מקור למשפט

מקור למשפט

"וכן החתן והכלה ראוי להם שיתנו שבח והודיה לה' יתברך על החסד הרב שעשה עמהם אחרי זמן וזמנים שחיכו אחד לשני כי בשורשם אור אחד הם" מישהו יודע מה המקור לציטוט הנ"ל? אני רוצה לכתוב אותו על ההזמנה לחתונה שלי, אז זה די דחוף. תודה רבה וחג אורים שמח!

michal 01

New member
הכותב הוא ר' נחמן../images/Emo91.gif

לפי מה שמצאתי ..אבל לא מצאתי מאיזה ספר. יש אתר שבו ניתן למצוא את כל הכתבים של ר' נחמן וגדולים אחרים ,ממולץ לכולם להציץ.. הכתובת היא- http://www.halachabrura.org/library1.htm

לא נמצא בכתבי ברסלב

אמנם בקובץ "משפטים לכתיבה על הזמנות" שנמצא בקישור הזה זה מופיע בשם רבי נחמן. אבל בחיפוש על כתבי ברסלב לא נמצא משפט כזה.

michal 01

New member
נכון שם באמת מצאתי..

באמת חיפשתי קצת בחלק מהספרים ולא מצאתי. אבל זכור לי שקראתי משהו דומה באחד מהספרים. אתה בטוח שהמשפט לא שלו?

ALONY999

New member
להגיד לך בוודאות כי המשפט לא שלו

יהיה יומרה, בואי נומר שרצף המילים לא נשמע לי מצלצל מוכר מליקוטי מוהר"ן. אבל , יתכן בהחלט שזה כתוב בשיחות המוהרא"ש (כי השפה של המשפט קצת יותר מודרנית), אם היה לי יותר זמן היתי מחפש גם בשבילי. הבי חשוב מהכל זה שתיהיה לך חתונה שמחה נעימה וממליץ לקרוא בשיחות המוהרא"ש על המושג ":חתן" הוא מסביר יפה איך שני בני הזוג יכולים למשוך אחד את השני כלפי מעלה (נדמה לי כרך ו'). מזל טוב.

ALONY999

New member
מזל טוב

המקור להשראת האמירה הוא כנראה פרק סט ליקוטי מוהר"ן. מצאתי שם משהו דומה : "וכל אדם ואדם כאשר הוא בא לעולם, הוא בא עם בת זוג המיוחדת לו ועם סכום ממון הקצוב לו, שיהיה לו בזה העולם, והם בחינת אילן וענפים ופירות. הינו שאור נפשה הוא בחינת עיקר האילן, שממנו יוצאים ומתפשטים ענפים." אני חילוני אז אולי מישהו בקיא יותר יוכל לעזור יותר. ושוב, מזל טוב.

למעלה