מקורו של פיתגם האם ידוע לכם מאיפה נלקח הביטוי "יצא עליו קיצפו" במובן של התרגז/כעס עליו
O okidoki New member 2/1/05 #1 מקורו של פיתגם האם ידוע לכם מאיפה נלקח הביטוי "יצא עליו קיצפו" במובן של התרגז/כעס עליו
F friend9 New member 2/1/05 #2 הקצף במדבר פרק יז פסוק יא: וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל-אַהֲרֹן, קַח אֶת-הַמַּחְתָּה וְתֶן-עָלֶיהָ אֵשׁ מֵעַל הַמִּזְבֵּחַ וְשִׂים קְטֹרֶת, וְהוֹלֵךְ מְהֵרָה אֶל-הָעֵדָה, וְכַפֵּר עֲלֵיהֶם: כִּי-יָצָא הַקֶּצֶף מִלִּפְנֵי יְהוָה, הֵחֵל הַנָּגֶף.
הקצף במדבר פרק יז פסוק יא: וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל-אַהֲרֹן, קַח אֶת-הַמַּחְתָּה וְתֶן-עָלֶיהָ אֵשׁ מֵעַל הַמִּזְבֵּחַ וְשִׂים קְטֹרֶת, וְהוֹלֵךְ מְהֵרָה אֶל-הָעֵדָה, וְכַפֵּר עֲלֵיהֶם: כִּי-יָצָא הַקֶּצֶף מִלִּפְנֵי יְהוָה, הֵחֵל הַנָּגֶף.
O okidoki New member 3/1/05 #3 זה אכן הפתיע אותי לגלות שהמקור הוא מהתנ"ך לי פשוט היתה תאוריה שזה אולי קשור לשבלולים שדרך ההתגוננות שלהם היא ע"י הוצאת קצף קטונתי... תודה רבה לך על התשובה
זה אכן הפתיע אותי לגלות שהמקור הוא מהתנ"ך לי פשוט היתה תאוריה שזה אולי קשור לשבלולים שדרך ההתגוננות שלהם היא ע"י הוצאת קצף קטונתי... תודה רבה לך על התשובה
Y Yuvalenko New member 3/1/05 #4 חחחחחחחחחח... רעיון נחמד! ../images/Emo13.gif אבל זה לא בדיוק נכון. אותו קצף שמוציאות ה"קצפיות", נועד להשאיר אותן לחות, ולא בשביל הגנה מפני טורפים או משו בסגנון.
חחחחחחחחחח... רעיון נחמד! ../images/Emo13.gif אבל זה לא בדיוק נכון. אותו קצף שמוציאות ה"קצפיות", נועד להשאיר אותן לחות, ולא בשביל הגנה מפני טורפים או משו בסגנון.