מקורות אקדמים

beleave

New member
מקורות אקדמים

היי,
אני עושה עבודת פרוסמניריון, דיי קטנה.
רציתי לדווקא, האם אפשר להשתמש במילון אבן שושן בתור מקור מידע אקדמי?

וחוץ מזה, לאילו מקורות מידע אני יכולה לגשת דרך האינטרנט בבית?

תודה מראש.

oromer

New member
מנהל
לפי מה שאני יודעת

מילון לא נחשב מידע אקדמי. מידע אקדמי נחשב מאמרים אקדמים- בד"כ כאלה שפורסמו בכתב עת מסויים, או ספר שההוצאה שלו היא של האקדמיה- אאל"ט. יש כאלה שמחמירים יותר, ומבקשים מתוך כתב עת שהמאמרים שלו עברו שיפוט מקצועי peer review.
שמה אמורות להיות הגדרות מילוניות וגם הגדרות מקצועיות.

אני מניחה שאת יכולה להשתמש בנוסף בהגדרה במילון. אבל זה לא יכול להחשב כמידע ממקור אקדמי.
כל זה על סמך מה שאני יודעת. אבל רצוי להתייעץ עם המנחה. תלוי באיזו רמה צריכה להיות העבודה ומה הוא מצפה שיהיה. יכול להיות שזה יהיה מקובל עליו.
בהצלחה

beleave

New member
הבנתי..

המון תודה!
אז אם ככה,
איפה הכי טוב לחפש מקורות, במידה ואני צריכה הסברים של מושגים שיהיו בהערות שוליים?

oromer

New member
מנהל
אם את צריכה הסבר למושג

את יכולה לחפש במאמר האקדמי עצמו שמימנו לקחת. בסקירת ספרות אמורות להיות הגדרות/ הסברים.
מעבר לזה, יכול להיות שבמקרה הזה זה בסדר. העבודה עצמה- הרעיונות צריכים להיות מהסקירת ספרות. לרוב יש הנחייה של כמות מאמרים שפיטים ואקדמים ושאר הדברים יכולים להיות ממקורות נוספים. אבל שוב, לכל מנחה/ מרצה יכולות להיות דרישות אחרות.

ההמלצה שלי, תתייעצי עם המרצה שלך. הא בסוף יבדוק לך את העבודה וייתן לך את הציון.
מאמרים אקדמים ומידע נוסף ניתן למצוא במאגרי מידע של הספרייה במקום בו את לומדת.
חוץ מזה יכולים להיות מאמרים ב google scholer, אבל אני לא יודעת אם כולם אקדמיים/ אקדמים ושפיטים. מה שיצא לי קרוא שם היה בסדר, אבל אני ממליצה לך לבדוק שזה עונה על הדרישות.

בהצלחה

FOR THE LD

New member
גישה למקורות מידע

כדאי להוסיף את הצירוף AC (אקדמי) כשאת מחפשת מאמרים דרך הרשת, על מנת שתגיעי לכאלה שראוי לכלול בעבודתך (יש להתחשב גם בשנת הפרסום של המאמר)
יש את כל מנועי החיפוש והאתרים האוניבריסיטאים והבין-אוניברסיטאים, אליהם נחשפת במסגרת ההדרכה הבביליוגרפית של שנה א'. ניתן לגלוש ולהגיע לאתרים הללו גם דרך הבית.

FOR THE LD

New member
בדקי בפורום השפה העברית בתפוז

נדמה לי שמנהלת אותו עורכת לשונית, ואולי במסגרת עבודתה היא עורכת עבודות תזה, דוקטורט וכו'.
אולי היא בקיאה לגבי אפשרויות השימוש במילון אבן שושן כמקור אקדמי.
הנה הקישור
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=1072

למעלה