מקפיץ לפי בקשה

לאדם להגשים את האינטרס של עצמו

בגלל שזאת אקסיומה אנשים מגשימים את האינטרס של עצמם בגלל רצונות אגאוסיטיים שנובעים מיצרי האיד. הכשל מופיע כשלהגשים אינטרס של אחר מצד אחד הופך לאינטרס האישי שלך, אבל, זה אינטרס שנוגד לחלוטין את יצרי האיד, לעתים, והוא הדבר היחיד שיותר חזק מהם.

מקווה שהבנתי...

אם אתה אוהב מישהו... אז אתה תרצה להגשים את האינטרס שלו כדי שתקבל בחזרה את רגשות האהבה ממנו...(אפשר לראות בזה אגואיזם...) מה גורם לאהוב דוקא אותו? או בכלל? הצורך לקבל רגשות וחום מאדם אחר... הצורך להרגיש נאהב גורם לך לאהוב... האדם הוא יצור חברתי... ולמה דוקא אדם ספציפי? זה כבר קשה... לא מאמין שלכל סיר יש רק מכסה אחד... לכן לאדם ספציפי אין משמעות

erezsh

New member
למה

שמישהו ירצה להגשים אינטרס אחר, במקום את האינטרס שלו? אני חושב שזה הרבה פחות מסובך מזה - פשוט מדובר בהקשרות הנובעת מתלות, שמלווה באספקטים המיניים ובשטיפת המוח של החברה.

שלוימלא

New member
מתי זה נטען?-הבנתי מההודעה

הקודמת שהבחור התכוון שהגשמת האינטרס של האחר נועדה בעצם להגשים את שלך. זה מוביל לאחת השאלות הפילוסופיות\פסיכולוגיות הגדולות ביותר (שאולי כבר נידונה כאן בעבר) האם יש אלטרואיזם טהור בעולם או שלכל מעשה אלטרואיסטי ככל שיהיה יש בו רווח לעושה המעשה עצמו והוא זה שמהווה את המוטיבציה לעשייתו.

arielfe

New member
לדעתי אין וההוכחה פשוטה.

אין מעשה שנעשה על ידיך שלא פועל על המציאות שלך - בין אם החיצונית ובין אם הפנימית. מכאן שלכל מעשה יש השלכה על המציאות שלך. מכיוון שהמציאות שלך היא המציאות היחידה שאתה חווית, חווה ותחווה, מבחינתך אתה היחיד שבאמת מושפע מכל פעולה שעשית.

שלוימלא

New member
מסכים-אבל נשאלת השאלה,האם תעשה

מעשה עבור מישהוא, כאשר אותו מעשה יפגע באינטרס שלך ואין לך שום רווח ממנו,. האם=אלטרואיזם? הקרבה עבור הזולת שלא על מנת לקבל רווח ישיר או משני , חיצוני או פנימי- קיים כזה דבר?

arielfe

New member
מהניסיון המצומצם שלי

השאלה שלי היא מה אנחנו מגדירים כאלטרואיזם?

ehudt

New member
השאלה היא

האם כל האינטרסים של אדם (גם אלה שהוא לא מודע להם באופן ישיר, או בכלל) הם כאלה שגורמים לו להרגשה טובה? לדעתי זה לא נמנע שיהיו לאדם אינטרסים לגרום לעצמו סבל או חוסר נוחות.

שלוימלא

New member
הפוך על הפוך?

בשח כידוע מקריבים צריח כדי לזכות במלכה, איפה נאמר שהגשמת אינטרס חייבת לענג? השאלה היא ,שוב כמו בשח, מה היא המטרה הסופית.

ehudt

New member
אני לא מתכוון

לאינטרס משני, שאולי גורם לחוסר נוחות, אך מוביל בעקבותיו אינטרס נוסף אשר כן נותן הרגשה חיובית. אני מתכוון לאינטרס שלם לחלוטין שאין בו כל הנאה - ויש בו סבל. אני מתכוון למצב שבו אדם בוחר סבל שלא מתוך מטרה להנות (למשל לעשות משהו שלא אוהבים כדי לקבל פרס בסוף), אלא מצב שבו אדם (רגיל לחלוטין) יעשה משהו כדי לסבול (והוא לא נהנה מהסבל).

שלוימלא

New member
יצר הרסנות עצמית,כמוהוא כמחלה

אוטואימונית, בה הגוף תוקף את עצמו. אלו הם מקרים חריגים בהם צריך לטפל בעזרת גורם חיצוני.

ehudt

New member
אני לא חושב שזה משהו חריג

אני חושב שזהו יצר שקיים בכל אחד, ויכול להתעורר בנסיבות קיצוניות. הוא אמנם לא משחק תפקיד פעיל אצל 99.99% מהאנשים ברגע נתון, אבל לדעתי הוא נמצא שם ומשפיע במקרים מסוימים (בלי שהאדם יהיה מופרע נפשית).

שלוימלא

New member
0.01% זה בהחלט חריג-

לפעמים אנחנו רוצים לבדוק את הגבולות של עצמנו , לפעמים אנחנו רוצים להרגיש כאב כי זה גורם לנו....להרגיש. גם לפחד בסרט זאת חוויה. אבל להרוס לעצמך ולרדוף את הסבל. זה סמפטום לבעיה קשה שמצריכה טיפול.

תלוי באיזה רמות

זה מתבטא אצל כולם לקלף גלד מפצע לנשוף על חור בשן בשביל לבדוק אם הוא עדיין כואב כל זה משהו ועוד אלו ביטויים של היצר הזה. ברור שלפי הדעה הרווחת אדם שחותך את עצמו זה תקרית הרבה יותר חמורה ודורשת טיפול, אבל הכל נובע מאותו מקום.

אני טוען מעבר לזה

שאהבה היא הניגוד המוחלט לאלטרואיזם. בגלל שהרווח שאתה מרוויח מהגשמת האינטרס של האחר שקול במאת האחוזים לרווח האישי שלך, בגלל שלהגשים את האינטרס של האחר הוא האינטרס שלך.

arielfe

New member
מסכים איתך

במאה אחוז!!! הלוואי ולא הייתי חושב ככה, אבל מכל מה שיצא לי לראות זה הדבר היחיד שנתקלתי בו.

שלוימלא

New member
יש במשפט שלך, נימה מיוסרת

"הלואי שלא הייתי חושב כך" אכזבה? ניפוץ של אשליה? הכרה במציאות? מותה של הנאיביות? אם כולנו כאלה(?) אז למה להתייסר, זה טבענו(או שלא) ומכאן הכל יותר ברור

arielfe

New member
הייסורים ממקום אחר...

הייסורים באים ממקום של חסר. לא ברור לי למה, לא ברור לי איפה. הנקודה היא שאני נוטה לחשוב שאהבה תמלא את החלל - התנייה? אין לי תשובה וודאית.

שלוימלא

New member
דעתי המאד לא מנומקת ומאד

לא פילוסופית אדם שאינו אוהב או נאהב משול למת. המילוי אליו אתה מתכוון ביריה פרועה באוויר, קשור לפער בין האני האמיתי שלך = הפנימי(הלא מודע בחלקו) לשיקרי=המייצג המוחצן. הרצון שלנו למלא חלל רק זה באהבה הוא מצויין אבל לא מספיק, כי לפעמים איננו מסוגלים באמת לאהוב, כאשר איננו בטוחים מה אמיתי-שלנו ומה לא. פווווו יצא קצת פלצני אבל לא אמחק כי זה היה אינטואיטיבי ומהלב.

arielfe

New member
דווקא אהבתי.

דיבר אלי בצורה מסויימת. אל תתיחס למה שנראה לך פלצני. אני מתייחס רק לדבר אחד והוא - אמונה עוורת במושגים - או מציאות. אני אוהב לקבל נימוקים ודוגמאות מהמציאות לגבי כל טענה או תפיסה. לגבי מה שכתבת - שם לב, יש פה סכנה. זה נשמע טוב כי זה מנחם רגשית ומספק הקלה ואף תחושה טובה. זאת לא אינדיצייה לנכונות הטענות. שוב פעם, טענותייך דיברו אליי והייתי שמח אם היינו מרחיבים את הדיון לגבי הפערים בין האני הפנימי לבין החיצוני (ואיך אתה קובע בקלות כזאת שהחיצוני שיקרי?) ולנסות להגדיר שקרי ואמיתי (מהניסיון שלי קשה מאוד להגדיר).

למעלה