מקור אלוהי?

the Sithari

New member
אני דווקא לא חושב שהג'דיי מסדר דתי

כתוב שהג'דיי נוצרו ממדענים שחקרו תופעה של כוח חיות מוזר (הכח) ואז כשהם למדו לשלוט בו הם נכנסו לקטע הזה של מגיני הצדק.... המנהגים שלהם הם ברובם נועדו כדי לשמור את הג'דיים במסדר ולהציב חוקים ומשמעת, לא נראה לי שזה קשור יותר מדי לדת אף על פי שיש לזה בסיס קצת דתי...

מזכיר לי מערכון מפלטפוס עם רבי קלמן

הזה שכל הזמן אומר "הרי כתווווב, הרי כתוווב, מה- לא כתווב? בטח כתווב! נו מההה?!" אז נשאלת השאלה - איפה כתוב?!

valanice

New member
דת

גם אני די חובבנית בכל הקשור למלחמת הכוכבים, אך יצא לי להקדיש מעט מחשבה בנושא שאתה מעלה. כפי שנראה לי, ההשפעה הדתית\פילוסופית (אם בכלל קיימת) בסרטיו של לוקאס היא לא מהנצרות, אלא יותר מתורות המזרח הרחוק וביחוד דאואיזם (שמקורה בבודהיזם). ה"כוח" כפי שאני מבינה את מהותו, הוא האנרגיה המניעה את היקום. הכוח נמצא בכל אטום הוא עצמו מהווה את חוקי הטבע (כאן אני גם מוצאת זיקה לתורתו של שפינוזה הגורס כי האל הוא היקום ומהווה בעצמו את חוקי הטבע). הג'דיים מסוגלים לתעל את הכוח בהתאם לכשרונם ונטיותיהם. נראה לי שההפרדה בין הצד האפל לכוח היא הפרדה סובייקטיבית. הכוח הוא אחד, אך המשתמש בכוח יכול לתעל אותו במצבים וצורות שונות. כעס, שנאה וכל מצב אחר של סערת רגשות מוביל לשימוש מופרז ומזיק בכוח, לעומת השימוש במצבי רוגע ואיזון נפשי. זו הסיבה שמדיטציה ודיכוי אמוציות חזקות מהווים את אבני היסוד באימוני הג'דיים. לדעתי, האיזון מהווה את המוטיבים המרכזיים בסרטים ושולל את ההשפעה הנוצרית מהכיוון הזה. קשה לי מאוד למצוא את האנלוגיה בין ישוע שמוצג כטוב טהור ובנו של אלוהים, ולוק סקייווקר שמשלב בעצמו טוב ורע ולמעשה מאוד אנושי. את המוטיב הנוצרי, אני דווקא מוצאת ב"גאולה" של ויידר ובמותו. סליחה על האורך.....

למעלה