחנה הסופית שתמיד מצוינת על החצים בתחנה). אם לא, את צריכה לבדוק במפה איפה יש תחנה משותפת לקו שלך ולקו שמוביל למקום הרצוי. מפת מטרו תוכלי לקבל במלון או בתחנות. אני לא זוכרת כמה נסיעה אחת עולה אבל תקני מין "כרטיסיה" (הם פשוט נותנים לך 10-15 כרטיסים במחיר מוזל יותר). מקווה שעזרתי קצת, אם יש לך עוד שאלות - אני אנסה לעזור