מקור אלוהי?

Eldameldo

New member
מקור אלוהי?

ברור שלוקאס הושפע מאוד מ'הברית החדשה', הוכחה: 'רוח הקודש' ['הכוח'] מוליד ילד מאישה-בתולה. והוא יהיה 'הגואל' [ישו, יהושע, ישועה]. למרות שב'ברית החדשה' 'הגואל' הוא זה ש'יגאול' את כולם, 'ויטהר' אותם. בניגוד לסאגה של לוקאס, שבא 'הגואל' הוא זה שיביא את האיזון בין 'הצד האפל' ל'צד הטוב'. האם 'אבירי הג'די' הם בעצם פנסיונרים\חיילים במסע צלב שמנסים 'לגאול' ולחפש יצורים אחרים שיש בהם את 'הכוח'? האם 'הכוח' הוא 'אלוהים'? האם יש 'כוח אלוהי' 'שמחליט' למי תיהיה רמה גבוהה יותר של 'הכוח'? ואם זה ככה, למה ביכלל יש את 'הצד האפל' בכוח? אני לא יודע, כי אני עדיין די חובבן ב'מלחמת הכוכבים', התקף השאלות הזה נובע מכך שלפני זמן לא רב ראיתי [היום] את 'אימת הפאנטום'. זה הכל @@ תודה מראש למי שעונה ^^"

thorondor

New member
אני לא חושב שהכוח הוא האל.

הכוח הוא יותר החיות. (hayut) הוא הרמוניה שמביאה לעילוי רוחני. בתרבויות מסוימות הרמוניה שכזאת נחשבת לאל, אבל אני לא חושב שזה המקרה במלחמת הכוכבים. אני מסכים לגבי שאר הדברים.

Lu Tze

New member
למעשה, לוקאס צוטט מספר פעמים

כשהוא אומר שהכח הוא הגירסא שלו לאלוהים.

Lu Tze

New member
טוב...

אני: הלו? סבא של לי? סבא של לי: כן? אני: הנכד שלך ביקש ממני להתקשר אליך. סבא של לי: למה? אני: הוא לא יודע שלוקאס צוטט כשהוא אומר שהכח זו הגירסא שלו לאלוהים. סבא של לי: אה, טוב, הפלקת לו בישבן? אני: כן. סבא של לי: אז בסדר.

די הרגת אותי אני מת!

זה הדבר הכי מצחיק שאי פעם קראתי בחיים אני חי כבר 6749 שנים בקירוב כמובן וקראתי המון דברים חלקם היו מצחיקים חלקם עצובים חלק אפילו היו שניהם בעת ובעונה אחת אבל היום התיישבתי מול המחשב וקראתי את הדבר הנ"ל וזהו עכשיו אפשר לחלק את חיי לשני חלקים אני מודה לכולם אז ביי

thorondor

New member
../images/Emo8.gif

כנראה שזה ההבדל בין Me ל-My. מזכיר לי משפט נחמד: Capitalization is the diffrence between "I helped my uncle Jack off a horse", and "i helped my uncle jack off a horse".

Lu Tze

New member
דווקא שמתי לב להבדל,

אבל באנגליה המילה ME יכולה לשמש גם כ"שלי" וגם כ"אני". אז לא טעיתי, הא לך.

thorondor

New member
אתה בטוח שגם בכתיבה?

אני יודע שזה ככה בהגיה בבריטניה, אבל אני לא בטוח שזה גם בכתיבה.

Lu Tze

New member
בדקתי באתר של אוקספורד

(כן, ממש אין לי מה לעשות) ומסתבר שלמרות שלא נהוג לכתוב את זה כך, זה היה נהוג באנגלית עתיקה.

Lu Tze

New member
לוקאס דחף בכח את המוטיב הנוצרי

בפרק I. בטרילוגיה המקורית אין זכר למיתולוגיה נוצרית. לעומת זאת, הטרילוגיה המקורית, ובמיוחד פרק IV, משתמשת ב"שלד" שהרבה מיתולוגיות פגאניות (וכתוצאה מכך, גם הרבה ספרי פנטזיה) משתמשות בו, למרות שאין איזכור למיתולוגיה ספציפית. בנוגע לרעיון שלך, על כך שהג'דיי הם מיסיונרים, היא לא מסתדרת לי מכמה סיבות. קודם כל, הם לא מנסים לשכנע אף אחד להמיר את דתו (ז"א, הם לא רוצים מאמינים). בנוסף לכך, צויין מספר פעמים שהג'דיי משמשים כמגנים. זה אומנם נכון שהג'דיי בא לתאר מסדר דתי, אבל לא כל מסדר דתי הוא מיסיונרי.

Another Girl

New member
לוקאס גם דחף לזה את מלחמת וייטנאם

אז מה? או בקיצור-צריך לקחת את כל הפרשנויות והחוכמות שלו בעירבון מוגבל. זה שהוא עשה אחלה סרטים,יותר נכון הפיק והגשים אחלה סרטים,לא עושה אותו פילוסוף או הוגה דעות דגול.

MaceWindu

New member
לוקס גם ביים! הוא ביים אומנם..

רק את תקווה חדשה אבל הוא ביים..

Another Girl

New member
הסרטים שהוא ביים נחשבים (לפחות

בעיניי) לחלשים בטרילוגיה. ולכן לדעתי עליו להניח לבימוי ולהתפלספות בצד.

Lu Tze

New member
ומי אמר שהוא הוגה דעות דגול?

להפך, אמרתי שהוא ניסה בכח לדחוף מוטיב שלא משתלב עם הלך הרוח של שאר הסרטים.

למעלה