מקלחות משותפות

shi551

New member
מקלחות משותפות

אנו משפחה קטנה של אמא אבא וילדה בת שנה, שמבלים הרבה מאוד זמן יחד ונהנים מזה, יש לנו סדר יום קבוע. שבשעות הערב אחרי ארוחת ערב משותפת אנחנו נכנסים להתקלח יחד. (אין לנו אמבטיה, לכן זה יותר נח) וזה הולך ככה. בעלי נכנס למקלחת מתקלח ומכין את האמבטיה הקטנה של הילדה, ובינתיים אני והיא מתפשטות ונכנסות יחד איתו להתגלח, אנחנו משחקים איתה ומקלחים אותה בכיף. היא רואה רק את החלק העליון שלנו, ועדיין לא מסתכלת על גופינו. אנו לא יודעים מתי להפסיק את המנהג הזה? אני יודעת שהמקלחות המשותפות נותנות לנו גם זמן איכות, לימוד ומשחק יחד והיא נהנית מזה מאוד אך שוב, אנו מפחדים לגרום לה נזק כלשהוא, שחלילה לא תזכור זאת בגיל גדול יותר. יש סימנים שהיא אמורה להעביר אלינו וכך נדע? או שיש גיל מסוים שפשוט מפסיקים? אנה תעזרו לנו בדילמה הזו.

אני עדין מתקלחת עם איתן בן ה-3

יש לנו כיסא מובנה באמבטיה ואני יושבת עליו ואיתן יושב למטה. הוא משחק (ברגע בעיקר בכלי מטבח) ואני בינתיים מתקלחת ואחרכך גם מסבנת אותו. לפעמים הוא מבקש גם לסבן אותי או להסתבן לבד לא רואה עדין בעיה בגילאים הללו. מניחה שלקראת גיל 4 נפסיק עם זה - גם תהיה לנו בונבונת קטנה שתתקלח ביחד איתו

memko

New member
גם אני מתקלחת עם עומר בן 3...

אנחנו נהנים מזה מאוד, אני לא רואה בעיה אם זה. הוא גם רואה אותי מניקה, מתלבשת. אני מניחה שכשזה יביך את אחד משנינו אז נפסיק.

gallish

New member
גם אנחנו מתקלחים יחד

אני ושני זאטוטים, בני 3 ושנתיים. גם אבא שלהם מתקלח איתם. כשנרגיש לא נוח, אני מאמינה שנפסיק

lostfan

New member
גם אנחנו עדיין עושים אמבטיות

משותפות עם בן 3 . הוא מאוד אוהב. נראה לי שכשלא יתאים, נדע.

ayala26

New member
הבן שלי החליט שכבר לא מתאים לו../images/Emo10.gif

בגיל שנתיים וחצי בערך הוא החליט שהוא רוצה לבד. אבל לא בגלל העירום אלא בגלל שהוא חושב שככה הוא יורשה להשאר יותר זמן.. כמה פעמים ספורות הוא הזמין אותי להתקלח איתו. זה חוסך זמן!(ומים) אבל כן הוא לקראת גיל 3 התחיל עם השאלות מה זה ומה יש לי ומה יש לך... אבל אני לא נבוכה.

רק בשלוש?

שלי כבר יודע יפה מאוד מה יש לו ולי אין
וגם יודע שלאבא יש גדול,ולא אין

ayala26

New member
זה לא מה שכתבתי

בגיל שלוש הוא התחיל לשאול המון שאלות בנושא. לפני כן, זה פשוט היה. כידוע (ואני מנחשת שזה ידוע בפורום הזה) גידלתי את בני בלי חיתולים כך שהוא תמיד ידע מה יש לו. והוא גם יודע שקוראים לזה פין. אבל בהבדלים בין המינים הוא התחיל להתעניין לקראת גיל שלוש (לא רק בשלוש, לקראת גיל שלוש, אני באמת לא זוכרת באיזה תאריך) בגיל הזה הוא גם התחיל להבחין בהבדל שבנות עושות פיפי בישיבה ובנים בעמידה ולכן הוא התחיל לרצות גם לעשות בעמידה. לפני כן הוא עשה בישיבה. קשה להסביר הבדלים בין המינים כי הוא לא רואה את הילדים בגן עירומים. הוא לפעמים מתבלבל ואומר שם של בת שהיא בן.

אההההההההההההה

תומר לא מבין תהבדלים ולא מתעניין.. הוא יודע שיש לו בולבול,ולי אין. ויודע שהוא עושה בעמידה ואני לא..(אבל אין לי מושג עד כמה הוא מודע ,לזה שאני לא יכולה לעשות בעמידה כמוהו)

ayala26

New member
תארי לך

שאת יושבת לעשות פיפי וראש קטן מנסה להסתכל מאיפה יוצא לך...
או שהוא מסתכל על עצמו בראי ואומר "יש לי פטמה! גם לך יש פטמה אמא? אני רוצה לראות בבקשה"

חחח את זה אני שומעת כל היום דווקא..

הוא בא איתי לשירותים ומסתכל,ועוד אומר אמא עושה פיפי או קקי? יופי אמא צריך טואלט?(נייר טואלט) ועוד מנסה לדחוף ידיים
חחחאה לשלב הפטמה עוד לא הגענו,הוא לא בטוח עוד לגבי הציצים שאין לו חחחח

אנחנו מתקלחים ביחד.או אני עם תומר או אבא שלו.

ובמילא אני מתלבשת לידו,וכך גם אביו,ולמרות כמה יציאות מביכות שלו,אנחנו בעניין עד שהילד יחליט אחרת

tudu

New member
אנו לא מתקלחים ביחד

לא מסיבות של צניעות, פשוט מתקתקים 3 מקלחות (בתוך גיגיות) ברצף, ככה שאנחנו נשארים בחוץ יבשים. הבת (3.8) והבן (1.9) מתקלחים יחד, כל אחד יודע מה יש לשני. כולם ראו את כולנו בלי בגדים - מתלבשים לידם וכו.. האברים לפעמים מסקרנים אותם, אם לא משדרים מבוכה לא צריכה להיות בעיה.

בוליפלג

New member
בדר"כ כשמתעוררת אי נוחות,

של אחד מהמתקלחים יחד - זהו הזמן להפסיק. זה יכול לבוא ממנה, כשהיא תהיה גדולה יותר, ויכול לבוא גם מאחד מכם.. בסיטואציה ה'מיוחדת' שלכם, בה מדובר במקלחת משולשת, יש לשים לב שאתם לא חושפים אותה לפעילות שהיא איננה אמורה להיות עדה לה.. בינתיים - המשיכו להנות

down under1

New member
ויש מצבים שלמשהו לא נוח והוא לא אומר..

מכיוון שזו הנורמה בבית יכול להיות מצב שהילד גדל ולא הכי נוח לו ע םזה ואבל הוא לא אומר. מדובר על גילאים גדולים יותר. הבן שלי בן שנתיים ו8 ואני עדין מתקלחת איתו, מתלבשת לידו, מדברים על לאמא אין בולבול ולג'וש ולאבא כן, אין פרטיות גם לא בשרותים.. אבל באיזשהו שלב (לא יודעת מתי
) בטח נתחיל לשמור קצת יותר..

fame06

New member
אצלנו הוא יודע שלאבא יש דולו דדול

ולשחר יש פופו... אני מתקלחת איתו או אבא שלו מתקלח איתו. או שאני מקלחת אותו עם אחותו. והוא כבר אומר למי יש דולו ולמי פופו. (הוא מדקלם אבא דולו סבא דולו אמא אין ושחר אין וכו'.....) מתישהו, כשיהיה גדול. בטח נפסיק עם זה. בינתיים, אני לא רואה בזה בעיה. אנחנו עושים את זה בנפרד.

perah11

New member
אני חושבת שאתם מקסימים

וזה באמת זמן איכות נהדר עם הילדה, קודמת כל היא עדין קטנה מאוד אז אין בכלל בעיה להמשיך עם זה כייף לכולם אני בטוחה שכמו שכתבו כאן לפניי שאתם תרגישו מתי בדיוק זה כבר לא מתאים

למעלה