מקור לברזל

shani74

New member
מקור לברזל

רציתי לדעת, מאיפה הילדים שלכן מקבלים ברזל. כי הבת שלי אוכלת בעיקר עוף - ולפי מה שהבנתי אין בו הרבה ברזל. אז איזה מזון שמכיל ברזל אוכלים הילדים שלכן? תודה!

shani74

New member
כן? פלפלים זה מקור טוב לברזל?

כי זה אחד הירקות שהיא אוכלת, דווקא. באמת אני אכין לה ברוקולי, היא אוהבת גם את זה.

בת כמה הילדה ?

באופן כללי עד גיל שנה ממליצים תוספות של טיפות ברזל. אם יש חוסרים חמורים עדיף להמשיך ולתת את הטפות ולעשות בירור מדוע יש חוסרים (אם זה המקרה). חוץ מזה ובאופן כללי כדאי להציע לילדים מגוון של מזונות , לא רק בשר מסוג אחד, או קטניות או פחממות מסוג אחד - אלא במגוון רחב ככל האפשר ואז הם מקבלים לא רק ברזל - את כל אבות המזון, ויטמינים ומינרלים שונים.

shani74

New member
היא בת שלוש ורבע

והיא גבולית מבחינת ברזל. אנחנו מציעים לה מגוון של מזונות ובשרים - אבל היא אוכלת רק את העוף
. בכלל היא אכלנית מאוד גרועה, אם כי לטענתה היא "אוכלת הרבה סוגים של אוכל. אבל רק אם הוא מתוק", וזו הגדרה די מדויקת. מה שכן, היא אוהבת מרק, ואשמח לקבל מתכונים טובים למרקי ירקות.

אני מכינה מרק מכל ירק אפשרי

שמתאים למרק:תפוח אדמה,גזר,כרוב,גזר וכו' מוסיפה המון פטרוזיליה-המקור הכי טוב לברזל אגב,וכמו כן מוסיפה קטניות. אין לי מתכון מדויק,כרגיל אני מכינה לפי העין. מוסיפה רק מלח ופלפל ונתנת לטעמים הטבעיים לשלוט.

בכל מקרה מקורות טובים יותר לברזל

יש בירקות יותר מאשר בבשר. (ואם כבר אז לרוב הצמחוניים מבנינו לרוב לא סובלים מחוסרי ברזל) אלא אם מדובר בבעיה של ספיגה. מה הרופא אומר ? אפשר לבקש לעשות בירור לרמות ברזל נמוכות ולנסות לפתור בעייה של חוסרים באמצעות תוספי מזון במידת הצורך. לשאלתך, יש המון מרקי ירקות סיניים מתוקים וטעמיים (נו טוב לא ממש מתוקים אבל דומים למתוק), אבל די חם עכשיו למרק לא ?
ועוד משהו - צריך לזכור שבישול ארוך הורס הרבה מהמרכיבים שבמזון, ולכן עדיף (אם אפשר כמובן) לתת מזון שבושל בישול קצר ככל הניתן. בכל מקרה ברשת יש ההמממוווןןן מתכונים של מזונות מעולים ומאוד טעימים לילדה בת 3 ורבע

shani74

New member
חחח...

בדיוק אתמול היא אכלה מרק ירקות סיני בקניון. ונראה לי שהיא מאומצת, כי היא אכלה אותו על אף שהוא הכיל כוסברה. אשמח לקבל קישור לאתרים עם מתכונים שנראים לך מתאימים. ומה הרופאה אמרה? היא אמרה לתת לה 20 טיפות ברזל ביום
(היא אמרה שיכול להיות שבגלל זה גם אין לה תיאבון), ואמרתי שננסה להעלות את הברזל על ידי מזון, והיא הסכימה שננסה ונעשה שוב בדיקה.

הרופאה המליצה מעולה !!!

גם הקטנה שלי הייתי טיפה אנמית (לא משהו מיוחד) ולאחר שלושה חודשים עם טיפות ברזל , זה מדהים עד כמה שהתיאבון השתפר ומאז היא זוללת להנאתה
. אין שום בעייה עם הטפות, להיפך הטפות מאפשרות לה לקבל כמות עצומה של ברזל (סתם להשוואה היא הייתה צריכה לאכול בערך ארגז של ברוקולי שלם כדי להגיע למה שיש ב3-4 טפות בלבד). חוץ מזה שילדים בדר"כ מאוד אוהבים לקבל טיפות (הם מייד הופכים להיות בחלום של *רופא וחולה*) אז לדעתי אין מה להתנגד לזה וברור , ברור לנסות להעשיר את הברזל באמצעות המזון. תסתכלי בקישור שהצמדתי לך ותכיני בבית כל מה שיש בו את הירקות האלו. (לצערי מפאת קוצר זמן לא אוכל לחפש עבורך את המתכונים, אולי תנסי לחפש גם בפורום מתכונים).

shani74

New member
תודה!

נראה לי שבאמת ניתן לה את הטיפות ונראה אם חל שינוי.

למעלה