מקלחת

פיקוס123

New member
מקלחת

שלום בנות.

בשעה טובה עברנו לבית החדש, ועכשיו אני רוצה לעשות לחמוד טוש כי אין לנו אמבטיה בבית החדש, אבל החמוד מתעקש על אמבטיה בניתים שיתרגל לבית החדש עשיתי לו אמבטיה בגיגית אבל די אין מקום במקלחון לגיגית ולי ואני רוצה להרגיל אותו לטוש ושאני מנסה או טוען שזה מפריע לו.... או שחם למרות שאני בודקת את המים. נסיתי לדבר איתו אבל הוא מתעקש על אמבטיה ולא מקלחת. להפסיק עם הטוש או להמשיך לנסות??

תודה בנות.

לדעתי להמשיך לנסות...

תנסי לקנות ראש טוש שיעניין אותו.
אצלנו זה חזרזיר ורוד..
אבל אצלנו עדיין היא מעדיפה גיגית ולא טוש..
יש אצלנו בעיית מים ומאוד קשה לכוון את המים שיהיו נעימים ולכן מוותרים וממשיכים בגיל 4.5 למלא לה גיגית.

אבל אני ממש בעד להמשיך לנסות.
אבל לעשות מזה חוויה..
צעצועים קצת, טוש מעניין..

בהצלחה ותעדכני!

טוש לא נעים

שלום פיקוס, להרבה פגים יש קושי במגע מסוים על גופם וייתכן שהמגע של הטוש - עוצמת הזרימה לא נעימה לו, הייתי מחלישה את העוצמה בפתיחת הטוש או נותנת למים לזרום מתוך כף היד שלי או דרך חיתול בד - יחליש את עוצמת הזרימה (מקווה שמובן). ייתכן כי הרעש בזרימה גם מפריע לו אם הוא רגיש לרעש (אופייני לפגים). בנוסף עושה איתו משחקים להכרות עם העוצמה ולתת לו לשלוט בטוש - לדוגמא שמה קצף גילוח על הקיר (אם הוא יקציף אז זה גם גירוי תחושתי טוב לידיים) ושהוא ינקה אותו עם הטוש מתוך הגיגית בהתחלה וגם שישפריץ קצת על גופו, כמובן שגם את מחזיקה את הטוש למנוע מקלחת לכולם
- ככה בהדרגה הוא יתרגל לעוצמה ולרעש. - בהצלחה

נכון, אני הייתי משתמשת עם הבונבונים

רק במצב הטוש שמוציא זרם רגיל (כמו של ברז) ולא הרבה סילונים קטנים שלא היה להם נעים. אם אין לך אפשרות לעבור בין מצבים בטוש, אני בטוחה שניתן לקנות ראש שכולל כמה אפשרויות בחנויות כמו הום סנטר או אייס (או הכי טוב: בחנות קטנה שכונתית).

או מקסימום לפרק את הראש ולהשאר רק עם הצינור.

טלי 220

New member
אפשר להתחיל להתרגל תטוש בתוך האמבטיה

אצלי בכל אופן הילדות (גם הפגית וגם לא) מעדיפות אמבטיה, ולא בגלל העניין התתחושתי ומקלחות זה רק בזמנים שאני צריכה לתקתק.... יש להם כיף בזה. אם אצלו הענייין זה תחושתי אפשר לתת לו לשחק את עם הטוש תוך כדי האמבטיה, הוא יכול להכניס ולהוציא את הזרם מתוך האמטיה ולהתרגל לזה ככה... תוך כדי משחק כשהוא מחזיק ושולט בזה...

פיקוס123

New member
שלום שירי

אחת האמאות במעון אמרה שלי שגם הבת שלה פחדה בהתחלה מהטוש ולא אהבה בכלל טוש. ולוקח זמן להתרגל לטוש. אבל שאני רק מדברת על הטוש החמוד נבהל, הוא כבר בן שלוש ונכון שעברנו בית לפני שבוע ועדין צריך להתאקלם בבית החדש. אבל אפשר לשנות את החוקי הבית, בבית הקודם הוא כן התיחס לטוש קרא לזה הצינור של סמי הכבאי. אבל שדיברתי איתו אטמול בערב שנשעשה טוש הוא נבהל ולא רצה לתת לי להכנס למקלחת ולא רצה להתפשט למרות שעשיתי לו גיגית. רק דיברתי איתו על טוש והוא רוצה לצאת החוצה.הוא מוכן לסבן את הקיר או איזה משחק שהביא לאמבטיה עם הסבון או את עצמו לפעמים אבל לא מוכן להתקרב לטוש ולצינור.

תודה

הסתגלות

היי פיקוס, יכול להיות שזו תגובה רגשית לכל המעבר הגדול : חדר חדש, מטבח חדש, אולי גן חדש?! אולי הטוש הזה יותר חזק ומרעיש? פגים ככ רגישים (גם רגשית וגם תחושתית) וככל שהשבוע צעיר יותר הרגישויות גבוהות יותר (גם בגיל 3) - לא ציינת באיזה שבוע נולד. בכל מקרה, יש ילדים שרגישים יותר לשינויים ומעברים ואם זה הילד אז לתת לזה כמה שבועות של משחקי אמבטיה והסתגלות, יעבור לו...

פיקוס123

New member
מעבר

החמוד נולד בשבוע 29+4 הגן נשאר אותו גן והוא יותר קרוב עכשיו מהבית הקודם ולא צריך ללכת עם טיולון כמו שעשינו מקודם אפשר ללכת ברגל או על האופנים שלו. יש לו חדר חדש עם כל המשחקים שלו ולא שחצי מהם בסלון...... סלון גדול וחדש בקיצור בית חדש לגמרי. המיטה ומשחקים שלו נשארו ככה שאין לו טרארמה מזה. וגם באנו איתו לראות את הבית החדש בשלבי בניה בקיצור עשינו לו הכנה לבית החדש.

אבל כל פעם שאני מזכירה לו טוש או מקלחת הוא מסרב להכנס אפילו שנעשה לו טוש שהוא עומד במקלחת או לא רוצה אטמול עד שנכנס אמרתי טוש רוצה לצאת. אני מקוה שהזמן יעשה את שלו ויעברו לו הפחד ממקלחת וטוש.

צילה

למעלה