מקורות מידע על צפת?

10david10

New member
מקורות מידע על צפת?

כפי שהבטחתי, אני מתחיל מיד. ובכן אני חוקר כעת משפחה צפתית שורשית - משפחת יפה. (כנראה סניף של משפחת יפה רבתי הידועה ונחקרת, רק עוד לא נמצא איך). וכן משפחת טרוביץ גם היא שורשית מצפת.

אני ארשום פה את מקורות המידע הצפתיים שמצאתי עד עכשיו ושימשו אותי למחקר, אשמח לשמוע אם יש למישהו משהו להוסיף (התקופה היא עד 1920):
1. מפקדי מונטיפיורי כמובן.
2. אינדקס של המצבות בבית הקברות בצפת - כלול בפרוייקט בתי הקברות של ג'ואישגן וכן במאגרים של איגרא.
3. מפקד האשכנזים בצפת מ1912 - זמין באתר ארכיון המדינה.
4. פנקס החברא קדישא של צפת - קצת קשה לקריאה. אין רשימות שיטתיות, הרבה רשימות קטנות של חברים וכדו'.

הצלחתי למצוא במקורות הללו לא מעט מידע - אך לא מספיק. חלק חסר למרות שברור שהם היו עדיין בצפת, וכן לא הצלחת למצוא מתי הם הגיעו לשם.

יש בקטלוג המקוון של הארכיון הציוני כמה דברים שנראים מעניינים, עוד לא הייתי שם. אולי מישהו ניסה?

יש למישהו מידע על מקורות נוספים על צפת?

תודה רבה לכם
דוד

ybo4

New member
אני הייתי עושה משהו נוסף

הייתי נכנסת לקטלוג המקוון (או אף נוסעת לספריית אוניברסיטה ) של אוניברסיטה שבה לומדים "לימודי ארץ ישראל", כמו בר אילן. שם מחפשת ספרים על תולדות הקהילה היהודית בצפת.
יש סיכוי שספר בנושא יתן לך קודם כל את הרקע לחיים בצפת ואולי אף התייחסות מיוחדת למישהו או יותר מבני המשפחות המוזכרות.
עוד כיוון ששווה לבדוק הוא שמותיהם של מייסדי גיא אוני - הם היו צעירים מצפת (1878)

10david10

New member
כעיקרון חיפשתי

בספרים על תולדות יהודי צפת. אם כי לא חיפוש שיטתי כפי שאתה מתאר. יש למישהו ניסיון עם ספרים יעילים על צפת?

10david10

New member
בהקשר זה: שד"ר שנהרג בצידון ב1916

אחד מבני המשפחה הצפתית היה שלום יוסף יפה. הוא היה שד"ר, וב1916 (מלחהע"ר) הוא נתפס בצידון על ידי הטורקים, נחשד כמרגל - ונהרג.
סיפורו מונצח בקצרה באתר לנפגעי פעולות איבה (או הרוגי מלכות) של משרד הביטחון, על פי מה שהיה ידוע במשפחה.
למישהו יש רעיון היכן אפשר למצוא פרטים על סיפור כזה? יש איזשהו מידע על צידון? יש סיכוי שהוא נקבר בצורה מסודרת?

ט א

New member
צפת / הארכיון הציוני

החומר המעניין המוכר לי הוא של רשימת תושבי צפת מהשנים 1890-1894, בעלי אזרחות אוסטרו-הנוגרית. העתק של הרשימה מצוי גם בבית המאירי בצפת. סימונו בארכיון הציוני היה J31/15.
בהצלחה,
אורית

10david10

New member
תודה רבה! ארוץ לבדוק...

10david10

New member
הסתכלתי זה מה שרשום אצלי כרשימת תושבי צפת, (שנת תר"ן לערך)

יחד עם עוד כמה רשימות שלקחתי מהקטלוג המקוון של הארכיון הציוני.
את יודעת לתאר לי מה אופי הרשימה?
הרשימות האחרות שראיתי שם הם בסגנון של רשימות חלוקה, רשימות מגוייסים ורשימות בתי ספר. מישהו מכיר?

ט א

New member
רשימות צפת תר"ן

הרשימה כוללת את הפרטים הבאים:
שם וכינוי (שם משפחה)
עיר לידה
שנת לידה
מקצוע / עיסוק פרנסה
שמות האשה והילדים, כולל גילאי ילדים
פרטי ה"נתינים", כגון מספר דרכון
הערות.
הפיענוח באדיבות רבקה אמבון.

ט א

New member
לא...

כתב היד לא קריא, וחלקו ביידיש. חוקרת צפת רבקה אמבון היא המקור לפיענוח הכותרות.

10david10

New member
נשמע פסימי

אפילו הכותרות שציינת (שם, עיסוק וכו') היו צריכים פיענוח?
זה מעשי בכלל לעבור על החומר? יש סדר שיטתי של אלפבית או משהו? או מפתח?

10david10

New member
הנה כמה רשימות מהארכיון הציוני:

הנה כמה קבצים מעניינים של הארכיון הציוני שרשמתי לעצמי מתוך הקטלוג שלהם-אשמח לשמוע חוות דעת של בעלי נסיון:
&nbsp
· רשימת תושבי צפת, (שנת תר"ן לערך)
· רשימת עניי צפת המקבלים חלב, ניסן תרע"ו - חשון תרע"ז
· רשימה שמית של תורמים (מנדבים), טבת תרע"א
· פנקס המכיל רשימות החלוקה בצפת [?]-שנה לא ידועה
· מכתבים מרבני צפת בענייני צדקה-שנה לא ידועה
· רשימת הגברים המגוייסים בצפת-שנה לא ידועה
· רשימת גניבות בהמות ורכוש שנשלחה למושל המחוז בצפת (שמות האנשים ומול כל שם בהמות וציוד)-1920
· רשימות מפורטות של חלוקת מצרכי המזון בצפת-שנה לא ידועה
מלחה (Mallaha), מחוז צפת. קושאנים ותעודות בענייני קרקעות-1888-1920
· רשימת קרקעות על פי ספר האחוזה בנפות: חיפה, תל אביב, צפת ונצרת-שנה לא ידועה
· בית היתומים העברי בצפת-1920
· פנקס המכיל רשימות החלוקה בצפת [?]-שנה לא ידועה
· צילום של רשימות חברי כולל רוסיה ובסרביה בצפת ומאזניהם-1982
· בי"ס כי"ח-פנקס עם רשימת התלמידים ובה ציון שנת כניסתם ויציאתם מבית הספר ורשימת הספרים בספרייה-1903-1921
· בי"ס כי"ח-בית ספר לבנים. פנקס רישום תלמידי בית הספר -שנה לא ידועה
· צילום תעודות מארכיון משפחת עבו בצפת-1930-1892

golnil

New member
בארכיון המדינה המקוון יש מספר תיקים שקשורים בצפת.

אתה גם יכול להזמין מתוך רשימת תיקים שעוד לא נסרקו ודי מהר - לפחות מהנסיון שלי - תקבל לינק והודעה שהתיק עלה לרשת

10david10

New member
חיפשתי. מצאתי את מפקד 1912 ועוד רישומים של החברא קדישא

יש שם הרבה קבצים. ניסיתי לנפות את המועילים.
האם מישהו מצא שם עוד קבצים מועילים?

למעלה