מקפיצה את הדיון...

shiray

New member
חחח אהבתי את ההדגשה

שמדובר בבמאית.... ממש חסרות כאלה בהוליווד!!!

Kidmaniac Liron

New member
נכון! אף במאית עוד לא זכתה באוסקר..

ואם "הפסנתר" היה יוצא בכל שנה אחרת חוץ מבשנה של "רשימת שינדלר", היה לה כבר אוסקר. אבל אם היא תמשיך לעשות סרטים כמו "In The Cut" - היא יכולה לשכוח מזה. מי יודע... אולי ניקול תהיה הבמאית הראשונה שתזכה באוסקר!

shiray

New member
וזה משגע אותי!

כי מבחינה הגיונית אין לזה שום סיבה! פשוט זה עוד תחום שהגברים השתלטו עליו לגמרי בלי שום סיבה מוצדקת... הרי מבחינה אומנותית הבנים ממש לא אמורים להיות יותר טובים מהבנות, יש לא מעט תסריטאיות ודווקא יש לא מעט תסריטאים שגם מביימים את התסריטים שלהם, לעומת המון תסריטאיות שכותבות ונותנות לאחרים לביים.... וראסמי עם האוסקר זה כ"כ עניין של מזל וכ"כ לא עניין של איזה סרט יותר טוב. אני לא אומרת לרגע שרשימת שינדלר לא סרט שראוי לאוסקרים שלו, אבל זה מבאס מבחינת סרטים אחרים שבאמת שאם היו יוצאים בשנה אחרת היו מקבלים יותר פרסים... נקווה רק שכבר במאית תזכה בקרוב! האמת שגם לסופיה קופולה יש סיכוי אם היא רק תתחיל לעשות סרטים שקורה בהם משהו ופחות סרטי אווירה כאלה, כי רואים אצלה המון המון פיצנטיאל אבל בקושי יש עלילה. ואם ניקול תהיה הבמאית הראשונה שתזכה זה יהיה הכי ענק בעולם! דבר ראשון כל המשחק ותחומים אחרים בקולנוע הם מאוד קשורים זה לזה- אי אפשר לשחק בלי לדעת המון על בימוי, סאונד, עריכה, צילום וכ"ו, וכשמביימים לומדים איך לעבוד עם שחקנים ולומדים טיפים ללמד את השחקנים ככה שבתכלס גם אתה יכול ליישם אותם על עצמך... הכי מצחיק זה לראות את אלה שמשחקים אצלנו בסרטים- אחרי זה את שומעת אותם מדברים על עריכות מקבילות, מונטאז'ים, גדלי שוטים, צמצם ואפילו על השהיית המתח של היצ'קוק (כי מישהו דיבר על זה בהפקה...), ככה שאני יותר ממשוכנעת שניקול יודעת המון על בימוי. חחח והיא גם פמיניסטית אז זה בכלל יהיה מעולה.

Kidmaniac Liron

New member
שירה!!! רילקס פליז!!!!

אני נשבעת, אם סופיה קופולה תהיה הבמאית הראשונה שתזכה באוסקר, אני אתחיל לזרוק חפצים!!!!! איכס פיכס איכס!!!!!!!!!! ועכשיו ברצינות, אני מסכימה איתך לחלוטין (מפתיע, הא?!) .. כמו שציינת, הרבה נשים כותבות תסריטים ואף זכו על כך באוסקר (אמה תומפסון על "על תבונה ורגישות", קמפיון על "הפסנתר", קופולה על הפיכסה..) ומשום מה בתחום הבימוי זה לא כך וחבל. אבל השנה דוקא היה שיפור לטובה: עם המועמדות של קופולה והפרסים האחרים לכל מיני במאיות אחרות ("לרכב על לוויתן", "אין חוקים באהבה" ופיכס #2 - "מונסטר") יש תקוה. אני בהחלט רואה את ניקול מאחורי המצלמה! את האמת, אני ממש ממש מחכה שהיא תעשה פרויקט בתור תסריטאית / במאית.

shiray

New member
חחח שאני ארגע?

והאמת שיותר דיברתי על חמש ילדות יפות והרבה פחות על אבודים בטוקיו... למרות שתשמעי- לאבודים בטוקיו יש את הסוף הכי מפגר ומאכזב שיש, יש שם המון סצנות מיותרות, יש תחושה שהיה אפשר לערוך את כל הסצנות באמצע בסדר שונה ולא היו שמים לב וכ"ו, אבל כן היו שם כמה קטעים טובים. כמה שוטים נחמדים, האווירה של הסרט התאימה (חבל שזה בערך כל מה שהיה לסרט) והיו גם כמה קטעים משעשעים... חמש ילדות יפות לדעתי הוא סרט יותר טוב, למרות שכשראיתי אותו חשבתי שזה הולך להיות סרט עלילתי נורמלי ואז גיליתי שכמעט ואין עלילה, אבל איכשהו בכל זאת די אהבתי את הסרט. והאמת שדי כואב לי להודות אבל במקום מסויים אני מבינה למה אין הרבה במאיות, למרות שממש לא טוב לי עם המצב, אבל גם אני לא אוהבת לביים. בכיתתה י' בחרו את התסריט שלי (אף אחד עוד לא מבין למה... בהתחלה הוא היה אחלה אבל הוא עבר יותר מדי שינויים עד שהתנתקתי ממנו לגמרי ואז הוא יצא כ"כ רחוק מהמקור והרבה פחות טוב) ואז פחדתי לביים כי אני פרפקציוניסטית ופחדתי שאני אלחץ יותר מדי ואלחיץ את שאר הצוות וסתם כולם יתעצבנו על כולם בגלל הלחץ שלי, אז העדפתי להיות עורכת והיה סבבה (חוץ מזה שהביאו איזה סטלן לביים ואז יצא סרט גרוע... אבל בעריכה עצמה נהניתי). השנה בחרו את התסריט שלי והחלטתי לביים כי הוא בעריפין מבוסס על משהו שקרה לי ובגלל זה מאוד התחברתי אליו והרגשתי שרק אני אוכל לעשות אותו כמו שאני רואה אותו, ולמרות שלא היו בעיות מיוחדות בהפקה, הגעתי למסקנה ששנה הבאה אני לא רוצה לביים אלא לערוך, ואם יבחרו את התסריט שלי זה גם יהיה אחלה... אבל אני לא רוצה להיות דוגמה!!! רוצה יותר במאיות!!! וגם לדעתי רוב הסיכויים שמתישהו ניקול תביים או לפחות תכתוב תסריט (וסיכוי גדול שתבצע את שני התפקידים, אם היא תבחר לבצע אחד מהם...) כי היא הביעה בזה עניין כמה פעמים, חוץ מזה שהיא אמרה שהיא מתה על במאים שגם כותבים את התסריט, ונראה לי שניקול עצמה לא רואה את עצמה רק בתור שחקנית...

Kidmaniac Liron

New member
יש הרבה רע בביקורת הזאת

לא בגלל שהיא ביקורת שבה המבקר אומר שהוא לא אהב את הסרט (מותר וצפוי) אלא בגלל הכתיבה הילדותית שלא תתרום לאף בן אדם להבין מה הולך בסרט ולמה כדאי או לא כדאי לראות אותו. הכתב מתחיל בלקרוא לוון טרייר "שנוי במחלוקת" אבל בשום מקום בכתבה לא מוזכרת שום מחלוקת! על מה ולמה? סתם לתת כינויים לאנשים? אח"כ הוא טוען שהוא משחק משחקים עם הקהל. למה? כי הוא החליט לצלם את הסרט על במה שאין שם כלום ובמשך שני משפטים מספר לנו על מה ש*אין* על הבמה. למה? לא נאמר. מה כן יש? גם לא נאמר. ואז הוא טוען ש "אין סיפור": קידמן מגיעה לעיירה והכל הולך רע. זו ביקורת על עלילה? אוקיי... אז הביקורת שלי להוביטים החביבים שלו תהיה "ההוביטים מוצאים טבעת והולכים להשמיד אותה. בדרך יש הפתעות." נו באמת. הביקורת שלו על המשחק והדיאלוג לגיטימית למרות שבעיני מגוחכת כיוון שלקרוא למשחק "קר" זה כאילו להגיד "הסרט הזה עצוב והשחקנים בכו בו" אם את מבינה את כוונתי. ולסיום, ההערה ה"בונה" שלו גם נשמעת בלתי מקצועית וילדותית. אז כן, יש הרבה רע בביקורת הזו. וכמו שלו מותר לבקר את הסרט, לנו מותר לבקר את הביקורת.

shiray

New member
חחח אני מסכימה איתך לגמרי

התגעגעתי כבר לכותרת כזאת! חחח. בכל אופן ברור שלא כולם חייבים לאהוב את הסרט, לא ציפיתי לזה בכלל, אבל עדיין יש דרך לבקר סרט או כל דבר אחר. דבר ראשון, ולא יעזור שזה מבחינה דמוקרטית וכל החרטא הזה (למדנו דמוקרטיה בתקשורת אז זה תקוע לי בראש...) המבקרים אמורים להביע את כל העמדות הקיימות ולייצג מיעוטים ואת האדם הפשוט שהולך לקולנוע, אבל יש דרך לעשות את זה ולאו דווקא להיהפך לאחד מהם... טוב נראה לי שההודעה הזאת שלי הולכת להדרדר אבל מה שאני מנסה להגיד זה שכדי להגיד שלא התחברת לסרט אתה לא צריך לקטול אותו כמו ילד קטן (לקטול סרט מכל בחינה שהיא זה כמו לשבח אותו מכל כיוון שהוא ו...לתת לו11 אוסקרים. לא הגיוני שסרט יהיה גרוע מכל בחינה כמו שלא יכול להיות סרט מושלם מכל בחינה...). מספיק לתת סינופסיס קצר (אפשר לא לנהוג כמו העיתונים בארץ ולוותר על הסגרת הסוף) ולהגיד איזה בעיות היו לך אבל גם לאזן את הביקורת שלך קצת... ואין שום רע בלכתוב ביקורת עויינת, אבל צריך לדעת איך לכתוב אותה. חוץ מזה שאם כל מי שלמד איתך קולנוע באוניברסיטה וכל מי שמבין לפחות כמוך אוהב את הסרט ומעריך אותו, אם אתה קוטל כל דבר שבו יש אפשרות לא קטנה שהבעיה היא אצלך. גם כשיצאנו מהסרט אני עוד זוכרת שאחת מאיתנו (מרוב שיש לנו את אותן דעות אני לא זוכרת מי אמרה מה) שזה סרט שאפשר לאהוב או לשנוא אבל אי אפשר שלא להעריך. וזה משהו שהמבקר הזה כנראה לא הבין. מבחינתי אם הוא לא אהב סרט מסויים ישר לקטול וישר הבמאי גרוע, המשחק קר ותנו לי עוד שוברי קופות (עם רמת משחק מעולה פי כמה- חשוב לציין... רמת משחק כ"כ מדהימה שבדיוק בגלל זה הסרט היה מועמד בכל קטגוריה אפשרית חוץ ממשחק...). חוץ מזה שגם קראתי לא מעט ביקורות אוהדות שמזהירות אנשים שהסרט יכול לא להתאים להן, וכמו כל סרט טוב שלא עובד לפי נוסחה פשוטה שכבר השתמשו בה במליוני סרטים- רבים צפויים לא להתחבר לסרט ולאהוב אותו, בעיקר בגלל שכדי שמצב כזה יקרה צריך לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר....

galileo2003

New member
אבל זו ביקורת לא תקציר לסרט!

יש המון ביקורות מזוויעות של אנשים שכתבו על סרטים שאני אישית מעריצה בדם! לפעמים אני פשוט נעשית אדומה כשאני קוראת ביקורת שמשמיצה ומכפישה את הסרט האהוב עליי אבל זה ביקורת , ביקורת מסתם מישהו שלא אהב את הסרט וגם במקרה הזה (אם אני לא טועה...) ואפילו למבקרי קולנוע יש דעות משלהם , דעות שיכולות לעצבן , אבל דעות שלהם בלבד!!! וכל עוד הביקורת לא השפיע עלייך, ואני לא מאמינה שהיא יכולה להשפיע על אף אחד שהסתכל על הסרט בתור יצירת אמנות, אז הכל טוב ויפה וזה לא אמור לעצבן אותנו! אני יכולה להראות לך עוד ביקורות על דוגוויל שירתיחו אותך ( אבל עדיף שלא האא?!) כמו שאותי הרתיחו כמה ביקורות רעות שראיתי על מיסטיק ריבר, קולד מאונטן ועוד... לפי דעתי דווקא הילדותי מכל זה להיות מושפע מביקורות של אחרים! (כאילו, learn to get your own opinion) אז העיקר שאת לא מהאנשים האלה שמושפעים מביקורות! אני שונאת אנשים כאלה שמסתכלים על ביקורות רעות ואז נזכרים להגיד שהסרט היה חרא!

shiray

New member
אז ככה:

דבר ראשון לא כל אדם פה יכול לבוא ולכתוב ביקורת שאלפי אם לא מליוני אנשים יקראו ובגלל זה למבקרים כן יש כוח. בגלל זה הם גם אמורים להבין בקולנוע יותר מאנשים מהשורה, אחרת פשוט היו עושים משאל אם אהבו את הסרט ואז גם 85% שהסרטים שהיו יוצאים הכי טובים של השנה היו כל סרטי הנעורים האלה שיוצאים לחופש הגדול.... במציאות שלנו יש מבקרי קולנוע שחלק מהאנשים מושפעם מהם כשהם הולכים לראות סרט, הצוות עצמו של הסרט מושפע מביקורות רעות עליו, אם פתאום יתחילו להכפיש סתם משהו בסרט מי שהיה אחראי עליו יוכל להתקל בלא מעט קשיים במציאת פרוייקטים נוספים וכ"ו. הביקורות כן משפיעות על אנשים. אולי לא עליי אישית כי כבר ראיתי ואהבתי את הסרט, לא על לירון אישית ולא על עוד כמה אנשים, אבל אי אפשר להגיד שביקורת על סרט היא משהו שנכתב, נזרק ולא משאיר אחריו כלום... זה כמו להגיד שהאוסקר לא משפיע עלינו אז למה להתעצבן מבחירות מפגרות. אז נכון שהאוסקר לא יגיד לי מה לאהוב ומה לא, אבל זה משפיע על התעשייה כולה- על השחקנים בהוליווד שיקבלו יותר או פחות הצעות בעקבות הפרס, על בחירות של מפיקים שיחליטו איזה תסריט יוכל להצליח בטקסים ואיזה לא וכ"ו... זו תעשייה תחרותית ובגלל זה הכפשות סתם זה דבר בעייתי. לדוגמה אם לניקול לא היה כ"כ הרבה כוח בהוליווד, או בוא נגיד שקולד מאונטיין היה יוצא לפני שהיא הייתה נהפכת לממש כוכבת (כלומר לפני מולאן רוז') ומבקר אחד היה אומר שהיא יפה מדי לגלם את אדה ואז עוד המון מבקרים היו הולכים אחריו (תופעת העדר הידועה), ספק אם ניקול הייתה יכולה להגיע למעמד שלה... בקיצור למרות שאני לא מחליטה לאיזה סרט ללכת לפי ביקורות, למרות שגם לירון, גם את וגם כל בנאדם שנותן צ'אנסים לסרטים וסומך על הטעם של עצמו, אי אפשר פשוט לראות ביקורות טפשיות שכל המטרה שלהם היא לכלכך, להכפיש בלי להסביר ולכתוב ביקורות ברמה של ילד בן עשר (ועוד לסרט שכ"כ לא מתאים לילדים בני עשר...) ולהתעלם מהם.

shiray

New member
חחח אז הזיוני שכל שלי לא היו לחינם

וואיי היום אני ממש עובדת על הצדקת השם שלי כמזיינת שכל...

galileo2003

New member
ואם אני אגיד לך...

שהסכמתי איתך רק בגלל שרציתי להשתיק אותך ולא בגלל שבאמת קראתי את מה שכתבת??? חחח סתתאאםםם... אני לא עושה את זה , אלא עושים את זה לי הרבה!!

shiray

New member
חחחח אז תקבלי מכות?

ומי כבר רוצה להשתיק אותך?? ההודעות שלך הן איזה רבע מההודעות שלי (באורך)... ונראה לך שאני מאושרת מלנהל שרשורים שלמים שכל הודעה לוקח חצי שעה לכתוב ואז להמשיך להתווכח?!

galileo2003

New member
זה קורה לי...

בבית ספר- כשיש דיונים כיתתיים כאלה, כמו אצל ילדים בכיתה א' שכל אחד צריך להביע את דעתו לגבי נושא מסויים שהמורה מעלה בכיתה- קורה הרבה שאני מביעה את דעתי ולמורה פשוט אין כוח לשמוע אז היא אומרת "נכון, נכון..." ועושה 'כן' בראש, באמצע שאני מדברת ואז אפילו לא טורחת להגיב אלא באמצע המשפט שלי עוברת לנושא אחר או ממשיכה.... וזה קצת מעליב!

shiray

New member
חחחח אני אפילו לא נכנסת לזה

אם יש איזה דיון כזה אז רק בתקשורת אני לפעמים מתערבת בעיקר בגלל שהשאר די רדומים, אבל ככה אני בקושי מתערבת בדיונים בכיתה... כל היסודי (בר"ג כלומר א'-ח') הייתי בכיתה שכולם שם חשבו ההיפך ממני אז התרגלתי לשתוק ברוב המקרים...

galileo2003

New member
חחחחח

ש-י-ט , רק לא זה! סתם.. לא , ת'אמת אני דווקא נהנית לקרוא ת'מגילות שלכן!

למעלה