מקורות ברשת

מקורות ברשת

אז את התנ"ך, התלמוד, המשנה, התוספתא ומשנה תורה (לרמב"ם) אני יודע למצוא ברשת. מישהו יודע אם יש (ואיפה) אתרים עם המקורות הבאים (רצוי עם מנועי חיפוש): * מדרש רבא (בראשית רבא שמות רבא וכו´) * מדרש תנחומא * מדרש תנחומא (בובר) * שוחר טוב (מדרש לתהלים) * ספר הזהר * ילקוט שמעוני * מדרש שמואל * מדרש שיר השירים * פסיקתא דרב כהנא * פסיקתא רבתי * פרקי דרבי אליעזר * רש"י * ספר הכוזרי * כלה רבתי (מה זה לכל השדות והרוחים?!) * סיפורי קרח * מדרש תנאים * אותיות דרבי עקיבא * שאילתות * מסכת גיהנם (כך בערך נראית לי העבודה הסמינרית הזאת, אבל ברצינות - איפה מוצאים את כל זה?) תודה לכל עוזר ועוזרת

בכלל לא בטוח שיש אותם ברשת

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא לקנות CD עם מקורות יהודיים. נדמה לי שפרוייקט השו"ת של בר-אילן הוא הכי מקיף ואיכותי. קנינו אותו לא מזמן, אז אם אתה רוצה אני יכול לשלוח רשימה (כשאני אגיע הביתה) של המקורות שהוא מכיל.

nutmeg

New member
אולי במאגרים של

אוניברסיטת בר אילן. נסה לראות אם יש לך אפשרות לקבל אישור להכנס למאגרים שלהם כמו שמקבלים אישור להשאלת ספרים מספריות אחרות. צריך איזה הסכם בין האוניברסיטה בה אתה לומד ובר אילן.

nutmeg

New member
או...

Hebrew Union College ? בכל מקרה שווה לבדוק אוניברסיטאות שמוקד הלימודים שם הוא יהדות... ובכך לחזור ולהשתמש ברשת באופן המקורי שלה: העברת מידע בין אוניברסיטאית.

מאוד אשמח אם תספר לי

איזה מקורות יש בדיסק ובכל מקרה - תודה לשניכם

ST

New member
היום קיבלתי תקליטור לעיון ../images/Emo29.gif

אמרו לי שזה חלק מחבילה, שנקראת "ארון הספרים היהודי". על התקליטור שיש לי ביד כתוב שזה "המאגר". יש בו את: מאגר תנ"ך, מדרשים ומפרשים: תורה (מנוקד) - רש"י, אונקלוס, תרגום יונתן (עם פירוש), תרגום ירושלמי (עם פירוש), רמב"ן, אבן עזרא, שפתי חכמים (השלם), אבי עזר (פי´ אבן עזרא), אור החיים, ספורנו (קופרמן), רשב"ם, מנחת שי, דעת זקנים, תולדות אהרון, כלי יקר, בעל הטורים, רבנו בחיי. נ"ך (מנוקד) - רש"י, תרגום יונתן, רד"ק, רלב"ג, מצודת דוד, מצודת ציון, מלבי"ם, אבן עזרא. מדרשים - מדרש רבה, מדרש תנחומא, ילקוט שמעוני ספר הזוהר מצות ה´ - תרי"ג המצוות כסדר פרשיות התורה עם מראי מקומות מהתורה ועד ההלכה. מאגר ש"ס וראשונים: תלמוד בבלי - רש"י, תוספות תלמוד ירושלמי משנה - ששה סדרי משנה (מנוקד), רבנו עובדיה מברטנורא, ראשונים - תוספות רא"ש, שיטה מקובצת, המאירי בית הבחירה, תוס´ רי"ד ריטב"א חדש, רמב"ן, יד רמ"ה (בבא בתרא). רשב"א: חידושי הרשב"א ותשובות הרשב"א לפי מסכתות, אגרות הרשב"א, ספר עבודת הקודש, ספר מנחת קנאות, ספר תורת הבית. מאגר הלכה: תלמוד בבלי - רש"י, תוספות רמב"ם - משנה תורה לרמב"ם טור - אורח חיים, יורה דעה, חושן משפט, אבן העזר שלחן ערוך - אורח חיים, יורה דעה, חושן משפט, אבן העזר משנה ברורה - ביאור הלכה, שער הציון. קיצור שלחן ערוך בן איש חי מדרשי הלכה - מכילתא, ספרא, סיפרי קצות החושן - כולל קונטרס הספקות חיי אדם מאגר מוסר: אגרת הרמב"ן, אגרת הגר"א, אגרת המוסר, אורחות צדיקים, דרך עץ חיים, חובת הלבבות, מסילת ישרים, מעלות התורה, קו הישר, רבנו יונה, תומר דבורה. --- זה היה ארוך,
אבל זה מה שיש בתקליטור הזה. לפני שבוע ראיתי את "חברותא ללומד", שגם בו יש לא מעט מאגרים. הוא בהוצאת בר אילן, ונדמה לי שהוא חלק מפרוייקט השו"ת השלם. אם אתה צריך משהו מסוים, אין לי בעיה לחפש, לפחות בימים הקרובים. ואני תמיד יכולה להשאיל אותם שוב, אז זאת לא בעיה. מקווה שזה עוזר, במשהו.

תודה על ההצעה ../images/Emo140.gif

אני אבדוק במהלך השבוע מה אני בדיוק צריך, מה יש לי מהספריה ומה נשאר עלום. אז אמשיך לחפש - ואודיע אם אצטרך. תודה מראש. ימים נכונים

למעלה