מקסמקס הפסיכי

הרושמת

New member
../images/Emo64.gif |חירייה|

כמה שאני לא סובלת אותו וואלה מסכן, איזה עונה חרא היית לו. כל פעם שיש לו איזה שביב סיכוי קורה לו משהו. טוב נו ראינו אתמול מה יהיה העתיד של הGP

DAN TAL

New member
אניגו,אני משוטט בפורומים השונים

מחפש קרבות. לא נראה לי שיש מישהו שרוצה לפתוח זירה. אם כן,אני פה... בכל מקרה ולענין,אז ככה. נתחיל בכך שלא ברור לי איך ה200 T2 נמצא באותה קטגוריה עם 2504T. ברור שיש ל200 T2 יתרון הספק ומשקל ,על כל 250 T4,בעיקר אם הוא בגרסת אינדורו.{CRF-X,WR וכו}. שתיים-להוציא הספק גבוהה ממנוע,CRF250R . אך ההספק הגבוה,לא ישרת היטב את צרכי השימוש בתחרויות\שימושים כאלו ולכן,מהנדסי הונדה,שינו את המנוע כך שיצרוך פחות דלק,יהיה קל יותר לשימוש בתנאים קשים ויחיה יותר זמן עם דלק פחות איכותי. עובדה היא,שכנראה יש לא מעט מקסיקנים,שחושבים שהCRF-X,הוא חבר נאמן להרפתקה שכזו. רק מלראות אילו 'בידונים'{מיכלי-דלק} מקס היה צריך להתקין ולרכב על הT2 שלו,ניתן להבין מדוע יש הבוחרים באופציה הארבע פעימתית.

enigo

New member
../images/Emo12.gif

אבל... אבל... אבל מה אני אמרתי? אמרתי שה-200 2T וה-250 4T שקולים, או אמורים להיות שקולים, מבחינת הספק ומשקל? ממש לא (אבל הם כן שקולים מבחינת מחיר, ולכן אולי ההשוואה בינם כן נכונה. אבל לא אמרתי את זה עד עכשיו). לגבי מריבות - אני תמיד בעד אקשן, כל זמן שכולם זוכרים שהתנצחויות (רשת ובכלל) הן למטרת למידה וחידוד יכולת הדיון, ולא תחרות אגו והעלבות. קשה למצוא מישהו שאוהב דיון טוב יותר ממני. ההערה, המבודחת, שלי היתה על פרץ ה"דנטל"יות של 45, עם האמונה שאין חברה שיכולה לייצר מנועי 4T יותר טובים מהונדה...

DAN TAL

New member
הערת ה200 T2 מול ה4T 250

היתה כללית ולא כתגובה אליך. בשום מקום שאני מכיר,לא מעמתים את שני האופנועים האלו ,ראש בראש. במקסיקו, משום מה כן. לכן,כשמקס אומר על הCRF-X 'עגלה',נשאלת השאלה - מול מה? אני מניח שעל פי אותה שיטה,ניתן להגדיר את ה200 T2 ,'עגלה' אל מול 525 אימתני. אבל הרי לא ציפיתי שמקס יראה איזה דבר בצבע שאינו קטום.

MexMex

New member
ממממ.............

עגלה באופן מוחלט ולא יחסי במקרה הזה... ה200, בספיישל האחרון על החוף, הראה את זנבו הסקסי לכמה 450-ים (קטומים ואדומים) וגם ל525 אחד (מה לעשות, רוכב פחדן
). והX עגלה גם מול הקטום דו"פ 125 לצורך העניין. כאמור, אם ק.ט.מ. יוציאו את הF שלהם והוא יהייה עגלה עם 22 כ"ס גם כן, לא ארכוש אותו. (ואגב, ה450X האדום לא נכנס לקט' "עגלה" בשום מצב, אופנוע מעולה של ממש). M.

MexMex

New member
לא שקולים בשום דבר...

- לא במחיר (ה200 יותר זול ב1000 דולר לערך - 15%) - לא במשקל (ה200 יותר קל באופן מורגש) - לא בהספק (ה200 יותר חזק ב10 כ"ס לפחות) - לא בצריכת הדלק (ה200 צורך קרוב לכפול) - לא בעלות האחזקה (ה200 זול בהרבה אם לא בהמון) - לא בסחירות (אצלנו לפחות ה200 נחטפים באופן יחסי, בעוד הX-ים לא) - לא בתמיכת היבואן (שוב, אצלנו לפחות אין דבר כזה תמיכת יבואן של האדומים באף אחד מענפי הספורט המוטורי) M.

MexMex

New member
מסכים עם הדןטל...

מרובעי הפעימות הרבה הרבה יותר נוחים וקלים לרכיבה בתחרויות שכאלו. התוצאה מהנוחות הנ"ל היא מהירות גבוהה יותר, במיוחד בספיישלים ארוכים בעלי פניות מרובות, שם מרובע פעימות יחסוך החלפת הילוך בין כל פניה, ולא ידרוש שימוש היסטרי במצמד. בנוסף, ההבדל בצריכת הדלק הוא עצום, כמעט כפול בדו"פ. אבל למי שמוכן לעבוד קשה (אספקת כוח מתפרצת, עבודת מצמד וגיר היסטריים), יש יתרון ענק מול הCRFX, שפשוט, מה לעשות, אנמי במדור הסוסים. אפילו בעל הסוכנות הכי חשובה של הונדה פה (הונדה פורטלס) כבר התייאש מהX, והחליט לעבור ל450 או לקנות R ולשים עליו את מתלי הX... ואכן, הונדה מכרו עשרות 250X, ועכשיו לוחות המכירה מפוצצים בכאלו, רובם מודל 2005... ואם ק.ט.מ. לא ישכילו להוציא לפחות 30 כ"ס (לפני שיפורים) מהF החדש, אני לא מתכוון לקנות אותו M

DAN TAL

New member
מקס, מסתבר,שהדלק במקסיקו,מקשה

מאוד על הפקת ההספק הפוטנציאלי ממנועי 4T מודרנים. ככל שהנפח קטן והניצולת גדלה {בהתאמה},הביעה מחריפה. זאת למדתי מקריאת מאמר קצר של גארי הייזל,מ'טאמפר-ריסינג'. לכן ומכיוון שהונדה כיוונו את הCRF-X גם ללקוחות XR250R לשעבר,ההספק המקסימלי,לא היה הראשון בחשיבותו,עת תיכננו את האופנוע. סדר העדיפויות כלל דרישות כמו- יכולת לעבוד עם דלק באיכות נמוכה{למקומות נידחים בעולם},עקומת הספק ומומנט ,נוחה לשימושים רגועים ומתמשכים וגם קלות רכיבה שנובעת ממנוע שקל לתפעל . כמיטב המסורת בהונדה,את ההגבלות,הם יצרו כך,שלא ניתן יהיה להסיר אלא יהיו מובנות במנוע. כך,לא יווצר מצב ,בו לקוח מפרק משתיק,מוציא מגביל כניסת אוויר והורס את המנוע לאט ובטוח עם דטונציות {לדוגמה} ומבשל את המנוע עם דלק שנמזג מחביות בביקתה ב'פמפס' בארגנטינה. תנסה לתת לבוקר ארגנטינאי WR או ריסינג לחודשיים ונראה מה ישאר ממנו.

MexMex

New member
מוזר...

בגלל 2 סיבות: - הדלק המקסיקני הוא בכלל אמריקאי. מדיניות המקסיקנים היא למכור לאמריקאיים דלק גולמי ולקנות בחזרה בנזין. מוזר, לא כלכלי אבל ככה זה...(רק שאצלנו הוא יותר זול מארה"ב בחודשים האחרונים!). - מנועי הR-ים, שלא מוגבלים בשום כיוון, לא מפרקים את עצמם לדעת ולא סובלים משום בעיית דטונציות. אני בהחלט מבין את הונדה לגבי מיתון המנוע לשימושי אנדורו, הגיוני בעליל, רק שלדעתי הם איבדו מעט יותר מדי סוסים בדרך, ויצא להם מנוע פשוט אנמי. M.

45degrees

New member
לא מוזר - עובדה ידועה

גם הדלק האמריקאי הוא באיכות ירודה, לכן מכוניות ספורט מסוימות מוציאות הרבה פחות סוסים בגרסה האמריקאית לעומת הגרסה האירופאית, כנ"ל גם לגבי אופנועי ספורט מסוימים. מה לעשות כשהפרמיום הוא 91 - מנוע עתיר יחס דחיסה מזמין בעיות אמינות.

enigo

New member
ה-91 שלהם זה כמו 96 שלנו

הבדל בצורת המדידה. ואתה יכול לפרט בבקשה אילו אופנועים ומכוניות מפיקים הרבה פחות סוסים בארה"ב-שהיא-לא-קליפורניה?

CBRRRRRR

New member
דלק מקסיקני לא איכותי? ../images/Emo4.gif

נסעתי אי אילו אלפי קילומטרים במקסיקו וארה"ב, עם קטמ אדוונצ'ר מלפני 2003. בדגם הזה (בניגוד ל- 2003) דרשו מינימום אוקטן 95 בגלל יחס דחיסה גבוה במיוחד (ב- 2003 ומעלה יש אפשרות לשנות חיווט ב- CDI כדי להתאים את ההצתה לאוקטן נמוך יותר). למעט במקרה אחד, לא היתה לי שום בעיית צלצולים מהמנוע. המקרה היחיד היה כשרכבתי באזור בגובה של כ- 3000 מ' עם דלק אוקטן 87, תחת עומס רב - וגם אז רק כנסיעה עם גז פתוח לרווחה.

DAN TAL

New member
בואו נניח שגארי הייזל יודע מה הוא

אומר. הוא טוען שאיכות הדלק,לא זהה גם בין תחנות שונות בארה"ב. הדטונציות {שאפילו מקס לא יכול לשמוע},עושות נזקים לשסתומים והן הסיבה העיקרית לאי האמינות היחסית של האופנועים המודרנים מאוד כמו הCRF,YZ. ה-LC4,לא נכלל בקטגוריה הזו,מה גם שמנועו גדול מאוד ולכן מרגישים פחות את אובדן הכח. קבלו זאת כעובדה ואל תתוכחו עם אנשים שמבינים יותר מכל אחד מהכותבים פה. גארי הייזל ,מטאמפר-ריסינג,הוא כזה. לגבי הדמגוגיות הקבועות של מקס. לCRF250X,יש כ24 כ"ס בגלגל ,על פי מדידות שונות. כלומר,משהו כמו 28\30 כ"ס במנוע. סביב הנתונים האלו,נמצאת כל הקטגוריה הזו,עם סטיות של עד -3 כ"ס למעלה,על-חשבון עקומת מומנט נוחה. לXR250R,משנת 94, היו במצבו המשוחרר כ30 כ"ס. כך גם לKLX 250R. אם מקס חושב,שKTM עם ה250FEXC החדש שלהם,יגיעו עם יותר מ-33 כ"ס, במנוע,שהם כ25\26 כ"ס בגלגל,אז... למה דמגוגיה? כיוון שמקס לוקח את נתון המדידה הנמוך ביותר שהוא טוען שהוצג {ואנו יודעים עד כמה הנתונים האלו משתנים ממקום למקום ומיום ליום},שהוא נתון הספק בגלגל {שהוא נמוך מהספק במנוע,ענין של שיטת מדידה} ומציג אותו,כנגד מדידות במנוע,{שהוא כאמור גבוה יותר} ,של אופנועים אחרים.{בעיקר של KTM,אבל זה לא משנה כל עוד זה נגד הונדה}. זו דמגוגיה,שנשזרת כחוט השני בין כל תגובותיו הרלונטיות של מקס,מאז שאני קורא בפורום. מקס אפילו הודה פעם ,מעל בשירשור בפורום,שיש לו בעיה אישית עם יצרן מסוים. לכן,תמיד צריך להשגיח ולעצור סחף שנגרם. {לדוגמה,אגדת ה22 כ"ס או סבתא}.

45degrees

New member
דנטל - הערה קטנה: 3 כ"ס למעלה

אומר לפחות 12.5% הפרש... על פי כל קנה מידה מדובר על הפרש גדול מאוד בין אופנועים שאמורים להיות זהים בביצועים באותה קטגוריה. במחשבה שניה - זו לא הערה קטנה

MexMex

New member
את הדמגוג מקס, בעצם לא מעניינים

כל מיני מספרים, כמו משקל כמו הספק... מה שמעניין אותו זה מה התחת מרגיש. אם האופנוע מרגיש קל, אז הוא קל. אם האופנוע מרגיש חזק אז הוא חזק. הCRF250X הרגיש עגלה. רבתי. גם כן הרגיש כבד, מה לעשות... אם הקטום החדש ירגיש כבד ו/או עגלה, ולא מעניין אותי בכלל מה נתוני היצרן יגידו, אז הוא יכנס לקט' "לא קונים". ככה פשוט. ואגב, אוי לאותה הבושה, אם XR250R עתיק והיסטורי (ואמין להפליא) מוציא הספק כמו אחיו המודרני בעליל, המסובך לטיפולים והיקר פי 10 לקנייה ולאחזקה.. איפה המודרנויות איפה? M.

WB2

New member
זה לירוק מהבאר ממנה .... .., לאור

ההצלחה עם 200 הייתי מצפה ליותר כבוד לקטום .

MexMex

New member
לא יריקה ולא נעליים...

ה200 הוא האופנוע האהוב עליי מאז תחילת ימי הדו גלגליים. M.

למעלה