מקלחות בצבא

Sunshineeee

New member
מקלחות בצבא

באמת באמת באמת באמת שאני לא מבינה! אני מנסה להבין את ההיגיון. כאילו מה, לא שמעו בצבא על הזכות לפרטיות האדם, על צניעות?! אוקי, בסדר, אני אציע את רעיון הוילון ואז יאמרו לי 'וילון מתלכלך מהר ווצובר לו בקטריות' וכו' אז סבבה, מבינה. מנסים לשמור עלי בצה"ל שחס וחלילה לא אחלה במקלחת. אז מה, הם לא שמעו על דבר כזה שנקרא דלת? כזה כמו במלתחות בבריכה? כולה מה ביקשתי, חתיכת עץ מסכנה שתסתיר אותי בזמן שאני מתקלחת. אוי ואבוי! בקשה כה מוגזמת! באמת, אשמח אם מישהו ינסה להסביר לי למה ומדוע הדבר הזה קיים או יותר נכון, לא קיים כי אין דלת והכל פתוח. זה משהו פרטי שלי, ואני ממש מרגישה עם זה לא בנוח להתקלח עם מלא בנות באמת שזה הדבר שאני הכי חוששת ממנו מהצבא- המקלחות! אז... מה הקטע?

N o R i K o

New member
קודם כל- נשימה ארוכה

דבר שני- דלת, בדיוק כמו וילון, צוברת לכלוך ובקטריות, ואם היא עשויה מעץ אז היא גם מרקיבה במגע עם מים... ועוד דבר- תקציב- זה דבר שאין כל כך לצה"ל. אני ממש מבינה את החשש שלך, וגם אני עצמי חשתי אותו שניה לפני הגיוס שלי. הבאתי איתי בגד ים לטירונות בידיעה כמעט וודאית שאני הולכת להתקלח איתו- וזו באמת אחת האופציות שאני יכולה להציע לך... בפועל- בסוף יום הטירונות הייתי כל כך עייפה ומותשת שזרקתי את האות השביעית באלף-בית ופשוט נכנסתי להתקלח, כמובן שלא טרחתי להסתכל על כל הסובבות אותי כי כל מה שרציתי היה לסיים עם המקלחת וללכת לישון. ועוד המקלחות שלי היו פשוט שטח ריבועי שבכל פינה שלו דוש, כלומר אפילו לא היו לנו תאים. במקרה ובו יש לך תאים- תתקלחי עם הגב ליציאה, ואז אף אחד לא יראה מה הולך מלפנים, אם יש מעקה תנסי לתלות עליו את המגבת ואולי תוכלי להסתיר איתו... ולכי תדעי, אולי גם תגיעי לבסיס שיש בו וילונות. אבל אל תתני לזה להיות ה-דבר שמפריע לך. תאמיני לי שבסוף הטירונות והקורס זה יהיה הדבר האחרון שיטריד אותך. בהצלחה

עם איך שהצגת את זה

גרמת לי לחשוב שאני נמצא בבסיס היחיד שיש בו וילונות במקלחות.

אז כמו זו שאמרה מעלי

זה תחילה נראה דבר מאוד מרתיע, אבל בסופו של דבר תגלי שזה לא, ואת תספיקי לשכוח מזה יותר מהר משאת חושבת. אני יכולה להציע לך פיתרון? גם אני לא אהבתי את עניין המקלחות, אז במקום לרוץ למקלחת ראשונה בשעת ת"ש, כמו שכל הבנות בטירונות היו עושות, אני הייתי מחכה לרבע שעה אחרונה.[והמקלחות כמעט תמיד היו ריקות בשעה הזו] במהלך ה-45 דקות שהיו לי לפני המקלחת הייתי מארגנת את כל הדברים לשינה, מדברת עם אמא בטלפון או עם החברה, ועושה מה שעושים אחרי המקלחת. וככה הייתי נכנסת בנחת ובשקט ובלי הטררם שמסביב. וכמובן שפיתרון טוב זה בגד ים, רק שזה לא תמיד נוח, בגלל זה החלטתי אישית להיכנס למקלחת אחרונה, וזה היה עבורי פיתרון קסם :)

olli3

New member
מנהל
למה כשמפנים כלי אוכל דופקים את הצלחות בפח?

בקצה הפח, על מנת שהצלחות תתרוקנה משאריות האוכל שבה... ככל שמנסים למצוא יותר ויותר הגיון - ככל שתתעוררנה שאלות רבות עוד יותר ללמה כל דבר עובד כפי שהוא עובד. צריך להבין שזו המערכת הכי גדולה בישראל. אם תרצי, מערכת כח האדם הגדולה ביותר בישראל וכדי לנהל אותה צריך הרבה אמצעים.

Maldini Girl

New member
אני מבינה אותך, גם אני הייתי כמוך

בפועל, לרוב הבנות יש מקלחות עם וילונות וגם לחלק מהבנים יש תנאים סבבה במקלחת. את יכולה בהתחלה לבוא עם בגד ים, אבל את תראי- גם אני לא האמנתי, המקלחות היו החלק הכי כיף בטירונות/קורס. כי כולן צוחקות ומתפרקות והיה ממש סבבה. אף אחת לא מסתכלת על אף אחת.

שירן404

New member
זו רק מקלחת תעשי מהר ותאמיני לי שאף אחת

לא תבדוק או תסתכל עלייך, את כל כך עייפה שלא קורה כלום אם נכנסת מתקלחת ויוצאת, שאלו יהיו הבעיות, מקלחת ו 12 סוגי שמפו ומרכך יש בבית, ברורכה הבאה לצה"ל

אויש נו באמת

לפני הגיוס מתעסקים בכאלה שטויות. שאלה יהיו באמת הבעיות שלך בחיים ובצה"ל בכלל. כמו שאמרו פה לפני, אין הגיון בצה"ל, כולם מבחינתו שווים ואין פה עניין של דווקא למישהו, או לשנות הכל רק בשביל להקל על חייל כזה או אחר. זה עדיין לא עניין של חיים ומוות, ובאמת קחי את זה בצחוק וברוח טובה, זה באמת לא כזה נורא. תנסי להתקלח בסוף שעת הט"ש כשיש פחות עומס, או בהפסקת צהריים אם יתאפשר. יש גם את האפשרות של לא להתקלח, אבל זה באחריותך האישית...

למה 'אויש נו באמת'?

לגיטימי שאחד מהחששות של בחורה לפני גיוס יהיה נושא המקלחות. זה שחלקנו כבר חווה את זה ומחליק, זה עניין של ניסיון. כולם נלחצים מזה ולבחורה שמתגייסת, שיהיה גיוס קל ובהצלחה! ובאמת שלאף אחת לא אכפת איך את נראית בחמש דקות מקלחת

לגיטימי לגמרי

לא אמרתי שלא, התכוונתי להדגיש לה כמה מקלחת בצבא זה באמת התעסקות בקטנות ושיהיו דברים הרבה יותר חשובים להתעסק בהם. בהצלחה לך בגיוס !

למעלה