מקפיץ את השאלה הקטנה

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
../images/Emo35.gifשרשור השאלה הקטנה../images/Emo35.gif

נסיון נוסף לבנות מאגר מידע בשיתוף עם חברי הפורום. אתם מוזמנים להוסיף שאלות וגם תשובות.

DDN

New member
למה משמשות כל הקוביות המוזרות האלה?

dragon zlotnik

New member
תשובה

ק4- כלי נשק קטנים. (כמו פיגיון), וקוביית נק"פ לקוסמים. ק6- כלי נשק קצת יותר גדולים(כמו חרב קצרה, רובה קשת קל) וקוביות נק"פ לטרובדור. כלי נשק יותר גדולים(כמו חרב ארוכה, קשת ארוכה) וקוביית נק"פ לנזיר(לא בטוח). ק10- כלי נשק גדולים מאוד(כמו חרב ממזרית) וקוביית נק"פ ללוחמים. ק12- כלי נשק ענקיים(כמו גרזן/חרב אדיר/ה) וקוביית נק"פ לברברי. כל הקוביות האלה לא כ"כ שימושיות, אבל הק20 זה הקוביה החשובה, על כל דבר שאתה רוצה לעשות, החל מהכנת אוכל עד לניסיון פגיעה באורק צמא הדם שעומד מולך, אתה צריך להטיל ק20, הקביעה אם אתה מצליח או לא, היא ע"H קביעת דירוג קושי שזה השה"מ קובע, עם הקוביה עוברת הד"ק אז אתה מצליח ואם לא אז אתה נכשל.

DDN

New member
הסבר

ק - זה קיצור של קוביה. המספר שאחרי זה מספר הצדדים שיש לקוביה (ובשפה יפה - פאות) ק20 זו קוביה עם 20 פאות מ1 עד 20. וכו'.

gambakupu

New member
אגב, ק10 זה גם לאחוזים. או אם אתה

משחק בשיטות של white wolf ואז יש לו חלק קצת הרבה יותר מרכזי. צריכים להזכיר לאיזו שיטה מתאימה הרשימה שזלוטניק נתן.

DDN

New member
המתחיל במצווה אומרים לו גמור.

זלוטניק נתן תשובות שנכונות לגבי שיטת ק20 - מבוכים ודרקונים (מו"ד) מהדורה שלישית ו3.5 ק% זו קוביה שזורקים למען תוצאות אחוזים בין 1 ל100. בק10 יש 10 צדדים שממוספרים מ1 עד 0. כדי לזרוק ק% מחליטים על הטלה שתהיה ה"אחדות" והטלה שתהיה העשרות ומטילים, כשתוצאה של 00 נחשבת מאה. קיימת גם קוביה של מאה פאות ק100, שהיא כדור שממוספרים עליו המספרים מ1 עד 100.

dragon zlotnik

New member
למה השימושים של ק100?

אני יודע שמשתמשים בה רק בשביל לעשות הגרלה על חייו של אלף...לא יותר מזה

gambakupu

New member
כמו שני ק10-לבדיקת אחוזים

אני לא יודע איך זה במו"ד 3 אבל פעם היכולות של הגנב נמדדו באחוזים. אני בטוח שהיו עוד, אבל שכחתי

DDN

New member
במו"ד 3

אני לא חושב שיש צורך בזריקת קוביית אחוזים, והק100 מיותרת. אבל היא מחליפה כל צורך בזריקת ק% מה שכן, היות שזה כדור ממולא במשקולות, זה נהדר לפורים, ברגע שהשה"מ אומר "ויאמר המן" יש לך רעשן מאולתר בהישג יד.

DDN

New member
קוביות

התמונה לא משהו (צילמתי עכשיו) משמאל למעלה בכיוון השעון: ק4, ק6, ק8 שורה שנייה משמאל: ק10, ק12, ק20 שורה שלישית: ק100

DDN

New member
מה שיוצא למעלה.

כמו ש100 היה למעלה בתמונה

naring

New member
ק% משמשת את השה"מ, ורק אותו.

כמעט כל דבר שהשה"מ קובע, נקבע ע"י גלגול קוביה זו (בהנחה שהשה"מ מערב מזל בהתרחשות).

DDN

New member
מוזר לי

בכל שנותי כשה"מ לא השתמשתי בק% לקבוע דברים. בד"כ אני קובע עם עצמי ולא בזריקת קוביה, וגם אם כן, זו לא תהיה ק100. אני לא חושב שלזריקת % יש שימוש במו"ד 3.5, חוץ מהטבלאות של רעיונות להרפתקאה וכו'.

naring

New member
לא אמרתי שאני משתמש בזה כי אני לא,

אבל בספר לשה"מ יש הרבה מאד דוגמאות לזה. כרגע אין לי כח ללכת למקלט (ארמון האימפריה שלי ושל הקבוצה שלי של מ"ת.) ולקחת את הספר משם, אבל יש שם הרבה דוגמאות... כמה דברים שאני זוכר: *אם חפץ קסום לא עובד, יש סיכוי שהוא יעשה משהו שונה. הק% קובעת מה זה יהיה. *ק% קובעת איזה קלף יצא מחבילת כל הקלפים. (או איך שלא יקראו לה.) *ישנו לחש שמטילים על מת והוא הופך לחי בגוף אחר. ק% קובעת מאיזה גזע תהיה הדמות לאחר שהוטל עליה לחש זה. חוצמזה, זה מה שכתוב בספר לשה"מ, זה לא אומר שחובה להשתמש בזה.

gambakupu

New member
תשובה:

אפשר לקנות דרך פריק: סניף תל-אביב: אבן גבירול שישים, צמוד לקולנוע גת. סניף הרצליה: סוקלוב 29, פסאז' סטאר. http://www.freak.org.il/ או דרך כוכבי כסף http://www.silverstars.co.il/ או דרך הפונדק http://shop.pundak.co.il/

למעלה