מקל פול

האשי

New member
מקל פול

היי, אני יחסית חדש בתחום. לומד כבר 4 חודשים יחסית באינטנסיביות. רציתי לקנות מקל פול טוב. (לא רוצה את המקלות הקנדיות בארץ). איפה אני יכול להזמין מקלות פול בחו"ל? על מה אני צריך לשים לב? אשמח על כל הארה... תודה האש

9ball master

New member
ברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif

איפה אה לומד? אם אפשר לשאול... קניית מקל פול זה נושא שיש לשקול בכובד ראש. ישנם הרבה פרמטרים שיש לשקול לפני הקניה. להגיד "מקל טוב" זה כמו להגיד אני רוצה לאכול משהו "טוב"...... האפשרויות תחת המילה "טוב" כמעט אינספויות... אז איך מתחילים?
הדבר הראשון והכי חשוב שאתה צריך להחליט עליו הוא התקציב! מקלות פול "טובים" נעים בין $200 ל $200,000.... ההבדלים בין המחירים נובעים ממספר סיבות: 1. עלות החומרים 2. הזמן שהושקע בבניית המקל 3. שם היצרן 4. יצור המוני לעומת ייצור לפי הזמנה בשנים האחרונות חלו שינויים טכנולוגים מרחיקי לכת אשר הביאו שיפורים משמעותיים בביצועי המקל, רוב השינויים/שיפורים הנ"ל נמצאים נמצאים בשאפט של המקל (החלק הדק של המקל שעליו מודבק הטיפ). שאפטים מתקדמים היום נעים בסביבות ה $200 כך שאתה צריך לקחת זאת בחשבון אם אתה מעוניין במקל שגם ישפר את ביצועי המשחק.
רוב שאר השיקולים מתקבלים מהשיקול הראשון, למשל בחירת יצרן ספציפי, אם התקציב שלך הוא $300 אז יצרנים מסויימים הם מחוץ לתחום.... כמובן שגם עיצוב המקל אשר מושפע מהחומרים שבשימוש והעבודה שמושקעת בהם משפיעים על המחיר כך ששוב אתה לא יכול לצפות למקל בעל look מסויים בכל מחיר (אלא אם מדובר במקלות זולים, תוצרת סין שהעיצוב שלהם הוא מדבקות שיראו כאילו....) ישנם הרבה פרמטרים שיש לקחת בחשבון, חלקם חשובים יותר, אחרים תלויים בהעדפות אישיות שלך אך שוב, כולם תלויים במסגרת התקציב. אם תגיד מה התקציב שלך אז אוכל לעזור לך יותר. נושא הקניה - נכון להיום, אין חנות בארץ שניתן דרכה לקנות ציוד "טוב" ואיכותי, מה שמשאיר לך רק קנייה מחו"ל, אם זה בזמן נסיעה לחו"ל או בהזמנה דרך האינטרנט. מספר דברים חשובים לקנייה באינטרנט שיש לקחת בחשבון: 1. הישראלים יצרו לעצמם שם ""נהדר"" כשזה מגיע לקניה באינטרנט, המון חברות תשלומים לא מוכנות לעבוד עם ישראלים, כך גם חנויות מכוונות רבות, חלקם הגדול גם לא מוכנים לקבל תשלום בכרטיס אשראי ומבקשים לשלוח להם מזומן, צעד מאד מסוכן אם אתה לא מכיר את החנות כי אין שום ביטוח להעברת כספים שכזאת
2. משלוח לארץ עולה כסף והרבה!!! משלוח של מקל בודד לארץ יעלה בסביבות ה $60 3. מיסים - מע"מ ומכס מסתכמים בכ 30% מסך הקניה (המיסים חלים גם על דמי המשלוח) כך שמקל שתקנה ב $300 יעלה לך בסופו של דבר כ $470.....

Anin17

New member
מהניסיון שלי ביבוא

המס לא חל על ההובלה מקלות ביליארד נכנסות תחת קטגוריית אביזרי הספורט והמס עליהם הוא המע"מ בלבד עם החנויות המכוונות שאני קניתי מהם אף פעם לא סירבו לקבל כרטיס אשראי בינלאומי חשוב לוודא שהמקל נשלח באריזה קשיחה בהובלה!

Anin17

New member
גם לא הגיוני שיגבו מכס על מקלות

אין יצרן מקלות ביליארד בארץ מה שמונע מהממשלה את היכולת להטיל מכס עליהם

thewierdo

New member
היום ראיתי מקלת שהיה מסומן

למטה ליד המשקולת בלוגו של ביליארד סנטר... האם הם מייצרים פה? כי המקל היה טיוואני למדי....

9ball master

New member
לא

ישנם מספר רב של חברות סיניות שידפיסו את שמך בשמחה על מקלות ביליארד כל עוד תזמין כמות מסויימת..... וזה בדיוק המקרה

9ball master

New member
לא הבנתי אותך

אתה משווה בין חברה כמו ביליארד סנטר לבין אדם מהישוב כשמדובר ביבוא? אדם רגיל עושה מה שנקרא יבוא אישי חד פעמי. חברה שכזאת מחזיקה ברשיונות יבוא וכל התהליכים שונים. כשאתה קונה מחנות בארץ אז אתה לא משלם מכס בנפרד או כל תשלום אחר מעבר למחיר שכתוב על גבי המוצר (דרך אגב, חוק סימון מוצרים מחייב שעל כל מוצר יופיע המחיר שלו) העלויות של היבואן מגולמות במחיר שאתה משלם.....

9ball master

New member
להלן מאמר בנושא יבוא אישי

תוכלו לקרוא אותו
כאן מע"מ חל גם עלות ההובלה (מכס לא) שכחתי את אגרת המחשב שתידרש לשלם בנוסף, ישנם חברות אשר מחייבות משלוח דרך חברות שילוח כמו fedex או UPS חברות אלו גם גובות "דמי טיפול" לפני או בזמן המסירה. המידע הנ"ל הוא בהתאם לחוק שקיים במדינת ישראל וללא קומבינות כאלו ואחרות. יכול להיות מצב שהמוכס המטפל בחבילה מחליט שאין צורך במכס, נדיר אבל קורה..... מכיוון שציוד ביליארד לא מופיע הרשימות שיש לאגף המכס, גובה המס עלול להשתנות בהתאם לדעת המוכס, אני יודע שזה נשמע אבסורד אך זאת האמת
ברגע שהמוכס מחליט על גובה המכס לא ניתן לשנות זאת, האפשרות היא לא לקחת את החבילה ולהפסיד את בכסף ששולם..... מניסיוני, גובה המס נע בין 10% ל 15% (השתנה כל פעם שעבדתי מול מוכס אחר....) כל אמירה אחרת היא מטעה. שבת שלום

האשי

New member
תודה על המענה...

אני מוכן להוציא עד כ500 דולר. יכול להיות שאני אוכל להביא את זה בעצמי מחו"ל תלוי מאיפה המקור. בתקציב הזה מה שווה לקנות? מאיפה? איזה גודל טיפ מומלץ לפול? על מה עוד צריך לשים לב? אני חייב לנסות אותו לפני? או שקשה לפספף במקרים מסויימים? תודה שוב!!! האש

9ball master

New member
תשובה

המקור הכי טוב למקלות פול הוא ארה"ב, לא רק שהמבחר גדול יותר, גם המחיר זול יותר משאר העולם. התקציב שלך הוא מכובד בהחלט ואפשר לקנות איתו מקלות מעניינים. אם העיצוב פחות חשוב לך ורמת הביצוע יותר חשובה לך אז התשובה היא חד משמעית - Predator לא שאין להם מקלות מעוצבים, פשוט המחיר עולה בהתאם.... אם העיצוב הוא חלק בלתי נפרד מהשיקול (ואני מכבד זאת בהחלט) אז ישנם מספר אופציות. גודל הטיפ למקלות פול נע בין 12מ"מ ל 14מ"מ כאשר בשנים האחרונות הגודל הפופולרי יותר נע בין 12.5מ"מ ל 12.75מ"מ ה Z shaft של predator הוא קצת קיצוני והוא 11.75 מ"מ, השאפט הקלאסי שלהם - 314 הוא 12.75מ"מ. נושא קוטר הטיפ הוא בקטע של העדפה אישית, אם אתה שחקן מתחיל אז אני לא ממליץ לך לרדת מתחת ל 12.5מ"מ

9ball master

New member
תוספת

תמיד עדיף לנסות מקל לפני שקונים.... הבעיה היא שבארץ אין כל כך איפה, הדרך היחידה היא לנסות מקלות של שחקנים אחרים, אם הם יתנו לך..... המלצות כלליות למקל פול: אורך - 58 אינטש' קוטר טיפ - 12.5מ"מ - 13מ"מ משקל - 19oz נקודת שיווי משקל - 18 - 18.5 אינטש' מהקצה התחתון (הרחב) של המקל. טיפ - כדאי להשקיע ולהחליף את הטיפ הסטנדרתי בטיפ איכותי, רב שכבתי (בסך הכל מדובר בחלק הכי חשוב במקל....) אזור האחיזה - יש שמעדיפים Irish linen - זהו בעצם חוט מסיבים טבעיים שכרוך על המקל, לא להתבלבל אם חוט הניילון (או כל חוט אחר מסיבים מלאכותיים), הם לא סופגים זעה ורק יוצרים יבלות..... אחרי מעדיפים אזור אחיזה עשוי מעור (מייקר מאד את המקל) ויש גם כאלו שיעדיפו ללא ציפוי כלשהו לא רק עץ (בדומה למקלות מועדון), כאן אתה צריך לבחור מה אתה מעדיף...

shai Eisenberg

New member
אשמח למכור לך מקל טוב...

לא חדש אבל במצב מעולה. השאפט של Predator והבאט של Lucasi.הטיפ הוא moori. חוץ מזה יש לי עוד מקל טוב ופחות יקר. אם זה מעניין אותך, תתקשר. שי איזנברג 054-7995409

thewierdo

New member
באותו רעיון

כמה אתם בכלל חושבים שקניית מקל שיפרה אתכם? אני יודע שאני מתקשה תמיד למצוא בסנוקריות את 'המקל שלי''. ואני שוקל קניה בזמן הקרוב... כמה קניית מקל עזרה לכם אם בכלל?

9ball master

New member
ועוד איך עוזר....

בעלות של מקל פרטי עוזרת למשחק במספר מישורים: 1. המישור הפיסי - מלבד העובדה שזה חוסך את הזמן שבחיפוש מקל מועדון סביר, הרי שאין שני מקלות שמשחקים באופן זהה בצורה מוחלטת, הסיבה נעוצה בכך שהמרכיב הראשי במקל ביליארד הוא עץ ואין שני עצים בעלי אותה רמת דחיסות, משקל וצורת סיבים זהה. כשיש לך מקל קבוע אז אתה רגיל אליו, אתה יודע איך הוא יגיב ומה תהיה התוצאה. 2. המישור המנטלי - כאשר יש לך מקל שאתה רגיל אליו אז אתה יכול "לסמוך" עליו, הבעיה הגדולה במשחק הביליארד היא שמירה על ריכוז גבוה, כל נושא שאפשר לנקות מהראש רק יתרום לשמירת ריכוז ואם אפשר שלא להתעסק במחשבה שהמקל מגיב "שונה" אז זה רק יוסיף. נושא נוסף שנחקר ע"י פסיכולוג הוא האם קנית מקל חדש (החלפת ישן בחדש) משפרת את המשחק, התשובה היא שכן, הסיבה נעוצה בכך שכאשר אנו מקבלים מקל חדש אז אנחנו מתרכזים יותר במכה ושמים לב לכל פרט קטן, אנו עושים זאת כי אנו בעצם מנסים להשוות בין החדש לישן, אני לא יודע אם זאת הסיבה אך הרבה שחקנים מקצוענים מחליפים מקל כל תקופה סויימת ולא תמיד זה רק עניין של חסויות.

למעלה