מקל דביק!!

udianco

New member
מקל דביק!!

בטח רבים פה מכירים את הבעייה... מה אני יכול לעשות מעבר ללהשתמש בגיר (ליד) כדי להתגבר על הדביקות של המקל...אם יש איזה חומר שאפשר למרוח או משהו כזה, כי הבנתי שלא בריא למקל לשפשף אותו בסקוץ'!!??

9ball master

New member
תשובה...

ה"דביקות" הנ"ל נובעת בדרך כלל מזיעה שהיד מפרישה, הזיעה מתערבבת עם הלכלוך שיש על היד ועל המקל ונוצר "בוץ" דביק... על מנת למנוע זאת, יש לפעול בשני מישורים, צמצום הרטיבות ביד וצמצום הלכלוך. צמצום הרטיבות - הרטיבות מקורה בשני גורמים: א. רטיבות שמקורה בזיעה שמופרשת מכף היד ב. רטיבות ממקור חיצוני - בדרך כלל עקב מגע עם אוכל ושתייה. בעיית הזיעה שונה מאדם לאדם, בעוד שחלק כלל לא מזיעים בכף היד, אחרים מזיעים דרגות שונות, מה עושים? דבר ראשון - לדרוש תנאי משחק מינימלים מהמועדון שבו אתם משחקים
שידליקו מזגן הקמצנים האלו!!!! אנחנו משלמים ממיטב כספנו ואנחנו צריכים לדרוש תמורה נאותה לכך!!! לאנשים שסובלים מהזעת יתר בכף היד ישנם פתרונות רפואיים, יש אפילו ניתוח בנושא... מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי טיפול כלשהו. ישנם גם תכשירים, אני לא מכיר את ההיצע שיש בארץ אך כדאי לבדוק בבתי מרקחת ובחנויות ספורט. יש מוצר גרמני שנקרא sport lavit שמיועד בדיוק לבעיה הנ"ל (ת'ורסטן הומן משתמש בו) אך אינני יודע אם ניתן להשיגו בארץ (אשמח לקבל מידע על תכשירים שכאלו שניתן להשיג בארץ) לגבי רטיבות ממקור חיצוני, מומלץ לא לגעת בכלום עם היד המגשרת, לא במזון (בעיקר מזון שומני) ולא במשקאות, בעיקר קרים כי יש על הכוס/בקבוק רטיבות שעוברת ליד, בטח שלא להעביר את היד על המצח לנגב זיעה... וכו' צמצום הלכלוך - שוב, דבר ראשון עלינו לדרוש תנאי משחק מינימלים
תסתכלו על כף היד שלכם אחרי חצי שעת משחק.... בדרך כלל היא כחולה ובמקרים מסויימים אף שחורה!!!! בעלי המועדונים פשוט זורקים עלינו ז... תסלחו לי על הבוטות אך אנו מוציאים במועדונים אלו סכומים אדירים, מה כבר ביקשנו??? תנאי משחק מינימילים..... שידליקו מזגן וינקו את השולחנות.... אני לא חושב שזה יותר מידי לבקש.... (אפילו לא דיברתי על איזון השולחנות....) ושוב לשמור על היד המגשרת נקייה ולהשתדל לא לגעת בכלום!!!! ישנם מספר "כללים" שאם פועלים לפיהם, ניתן לצמצם את התופעה הדביקה: 1. לגשת לשטוף ידים טוב, עם סבון כל חצי שעה עד שעה (בהתאם לכמות הלכלוך של השולחן....) ולדאוג לייבש אותן כמו שצריך 2. לנגב את המקל מזיעה ולכלוך כל כמה משחקים, שוב תלוי בכמות הלכלוך והזיעה. 3. אם המקל הוא פרטי שלכם אז יש לנקות אותו טוב בסיום המשחק וכן לטפל בו מידי פעם, לשמור עליו נקי ויבש, זה גם יאריך את חיי המקל. למי שכל הנ"ל עדיין לא עוזר אז כמובן שניתן גם להשתמש במעט טלק (להביא מהבית אם אין במועדון), הטלק עדין יותר מהגיר הלבן שיש במועדונים ושומר על יד יבשה וחלקה לאורך פרק זמן ארוך יותר.... אין לשים יותר מידי כי אז זה סתם מלכלך את כל הסביבה, את השולחן ואת הכדורים. מי שלא אוהב להשתמש בטלק/גיר אז יכול לקנות כפפה שמתאימה לביליארד, ניתן להשיג ברוב המועדונים בארץ וגם בחנויות השונות, הבעיה היא שמה שמוצא בארץ הוא מאיכות נמוכה והכפפה מתפוררת דיי מהר..... ושוב, שימוש בתכשירי מונעי הזעה (כמו ה sport-lavit שהזכרתי כבר)
הצעה קטנה: אם כל אחד מאיתנו יתחיל לנדנד בכל פעם למנהלי המועדונים השונים לגבי תנאי המשחק הירודים אז בסופו של דבר יש סיכוי שזה יוזיז עניינים ונראה שיפור.... אבל אם נשתוק ונמשיך לשלם, זה רק יהיה יותר גרוע!!!!

udianco

New member
תודה רבה על הטיפים...

ולגבי מה שאמרת על התנאים במועדונים אתה צודק במאת האחוזים, גם לגבי הלכלוך וגם לגבי העובדה שהם מנסים לחסוך עלינו במזגנים!!!

drums123

New member
אני חושב שבמועדון ביליארד אסור

שיהיה בכלל חם, זה ממש לא רציני, אתה מגיע ואתה לא יכול לשחק מרב חום, לא רק שלא צריך להיות שם חם אף פעם, צריך להיות שם קר במיוחד, לפחות כמו בסרטים וכאלו.

9ball master

New member
הבעיה היא לא...

רק החום אלא בעיקר הלחות.... שגם פוגעת בציוד, מוצרי עץ ממש לא אוהבים לחות.... מה שגם רוב מועדוני הביליארד סגורים ללא כל איוורור והמזגן זאת הדרך היחידה לאוורר את האולם

O f e r P e e r

New member
בנוסף...

לנאמר על ידי MASTER.. אני מציע לך ולכולם להוסיף מגבת קטנה לארסנל פריטי הביליארד שלך/שלכם, שנים שברשותי מגבת (כחלק מהציוד הנלווה בתיק המקלות האישי).. כאשר אני מרגיש רטבות מסויימת, אני פשוט מנגב/מנקה גם את המקל וגם את ידי.., לי, זה עוזר מאוד... יום ביליארד מהמם, עופר

למעלה