מקפיץ לפי בקשה

arielfe

New member
יש משהו שמטריד אותי לגבי אהבה.

יש לי תחושה שאהבה זה אחד המיתוסים הכי סוחפים שהכי הרבה אנשים הולכים עוורים בעקבותיהם בעולם. אין שום מצב שיש דבר כזה לפחות כמו שהגדירו לנו את זה. (ואל תשחקו אותה עם כל הפתיחות הזו שלכם כאילו אתם מעבר להתנייה או הגדרות וכאילו אין לכם דעות קדומות בכלל לגבי מהות האהבה). ואם יש - וזה החלק המטורף - אין מצב שצריך להגדיר את זה או לדבר על זה או להסביר את זה... זה פשוט שם, ולצערי אצלי עדיין לא (ואולי אף פעם לא). מה שמטריד זה כמות הזמן והאנרגייה שמתבזבזת במרדף ומשחק עם בנות המין השני - האם כך זה חייב להיות? האם זאת גזרה? האם יש דרך לגלות אם כמות תשומת הלב שאנחנו (אני) משקיעים בבחורות היא תוצר של התנייה חברתית? (מאות שירים, סרטים, חיקוי ילדים אחרים בילדות). אם כן - אין התנייה אחת שהייתי רוצה להשתחרר ממנה יותר. הסבל שנגרם לי כתוצאה ממחשבות, מעשים, אי עשייה כלפי בחורות הוא בלי ספק הסבל הגדול בחיי...

arielfe

New member
אהבה

התנייה או מציאות? השאלה אינה פשוטה כפי שהיא נשמעת... גם לא קל לדון בה ברצינות... מאת אדם מיוסר שעבר שבעת מדורי גיהינום בניסיון להבין ולהתנסות במהות האהבה. - התנסיתי בדברים די לא קונבנציונליים...

erezsh

New member
כרגיל, הפרדה קטנה

יש להבדיל מין ואהבה (בכל מקרה כך אומרת החברה) החיזור אחר בנות המין השני בכל מקרה היה קורה בשל הצורך במין (תאווה אם תרצה). בקשר ל"אהבה" עצמה, איני יכול להביע על כך דעה אמיתית, בעיקר בשל גילי וחוסר נסיוני. ובכל זאת, אציין שבעוד כ-90% מבנות גילי טוענות שכבר חוו אהבה כלשהיא, כ-90% מבני גילי לא ידעו אפילו משהו קרוב לכך. והמבין יבין.

רצוי להפריד בין אהבה ומאוהבות

בעוד שמאוהבות זהו התהליך שאדם עובר עם בני המין השני. תהליך כימי שכל אחד עושה לעצמו. אתה פוגש מישהי, נחמד לכם ביחד, אתה הולך הבייתה, חושב על כמה כיף היה, מיד עולה לך תמונה שלה בראש, וזה מתקשר עם הרגשת הכיף. אתה חוזר על שמה פעם או פעמיים, ונוצרת לך התנייה פבלובית חמודה ביותר.. אתה נפגש איתה, והנה כל הרגשות הכיף מציפות אותך, אתה נפרד ממנה, ושוב אתה חושב על הכיף שהיה והכיף שיהיה.. וכך ידידי אתה יוצר את המאוהבות שלך בבת המין השני. לעומת זאת אהבה בלתי מותנית זהו סיפור אחר לגמרי.. זהו משהו שהוא קצת מעבר להתניות הרגילות. זהו לא בדיוק רגש כמו מאוהבות, תאווה, להט, כעס, עצב, שמחה. זהו משהו מעבר לזה.. רוח.

hagit32

New member
אם אתה מחפש שאהבה תיתן לך מילוי

אז תישאר מתוסכל כל חייך... ממרום 32 שנותיי, הבנתי שכל האנשים אגואיסטים, כך ברא אותנו הטבע. ואז יום אחד נפל האסימון - אם אני רוצה שיאהבו אותי עליי לאהוב קודם, לתת מעצמי....ואז נפל עוד אסימון ועוד אסימון ועוד אסימון...עד שהבנתי שהכח הכי חזק בעולם הוא כח ההשפה,אלטרואיזם. רק בנתינה יש קבלה אמיתית.

אהבה

אני רואה אותה כאינטרסנטיות הפוכה. רצון להגשים את האינטרס שלך על ידי הגשמת אינטרס האחר, ברגע שהוא דו הדדי, הוא יוצר מצב שבו 2 בני אדם משרתים את האינטרסים של השני בדיעבד בשביל לשרת את האינטרסים של עצמם.

שלוימלא

New member
כלומר-אתה בעצם לא מתאהב באחר-

אלא בעצם מתאהב במה שהוא מעורר בך עצמך. הוא רק הכלי המכיל את הרגש לצורך העניין.

בדיוק

לא הבן אדם בהגדרה קודם צריך להשפיע עליך בצורה כזאת שתרצה לשרת את האינטרסים שלו, ובעצם כך את האינטרסים שלך. מה שמעורר את הרצון הזה, שהוא עצם העובדה שאתה בכלל רוצה לשרת אינטרסים של מישהו אחר, הוא אהבה.

שלוימלא

New member
זה עונה על השאלה

או פותח את השאלה- למה אנחנו מתאהבים דווקא ב-X ולא ב-Y ברור שזה קשור בנו ולא רק בה. מי מוכן לפתוח ספרי פסיכולוגיה חברתית(הפילוסופיה של הסוציולוגיה) ולהביא דוגמאות למחקרים בנושא?

אז אתה שואל בעצם

מה הדבר שגורם לנו לרצות להגשים את האינטרס של האחר מלכתחילא?
בהצלחה בחיפוש, אם תמצא תודיע לי...

שלוימלא

New member
לא ממש לא. על זה

כבר ענית בעצמך, אנו עושים זאת כי זה משרת את האינטרסים שלנו(המילה אינטרס לא ממש מתאימה לי...) השאלה היא למה דווקא בהיא ולא בהיא. מה הפרמטרים? מה יוצר את הקליק, האם לכל אלו אנחנו מודעים? לדעתי לא, ישנם גורמים מניעים לא מודעים.

אבל זה מה שאמרתי

אני לא עונה לעצמי. כי אין שום סיבה הגיונית לזה ששירות האינטרסים של האחרים יספק את האינטרסים שלנו. אין שום סיבה הגיונית שהאינטרסים של אחרים יהיו שלנו פתאום, למרות שבעצם במישור הפרקטי הקר אנחנו עושים משהו למען האחר. אין שום סיבה לזה שאני ארגיש טוב אחרי שפרסתי את המעיל שלי על שלולית בוצית רק בשביל שמדמואזל לא תכתים את עקבי הזמש שלה, זה פשוט ככה, למה? לך תדע...

שלוימלא

New member
אתה ממש לא בכיוון, וזה אולי נובע

מראיה דיכוטומית של הדברים או מספליט של טוב\רע למה אבל למה זה בכלל נראה לך מוזר שהגשמת אינטרס של אחר יהיה מנוגד לאינטרס שלך? לא נראה לך שזה יכול להיות הולם,מתאים,זהה,רצוי. זה בדיוק מה שזה. הגשמה של האינטרס של אדם שאתה אוהב הוא בעצם הגשמה של אינטרס שלך. תחשוב על זה במובן רומנטי, במובן הורי,במובן ייצרי. זה תמיד זה. אני שאלתי, אייך נובעת האהבה דווקא למישהוא אחד ולא אל מישהוא אחר? מה משפיע על הבחירה\עמדה שלנו כשאנחנו מתאהבים? זה "סתם" קורה לנו או שיש מניעים לא מודעים לבחירות , אפילו הרגשיות? לדעתי כן, מה הם בדיוק? אם הייתה לי תשובה אז כבר לא יכולתי לטעון שזה תת-מודע. ביי

אבל

אני אצוטט שניה. "הגשמה של האינטרס של אדם שאתה אוהב הוא בעצם הגשמה של אינטרס שלך." השאלה היא, מה גורם לך לרצות להגשים את האינטרס שלו, או במילים אחרות, מה בכלל גורם לך לאהוב דווקא אותו. או מה גורם לך לאהוב בכלל. ועל זה אין לי תשובה.

שלוימלא

New member
אז למה אתה לא שואל-

מה גורם לך לרצות להגשים את האינטרסים שלך? אם תענה על השאלה הזאת אני מניח שהתשובה לשאלה השניה שלך תהיה יותר פשוטה. מחכה....

שלוימלא

New member
לא על זאת. לא ענית למה לאדם להגשים

את האינטרס שלו עצמו. זאת לא כזו שאלה פשוטה, אבל התשובה עליה תהיה גם התשובה לשאלה עליה אין לך תשובה כרגע. ביי

למעלה