מקלדת אלחוטית

engel2004

New member
מקלדת אלחוטית

האם ניתן לחבר מקלדת אלחוטית "רגילה" של PC למחשב כף היד דרך חיבור ה-IR ?

mikeoreli

New member
מה זה רגילה?

במקלדות אלחוטיות יש 3 אפשרויות - יש מקלדות שמשדרות בIR. יש מקלדות שמשדרות בRF. יש מקלדות שמשדרות בBT. אם זו מקדלת של RF - אתה לא יכול בשום מצב. אם זו מקלדת IR אתה יכול בכל פוקט. אם זו מקלדת BT - אתה יכול רק במכשירים עם BT.

engel2004

New member
כוונתי

כוונתי למקלדת הנמצאת בשימוש במחשב PC שולחני בייתי. כמו שיש עכברים אלחוטיים העובדים על IR, כנ"ל יש מקלדות אלחוטיות העובדות על IR. שאלתי האם מישהו מכיר/יודע האם הדבר יעבוד עם PPC והאם / היכן ניתן להשיג דרייברים לכך? עלות מקלדת אלחוטית ל-PC זולה באופן משמעותי ממקלדת עבור PPC, נכון שיש ויתור בהיבטי גודל ומשקל (וגם לא ניתן לקפל...) אך עם זה אני יכול לחיות.

mikeoreli

New member
בעצם....אולי כן

כי עובדה שיש מקלדות שצריך עבורן דריברים. אם יש לך דריברים לפוקט פיסי - לא צריכה להיות בעייה.

eranglr

New member
האמת שזה רעיון נחמד!

אשמח לשמוע אם הצלחת לחבר איכשהו מקלדת IR של מחשב שולחני לפאקט !

engel2004

New member
אתגר

נו..... מישהו לוקח על עצמו להריץ בדיקה שכזו ? ממתינים לתוצאות:)

רק שכחת ש...

מקלדות אלחוטיות מבוסת IR משדרות אל יחידת בסיס כלשהי אשר מחוברת אל המחשב בחיבור מקלדת רגיל - PS2 או USB. כלומר, המחשב השולחני "רואה" מבחינתו מקלדת רגילה. המקלדות הללו לא בנויות כדי לעבוד מול משהו אחר פרט ליחידת הבסיס שלהן ואני בספק רב אם היצרנים שלהם יטרחו לכתוב Drivers ל- PPC שידמה את אותה יחידת בסיס על מנת שהמקלדת תעבוד מולו.

eranglr

New member
צודק, אבל אם נניח היה דרייבר מתאים

ואפשר יחסית בקלות לפתח דרייבר שכזה, היה לעניין פוטנציאל מסוים (למרות שקרן האינפרא נמצאת בקצה המכשיר ואין קשר ישיר). דרך אגב, סתם קוריוז קטנטן- קרן ה-IR עוברת גם אם שמים נניח מראה קטנטנה מעל המכשיר - זאת בעצם קרן לכל דבר - רק שהעין האנושית לא רואה אותה. אני מזמין חברי פורום לנסות זאת ולהיווכח ! (אם אין לכם מקלדת, נסו למשל לקחת שלט רגיל של טלוויזיה, לכוון אותו לכיוון ההפוך, לבדוק פעם אחת בלי מראה ופעם אחת עם.. תראו שהעניין נכון לגמרי !).

shed

New member
----> אם כבר מראות ו-IR

הרי שמשטח לבן (למשל קיר) מתפקד כמראה לא פחות טובה עבור IR.

2cookie

New member
וואו, אתה צודק!../images/Emo2.gif

זה חדש לי

למעלה