מקלדות בארץ

• פותח הנושא A2E
  • פורסם בתאריך

A2E

New member
מקלדות בארץ

למה מחירן של המקלדות לPPC בארץ כל כך גבוה? מקלדות IR שעולות בחו"ל 40-60 דולר עולות כ400 ש"ח בארץ, ומקלדות BT שאפשר להשיג ב100 דולר בחו"ל עולות 800 ש"ח!!!

castroman

New member
ייבוא\מיסים וכו'...

וגם בגלל שמדובר במוצר טרי וחדש בארצנו - לכן היבוא הרבה יותר יקר, עם הזמן המחירים ירדו.

Blueye1

New member
ואפרופו מקלדות.... משהו יודע מה מת

אים ל4700 !? איך אני יכול לדעת שאחת ממקלדות ה IR של בלקין תעבוד על המכשיר שלי!? תודה

castroman

New member
לא חושב שתיהיה בעיה...

בכל מקרה IR זה לא נוח, מומלץ מקלדת BT.

shed

New member
---> דווקא במקלדות

עדיף IR על פני BT. סיבות: 1. IR צורך הרבה פחות סוללה מ-BT. מדובר על הבדל של שמיים וארץ. 2. כאשר כותבים עם מקלדת צריך להביט במסך של ה-PDA, לכן הוא בכל מקרה קרוב. 3. מקלדות IR מגיעות עם תושבת נוחה ל-PDA, גם מקלדות BT מגיעות עם תושבת כזו. הנקודה היא שאין ייתרון ל"בלי חוטים" או למרחק שאפשר להשיג עם BT מכיוון שבכל מקרה אתה רוצה את המסך קרוב. בקיצור, מבחינה פרקטית - IR עדיף בהרבה על BT, מהסיבה הפשוטה של חיי סוללה (גם עבור ה-PDA וגם עבור המקלדת). אני אישית עם מקלדת IR של targus כבר הרבה זמן, והספקתי כבר לשכוח אותה במטוס - השבוע שעבר עלי עד שקונטיננטל איתרו אותה ושלחו אותה אלי למלון היה קשה במיוחד.

shed

New member
התכוונת להגיד

platinum one pass.... וכמו שעניתי לאישתי כשהיא שאלה אותי מה יש מעבר לפלטינום: "הרמה הבאה אחרי פלטינום זה טייס
" וברגע של רצינות - מעולם לא קיבלתי כזה שירות. אחרי שחיפשו ומצאו לי את המקלדת (מיותר לציין שלא היה עליה שם או כרטיס ביקור) שהמשיכה עם המטוס לקצה השני של ארה"ב בכלל, צלצלה אלי איזה נציגה של קונטיננטל, שאלה איפה אני ושלחה לי את המקלדת over night למלון...

mikeoreli

New member
מעניין אם אלעל הייתה עושה גם כן...

לדעתי יש רק בעיונת עם ה4700 - עינית הIR שלו היא למטה. זו בעיונת כי ניתן להוריד יישום חינמי שבדיוק בגלל זה הופך את כיוון המסך ב180 מעלות.

Blueye1

New member
היום דיברתי עם רשת באג והם טוענים

שאין בעיה עם זה שהעינית אינפרא למטה.... אם אבדוק את זה אדווח

Blueye1

New member
שלום, חזרתי מבאג ואכן המקלדת עובדת!

רכשתי לי אחת.... לא מי יודע מה איכותית אבל בשביל 250 ש"ח (300 עם מקשים בעברית), אין מה להתלונן. הקיצר זה עובד כמו גדול גם בעברית אבל רק ב LANDSCAPE בגלל מיקום עינית ה IR.... זהו..... אה... ולא מדובר בבלקין אלא חברה לא ידוע.... בלקין לצערי אזל מהמלאי ולא יכולתי לבדוק אותה !! אז יש מקלדת ל 4700!

AYELET1

New member
ממה שראיתי, מוצרי בלקין לא נראים

איכותיים במיוחד (לא יצא לי לראות מקלדות אלא סטיילוסים ונרתיקים) מצד שני זו הזדמנות לקניית מוצרים במחיר מעט נורמלי יותר, ממה שהיו בעבר

Johnn

New member
(Y) שמח לשמוע

אמנם עוד יש לי דרך ארוכה מאווווד עד שאני אגיע לפלטינום, אבל אני שמח לשמוע על השירות של החברה. נבדוק אותו שוב בסוף החודש

2cookie

New member
אגב, אביאל צדק בכך שהמליץ על מקלדת

BT למשתמשי ה-HX- מכיוון שפורט ה-IR ממוקם בתחתית המכשיר (כמה אידיוטי).

shed

New member
---->

גם ל-4150 אאל"ט עינית ה-IR בתחתית המכשיר. במקלדת בה אני משתמש, יש זרוע מתכווננת עליה יושב ה-IR LED כך שניתן להשתמש בה גם עם ה-4150 ואני מניח שגם עם ה-4700 (אפשר לבדוק במפגש) אולם רק במוד לנדסקייפ.

A2E

New member
סיבוב מסך

אפשר גם להשתמש בTweaks2k2NET ע"מ לסובב את המסך ב180 מעלות - ואז יצא לכם שהעינית היא למעלה...

Blueye1

New member
האם לדעתך יש סיבה לכך שנאמר לי

בבאג כי אין זה משנה, במקלדות שהם מוכרים, כי ה IR למטה? כאשר הקרן (לי התמונה באתר שלהם) מגיע מלמטה עד למעלה האם עדיין תהיה בעיה!? תודה

shed

New member
---> אני לא מכיר את המקלדת

שבאג מוכרים כך שקשה לי לענות. מה גם שלא ממש הבנתי את העניין עם "הקרן מגיע מלמטה עד למעלה". יכול להיות שגם המקלדת בבאג מתכוננת, ואם כך הוא - הרי שאין בעיה. הדרך הכי טובה היא לגשת ולבדוק.

למעלה