מקפיצה

פרוייקט ../images/Emo26.gif

אני רוצה לבנות לפורום מילון מונחים לטובת הגולש שאינו בקיא. אפילו דברים טריוואלים של מהו YIN ,QI ויטמינים ומינראלים וכל מה שעולה על דעתכם.. אשמח אם כל אחד ישרשר כמה הגדרות מתומצתות ומוסברות בשפה פשוטה , הנה כמה מטלות "חובה"
דוד - טאו שיאצו , טאי צי מאיה / אסתי - קינסולוגיה , מח אחד נאוה - נטאורופתיה , תוספי מזון ( ובטח יש לך עוד הרבה - אז מה שבא לך) שלומי - הומאופתיה , הומאופתיה קלאסית , דילול , דודי - רפלקסולוגיה , רייקי , וכל החבר´ה מרפואה סינית - כל מושג שתעזרו לי אני מאוד אודה
יללא לעבודה
יעל

avorly

New member
תני דוגמאות

ונרתם לעזרתך. בברכת רק בריאות, אורלי

דוגמית

yin ןyang : הסינים השתמשו בצמד המונחים "yin & yang" כדי לתאר ולהסביר את העולם והתהליכים הקורים בו, תאורית ה yin וה yang מבוססת על תאורית הניגודים. הyin וה yang הינם שני כוחות שווים המשלימים אחד את השני, קיימת בינהם תלות ומשום כך כל פעולה של האחד תגרום לפעולת גומלין מהשני. " ה yin וה yang משמעם הדרך של השמים וארץ. הם היסוד של הכל, יוצרי השוני והמוות ומשכן האלים. .." ( מתוך ה nei ching). הyin מתואר כחומר פיזי, כבד, שוקע המושך כלפי מטה. הקור והחושך משוייכות ל yin וכך גם האישה וזאת משום שבתוכה נוצרים חיים חדשים. ה yang לעומתו מתואר כאנרגית האל חומר , קל ועולה למעלה. החום והאור משויכים ל yang וכך גם הגבר. ע"מ להבין את תאוריה זו יש להתבונן בסמל הרפואה הסינית ( המצורף) . מעגל – המסמל את הזרימה האין סופית , ניתן לראות כי בחלק בו מסתיים ה yin ( השחור) זוהי הנקודה בה הyang ( הלבן) מגיע לשיאו . ( לדוגמא שיא הלילה (yin) מביא עימו את תחילת היום החדש (yang). בכל גל ניתן לראות חלק מן הניגוד שלו, סימבול שמבטא את תלותו של האחד בשני . הyang השואף לעלות מעלה חייב מעט מכובדו של ה yin ע"מ שלא יעלה למעלה ללא בקרה וההפך. האיזון בין yin ל yang, נקראה ברפואה הסינית: הרמוניה.

עוברת דירה!../images/Emo57.gifבשעה טובה../images/Emo13.gif

איזה כיף לך! "למעט תחושת העייפות וה"נמאס לי לסדר" מן הסתם
"
המון אור ובריאות וליעל- טוב אני עוד טירונית בתחומים של הפורום-הייתי שמחה לתרום במעמד אחר
בהצלחה!:)

תודהההה!! אבל...

אני רק מפנה עוד לא מצאתי בית מתאים לגור בו
אז הדברים הולכים למכולה ואני עם הבן שלי חוזרת זמנית לאבאימא המירוץ אחר בית מתאים + מעבר הדירה וה"לסדר" הזה, עוד לפני בכל מקרה, תודההההה

dudi adler

New member
נאוה בהצלחה ובשעה טובה

אל תלמדי ממני- עברתי דירה לפני כשבועיים ועדיין מתבוסס בקרטונים...
בהצלחה דודי

yoelnd

New member
שוב עוברת דירה?

לא מזמן זה היה? מה קרה? העיקר העושר והאושר הפנימי שלכם!

פרוייקט../images/Emo35.gif אני../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

לגבי הטאו-שיאצו, ממש קשה לי לענות - אני לא לומד טאו-שיאצו כבר כמה שנים, אני כבר לא ברשימת המטפלים שלהם, ובזמן שכן למדתי שם השיטה השתנתה משנה לשנה, כי המפתח, ריוקיו אנדו, פיתח כל הזמן דרכים חדשות לטפל וללמד. אני יכול להסביר שהשיטה היא פיתוח על הבסיס של זן-שיאצו, אבל אנדו הלך כל-כך רחוק עם הפיתוח הזה שהגדרה כזו חסרת משמעות כמעט. הטאו-שיאצו כמו שאני הכרתי אותו התבסס על מערכת של 24 מרידאנים ראשיים ועוד 12 "מיוחדים": ה-24 היו 12 המרידיאנים הקלאסיים של מסונגה + התת-מרידיאנים שלהם, ובנוסף ה-CV וה-GV, שאנדו גילה גם בידיים וברגליים, עם התת-מרידיאנים שלהם. 12 המרידיאנים ה"מיוחדים" נקראים Super Vesseles, ולפי אנדו הטיפול בהם מאפשר להפוך JAKI - קי שלילי, פתוגני - ל-SEIKI, קי "טוב". ("קי" = צ´י) אולי כדאי לפנות אליהם לקבל הסבר יותר מפורט? לגבי טאי-צ´י, בהודעה הבאה...

טאי-צ´י צ´ואן

טאי-צ´י צ´ואן המושג "טאי-צ´י" מבטא את עקרון הניגודים המשלימים, היין-יאנג - זוגות בהם אין משמעות לאחד ללא ניגודו/היפוכו: אור וחושך, חום וקור, ימין ושמאל, זכר ונקבה, שמים וארץ, רך וקשה, פעיל וסביל. עקרון זה נחשב לראשון בחוקי הטבע, לפי הפילוסופיה הסינית. פירוש המילה "צ´ואן" הוא אגרוף, ובהשאלה - אמנות לחימה. טאי-צ´י צ´ואן היא אמנות לחימה הבנויה על עקרונות היין-יאנג, ובה שלושה דגשים עיקריים: לחימה, רפואה ומדיטציה/פילוסופיה. קיימים סגנונות שונים, המדגישים צדדים מסוימים מתוך השיטה הכללית, אבל המשותף לכל הסגנונות הוא הימצאותה של "קאטה", או "תבנית" - סדרת תנועות ומעברים ביניהן, המבוצעות באופן קבוע מראש תוך הקפדה על זרימה איטית, חלקה, רצופה ומדויקת של כל תנועה ותנועה. כל התנועות הן טכניקות לחימה מצד אחד, וצ´י-קונג - "התעמלות/אימון צ´י" - מצד שני; תקרגול יומיומי של הקאטה מרגיע, מחזק ומאזן את הגוף והנפש, מצד אחד, וזאת במקביל ללימוד אמנות הלחימה, מצד שני. הטאי צ´י מלמד לשחרר את הגוף, ומתרגל גמישות, שווי משקל, דיוק ותזמון נכון של התנועה והנשימה. הגוף כולו צריך להתרגל לפעול כיחידה אחת וכך הוא מעניק כח רב לתנועה ללא כל קשר לכח השרירים, לגובה או למשקל. ביצוע מדויק של כל הנ"ל, מפתח את היכולת להגיב בצורה גמישה, ספונטנית וטבעית לשינויים בשטח - כמו, למשל, התקפה של אדם אלים. עקרונות הטאי-צ´י מאפשרים לתנועה משוחררת לייצר הרבה כוח, בו אפשר להתשמש לכל מטרה: הובלת רהיטים, לחימה וטיפול. טאי-צ´י צ´ואן היא שיטה מורכבת מאוד, שלוקח זמן ללמוד ולוקח זמן להבין. בארץ יש הרבה מורים לסגנונות שונים של טאי-צ´י, וחלקם טובים מאוד; עם זאת, יש גם שרלטנים בשטח, וכדאי להיזהר כשבוחרים מורה. יש גם קלטות-וידיאו וספרים ללימוד טאי-צ´י; אני ממליץ מאוד לא לנסות להתאמן בלי הנחייה צמודה של מדריך מוסמך, שיכול לתקן שגיאות ולפתור בעיות. ספר, קלטת ותכנית טלביזיה לא יכולים לבוא במקום מדריך!!! אם יש הערות/שאלות, אשמח לעזור. דוד

רק בקשה:

אם את אוספת את החומר כאן הקובץ אחד כלשהו, אנא תני לי לעבור קודם על שגיאות הכתיב שלי... "תקרגול" במקום "תרגול"... אוף...

כמובן..

זה הולך להיות ממש מילון של מושגי הפורום , אני אערוך את מה שכתבתם .. תודה רבה , ואם יש לך עוד הגדרות
יעל

../images/Emo26.gifלדעתי חשוב מאוד גם לציין את

המושג באנגלית. במקרה שהגולש ירצה ללמוד יותר שיצליח לעשות חיפוש במנועים השונים. כל הכבוד על הפרויקט החשוב הזה. אני בהחלט אכנס לקרוא.

nitzano

New member
טעמים ופעולתם ע"פ הרפואה הסינית

טעמים ופעולתם ע"פ הרפואה הסינית : חריף :מפזר ,מניע צ´י ,מניע דם . מתוק :מחזק ,מרגיע/מאזן המרכז (טחול/כיבה) ,מרגיע כאב . טפל :חודר ללחות ,משתן . חמוץ :סופח/סופג ,מגביל ומונע בריחה . בוסר :סופח/סופג ,מגביל ומונע בריחה . מר :disperse ,מוריד צ´י ,מוריד/מסלק צ´י מחלה ,מקרר/מטהר חום . מיבש לחות . מחזק יין חלש . מלוח :מרכך גושים ומפזר התגבשויות ,משלשל . (יש לקחת בחשבון שהטעם במציאות אינו תמיד הטעם ברפואה הסינית)

למעלה