מקלחון זוגי

אפרת741

New member
מקלחון זוגי

שלום לכולם, אנחנו בשלבים הראשוניים של תכנון הבית (עדיין מגלגלים רעיונות ללא אדריכל). חושבים על מקלחון במקום אמבטיה ביחידת הורים. מה המידות המקובלות למקלחון זוגי ? ראיתי בכמה תוכניות ספסל במקלחון. מה השימוש ? מה העומק הנפוץ ? תודה, אפרת

avi5199

New member
אמבטיה יכולה לשמש גם כמקלחון

אם תולים את הטלפון על מחזיק מתאים. אבל מקלחון לא יכול להיות אמבטיה. יש היום מבחר עצום של אמבטיות ומקלחונים,בכל הגדלים והזויות ... כנסי לחזי בנק או לנגב קרמיקה וכ"ד. יש מקלחונים עם ספסל ויש אמבטיות ישיבה, על הספסל במקלחון או באמבטיה יושבים בזמן המקלחת ומתקלחים... לגבי הספסל במקלחון הזוגי , לא חושב שזה הפורום המתאים להסביר איך משתמשים בו.

../images/Emo22.gif למה לא?

אצלנו יש ספסל למרות שהמקלחון הוא יחיד ועליו גוזזים ציפורניים ברגליים ועושים פדיקור לפעמים הוא גם משמש למקום ישיבה לבן הזוג כשהשני מתקלח וצריך לדסקס על דברים ברומו של עולם, כאלו שלא יכולים לחכות עד שמי שמתקלח יסיים
ולגבי גודל המקלחון גם בגודל של 90X90 הוא יכול לשמש כזוגי ובתכלס גם הזוג הכי רומנטי מתקלח בזוג רק ביום הנישואים או בטו באב

איריסג

New member
עד הסייפא שלך הסכמתי עם הכל....

אבל המשפט האחרון שלך - בטעות יסודו... אנחנו כבר 4 שנים יחד - ואני יכולה לספור על חצי כף יד אחת את מספר הפעמים בחודש שאנחנו מתקלחים סולו. זו הסיבה העיקרית שתכננו מקלחון כזה ענקי ביחידת ההורים. מה, את לא זוכרת שרפול אמר לחסוך מים?

איריסג

New member
אבל אם יש שני חדרי אמבטיה בבית....

אז באחד יכולה להיות אמבטיה ובשני מקלחון. ואגב, אני לא יודעת בן כמה אתה, אבי, אבל מגיל מסויים (גם אני עוד לא שם, אבל אתה יודע, לכולנו יש סבתות....) - הכניסה לאמבטיה הופכת להיות משימה מאד לא פשוטה. לכן תמיד כדאי שיהיה מקלחון אחד בבית, ואם אתם משוכנעים שיש לכם אינסטלטור ורצף ממש טובים - תוותרו על האגנית, תעשו שיפוע כמו שצריך, ומקלחון טוב שיאטום מעבר מים - ואז אם חס וחלילה יום אחד יצטרכו להכנס למקלחון בכיסא גלגלים - לא תהיה בעיה.

avi5199

New member
אנחנו לא משתמשים במקלחון

אנחנו (כל המשפחה) מעולם לא השתמשנו במקלחונים שהיו לנו בכל הבתים שגרנו בהם, והם תמיד שימשו כפינה לארגז כביסה או מקום לשים את הדלי של הספונג'ה , לכן אני לא מתכנן מקלחון, אלא שתי אמבטיות. ברוך השם אנחנו לא זקוקים לכסאות גלגלים, אבל אם חלילה אצטרך, אז אשפץ ממילא את כל הבית בהתאם. (פתחים רחבים, כניסה , מעלית..) אני לא יכול מעכשיו לדאוג לכל האפשרויות בעתיד.

אני עשיתי מקלחון זוגי

160X90, ספסל בצד אחד 40X40X90 2 ראשים של גרוהה קוטר 20 ס"מ יצא מאד מרווח, אפשר גם יותר קטן (80X120) אם חסר מקום

איריסג

New member
אנחנו ויתרנו על אמבטיה ביחידת הורים

ותיכננו מקלחון ענק - מטר עומק על 2 מטר רוחב. את המקלחון אנחנו נזמין ב"ליאונרדו" - זו חברת מקלחונים מצויינת עם מחירים מצויינים (גילוי נאות - הבעלים הוא חבר טוב. אבל אני אומרת שהוא מצויין אחרי שכבר יש לנו נסיון עם שני מקלחונים שלו). ספסל בתוך המקלחון הוא מאד נוח למשל כשצריך לגלח רגלייים.... הספסל צריך להיות בעומק של 30-40 ס"מ כדי שיהיה נוח לשבת עליו.

איריסג

New member
לא, ממש לא....

לילדים יש אמבטיה רגילה - שאולי בשלב מאוחר יותר נסגור אותה עם "אמבטיון" (דלתות זכוכית) - אבל רק אחרי שהילדים (שטרם נולדו) יגדלו - כי זה מאד לא נוח לרחוץ ילדים באמבטיה שסגורה עם זכוכית. ומכיוון שיש אמבטיה בחדר אמבטיה של הילדים - אם נורא יבוא לנו לשכשך - נוכל לעשות את זה שם. אבל האמת היא שאם לוקחים את השנה - שנתיים האחרונות כמדד - אני יכולה לזכור פעם אחת שממש שכבתי באמבטיה - בגלל כאבי גב - עשיתי לי אמבטיה עם מלחים - בשאר הזמן אנחנו עומדים באמבטיה ומשתמשים בטוש.

למעלה