מקור נוסף לחיפושים

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
מקור נוסף לחיפושים

האם משהו יכול להעלות סברה כלשהי, מה יכולה להיות הסיבה לכך שבאינדקס הפולני מופיעים רק חלק מבני משפחה אחת אחרי הנישואים? או אפשרות נוספת לחיפוש אחיות מאותה משפחה/

שרי סילבר

Active member
האינדקס הפולני אם כוונתך ל-JRI, הרי שמרבית המידע עדיין לא מצויה ברשת כרגע. נכון לעכשיו הועלו "רק" פחות מ-2 מליון שמות. במהלך השנים הקרובות אמורים לעלות עוד ועוד שמות, שכן זהו פרויקט דינמי שרץ כל הזמן. היעד הסופי, כנראה בין 9-10 מליון שמות. ואז, אני מקווה, משפחתי תופיע סוף סוף במלוא הדרה...אין ברירה, אלא לחכות בסבלנות, אבל למי יש? כל פעם שאני נכנסת ומגלה עוד שם שנוסף, שמחה וצהלה, וכבר לא יכולה לחכות לפעם הבאה שיצוץ משהו...

zogu

New member
JRI -האם יש משהו נוסף/דומה לו?

האם יש עוד אינדקס כזה או אחר שמשתווה לו, ושניתן לחפש גם בו עוד שמות?

zogu

New member
שאלה למחשבה

האם יתכן מצב - שבמידה ובאותה העיר (טרנופול, למשל) שם משפחה מסויים (פליישמן, למשל) חוזר על עצמו מספר רב של פעמים, שכל אותם המוזכרים תחת אותו השם - יש קרבת משפחה ביניהם? או שהכל מקרי בהחלט?! (צריך לחשוב במונחים של הימים ההם- 1800-1900 ). מי מוכן להתלבט איתי בשאלה?

ראם ערן

New member
על פי נסיוני האישי

אצלי בעץ לאורך דורות נשמרים אותם שמות ( אצלי בעיקר שמואל וחיים). כך שנראה לי כי בססירות גבוהה הם יהיו קרובי משפחה. ערן

שמעוןכ

New member
הופעת חלק מבני משפחה

הסיבה להופעת חלק מבני משפחה יכולה לנבוע ממספר סיבות: א. לא תמיד המקורות רצופים. בתחתית של כל דף תוצאות חיפוש מופיע המקור כולל השנים הרלבנטיות. מנסיוני יש פער בשנים. ב. בפולין ובגליציה היו ליהודים כמובן נישואים על פי ההלכה אבל מעבר לכך נדרשו להרשם גם במסגרת השלטון האזרחי. מסיבות שונות לא כולם נרשמו כנשואים אזרחית ולכן ילדים נרשמו על שם משפחת האם מהבית. אם ידוע שם המשפחה של האם ניתן לחפש ילדים באותה משפחה גם לפי שם זה. ג. נתקלתי במקרים בהם בשל חוסר הבנה של הרשם הפולני נרשם בטור של השם הפרטי גם השם הפרטי וגם שם המשפחה דבר שמקשה על החיפוש.

למעלה