מקומם את הלב

ענתי44

New member
מקומם את הלב

אישום: מטפלת השליכה קשישה מכסא גלגלים מאת: גלעד גרוסמן, מערכת וואלה! חדשות יום שישי, 23 באוקטובר 2009, 12:24 כתב אישום הוגש נגד מטפלת נפאל החשודה בהתעללות בקשישה בה טיפלה. באחד המקרים הכתה המטפלת את הקשישה באמצעות מקל מטאטא בכתפה וצווארה תגיות: התעללות בקשישים כששאלה המתלוננת מדוע עשתה זאת, השיבה הנאשמת: "מגיע לך" (אילוסטרציה: ShutterStock) לבית משפט השלום ברחובות הוגש הבוקר (שישי) כתב אישום נגד טולד פר שרסטה, מטפלת סיעדוית בת 34 מנפאל, בגין התעללות ותקיפה של קשישה בת 85 שבה טיפלה. על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד גל רוזנצוויג מפרקליטות מחוז מרכז, הועסקה שרסטה כמטפלת של הקשישה. בתקופה הזאת היא נהגה להכות את הקשישה ולטלטל את גופה בכוח. בנוסף, כאשר הקשישה ביקשה עזרה בדברים בסיסיים, כמו שתביא לה כוס מים, היא גערה בה שתדאג לצרכיה בעצמה. לפני כחודשיים שרסטה הכתה את הקשישה בראשה. כששאלה המתלוננת מדוע עשתה זאת, השיבה הנאשמת: "מגיע לך". זמן קצר לאחר מכן הכתה המטפלת את הקשישה באמצעות מקל מטאטא בכתפה וצווארה. במקרה אחר הדליקה הנאשמת נר וקירבה את הלהבה לידה של הקשישה עד שהיא צעקה. במקרים אחרים נאשמת שרסטה שסטרה לקשישה, בעטה בה והשליכה אותה בכוח לכסא הגלגלים. במקרה אחד, כאשר הקשישה בכתה מהמכות, הניחה שרסטה כרית על פיה. הפרקליטות מבקשת להאריך את מעצרה עד תום ההליכים המשפטיים נגדה. הוסף תגובהשלח לחבר גירסה להדפסה

ענתי את לא שמה לב להבדל?

"אישום: מטפלת השליכה קשישה מכסא גלגלים" אבל בתיאורים הכל כך פלסטיים כתוב "והשליכה אותה בכוח לכסא הגלגלים". אם זה נכון, זה גרוע. אבל רב המרחק בין להשליך מהכסא או להושיב בכוח בכסא. לא מזמן גרשון הכניס קישור על מטפל פיליפיני שאנס את המטופל בן ה 85. דרורה ואני הגבנו בסקפטיות. עקבתי אחרי ההתפתחות והיו ידיעות בחדשות ברדיו ובטלויזיה. מסתבר שגם נגדו הוגש כתב אישום, מה שמוסיף לאמינות של הסיפור, אבל מאד הבליעו את הקטע בו נאמר שהמטפל אישר את הטענות ואח"כ הכחיש.

ענתי44

New member
להשליך על כסא גלגלים קשישה לא חמור?

רק הבוקר שברתי ציפורן וירד לי דם כי אמא השתוללה כשהרמתי אותה מהמיטה לכסא. היא כנראה נבהלה וחששה ליפול. למרות שתש כוחי לא הטלתי אותה אל הכסא. אלא חיבקתי חזק יותר והנחתי אותה על הכסא. אולי העורך לא קרא את הידיעה לפרטי פרטים והעצים את המעשה אבל תאמין לי שכתב האישום חמור ומקומם. בקשר למטפל האנס לכאורה. זה שהנושא ירד מסדר היום לא מעיד בהכרח שהמטפל אשם או לא. רק בית משפט יקבע. בעולם הציני והמנוכר שלנו יש כל יום סיפורים חדשים שאפשר לכתוב עליהם והעיתון של אתמול נועד לעטוף בו דגים בשוק.

כתבתי בפירוש שזה גרוע

אבל יש גרוע ויש יותר גרוע ולפי דעתי אין להשוות במידת החומרה בין הטלת מטופל לכסא גלגלים ובין הטלת מטופל מכסא גלגלים. הבעיה שלי זה כשאני מגלה סתירות כאלו אני מרגיש חוסר אמינות בכתבה ולא מעניין אותי אם הכתב טעה או העורך לא שם לב.

ronnyw

New member
ענתי, מה שיענקלה מנסה

לכתוב (אם אני מבינה נכון) זה, שיש להתייחס לכל הסיפור בספקנות, כי יש סתירה בין הכתוב בקטעיו השונים. בכל משפט קיים הכלל "זכאי עד שיוכח אחרת". במקרה של המטפלים הסיעודיים אני לוקחת את הכלל הזה עוד צעד קדימה... כל הסיטואציה (מטפל, שלא מכיר את השפה ואת המנטליות, כולו בעמדת נחיתות והתגוננות ) מול מטופל חולה, (שכולנו יודעים כמה הם יודעים ל"שנות" את העובדות ולראות עצמם מותקפים, נגזלים, משוקרים וכו') ומשפחה שלא תמיד נמצאת שם, אבל יודעת לקפוץ כשיש חשד למשהו (שבעקבותיו הזדמנות לחסוך תשלומים ופיצויים לעובד - גם בזה כבר נתקלתי...). מצד אחד עובד זר בלי שפה וללא עורך דין (למעט מתנדבים צעירים או עובדי פרקליטות עמוסי תיקים) , מצד שני משפחה ישראלית רהוטה ומתוחכמת... ככה שאני מאמינה גדולה בחפות העובד כל עוד לא הוכח אחרת. הכותרת מרגיזה ומרתיחה, זה תמיד כך, אבל אף פעם לא כתוב איך זה נגמר.... ועוד משהו: אנחנו - הילדים או בני הזוג שמטפלים, כמו הורים לילדים קטנים, גם אנחנו מאבדים לפעמים עשתונות ועושים דברים שמצטערים עליהם אחר כך (אפילו בפורום כבר היו לא פעם כאלה שכתבו איך התרתחו, אמרו או עשו מה שלא היו אמורים לאמר או לעשות, נרגעו אחר כך ומצטערים... וכמה יש בינינו שלא מעיזים בכלל להודות? אני מאמינה שהעובדים האלה, שגם הם בני אדם (למרות שאנחנו מצפים מהם לעבוד כמו רובוטים) מתפרצים לפעמים או מאבדים עשתונות. אז נכון - להם אסור. אבל כשזה קורה, והמשפחה מגלה, מייד כולם מצקצקים בלשונם ורצים להגיש תביעות... (זה נכון גם להורים לילדים קטנים. מי שיספר לך שלא איבד לפעמים את עשתונותיו עם ילדיו, הפליק אולי בטוסיק או אמר משהו שהצטער עליו אחר כך - משקר !!) ושלא אובן לא נכון - ודאי שקיימים מקרים קשים שמחייבים התערבות משפטית ומשטרתית, ודאי שבין עשרות אלפי המטפלים הזרים יש חלאות - כמו בכל אוכלוסיה. את אלה צריך לבער. אבל המטפל זכאי כבדולח עד שיוכח אחרת !!

ענתי44

New member
דרורה הלכת רחוק מידי לטעמי

אני מודעת לעובדה שיש המון. מה זה המון מרבית העובדים מסורים, ורבים מהם אוכלים אותה מהמעסיק הישראלי הנצלן. ראיתי במו עיני לא פעם. אבל לא מעט עובדים שסרחו. שאיבדו צלם אנוש. שיש בהם צד סאדיסטי היוצא על הקשישים המסכנים, או לחילופין הפעוטות או אנשים עם צרכים מיוחדים שהם מטפלים. אני לא בטוחה שרוב הציבור עוקב אחרי כל הפרשות. אבל כאשר מסתיים משפט זה חודשים רבים אחרי המעשה והזכרון הציבורי כבר עבר מלא זוועות מאז כך שגם כשיש דיווחים לא תמיד זוכרים מה היה. הכותרת של הכתבה לא מוצלחת אבל רוב הידיעה מצטטת כתב אישום. נכון, עד סיום המשפט הנאשם בחזקת זכאי, כמו כל הפושעים הגדולים שלנו. גם אלי פימשטיין לדוגמה שרצח את בתו. היה זכאי עד..... מה שכתב האישום תיאר לא התפרצות רגעית ומובנת של העובדת כלפי הקשישה וגם לא "פליק קטן כנו שנותנים לילד" ( את בעד שמטפלת תיתן פליק קטן מידי פעם לחולה אלצהיימר? ) אלא מסכת של התנהגות לא נורמטיבית. במקרים רבים אני מצטרפת אליך בהגנה על העובדים הזרים אבל לא לדבריך הפעם. ועוד מילה על בני משפחה שמטפלים בבני משפחה חולים. כן אנחנו יוצאים מדעתינו. אנחנו יוצאים מהכלים. אפילו צועקים. צועקים ויודעים שזה כמו לדבר לקיר. וברור שמתחרטים. אבל מעולם, ואני מרשה לעצמי לדבר בשם כולם, מעולם לא היינו קרובים למעשים המיוחסים בכתב האישום. אתן לך דוגמה פחות מקוממת. כל סייעת או גננת או מורה יודעת כמה קשה לעבוד עם ילדים. קורה שמטפלת מרימה קול מתפרצת. אבל יש הבדל בין דבר כזה לבין מטפלת שבאופן שיטתי נוהגת באכזריות על הילדים. ובאמת דרורה, לו חלילה וחס היית מגלה שהמלאך הטוב שמופקד על אמא שלך, פוגעת בה מה היית עושה? מנשקת את ידי המטפלת ומעניקה לה בונוס? לו מטפלת, ולא משנה לי אם זרה או ישראלית, היתה פוגעת באמא שלי, תהיי בטוחה שאני לא הייתי אצילת נפש כמוך, ולבטח שוברת שיא בריצה לתחנת המשטרה להתלונן. בעיניך אני צבועה המצקצקת בלשוני וגומלת רעה למטפלת המסורה? זכותך לחשוב ככה. ועוד משהו , מדבריך נשמע כאילו התקשורת מתנפלת וכותבת רק על עובדים זרים שנחשדים, את לא צודקת. יש אלפי אנשים שנחשדים במעשים כאלו או אחרים וכותבים עליהם. חלקם מורשעים חלקם יוצאים זכאים. כאשר כתב מקבל לידיו כתב אישום עם מעשים חמורים לכאורה כלפי אדם חסר ישע מה עליו לעשות לדעתך?

ענתי, אני לא יודעת אם דרורה

הלכה רחוק מדי, יש הרבה במה שהיא כותבת, והיום מאחר ואני נמצאת במקום שאני בו, אני יודעת עד כמה זה מתיש לטפל במקרים קשים, ויש ימים שאם היה לי את הכוח הייתי אולי ... מודה בפה מלא, מאוד קשה לטפל בחולה שצועק בלי הפסקה,בחולה שמה שאתה עושה לו לא טוב לו, שרוצה משהוא ואח"כ צועק אליך למה? וכו'... ואםהמטפלת זרקה את החולה לתוך הכיסא בפראות, זה עדיין לא התעללות, סליחה! אם זה היה קורה אצלי אני לא בטוחה שלא הייתי מבינה את דייב, אולי הייתי בודקת וחושדת אבל בטח לא מאשימה אותו בהתעללות, אל תשכחי לרגע שגם מטפלים הם בני אדם, וגם להם יש סיבולת מסויימת, הם לא מלאכים, וזה שהטיפול בבעלי נופל על שננו הוא ביום ואני בלילה גורם לו להיות סובלני אליו ולי לשכוח ביום מה שהיה בלילה, או לפחות לנסות לשכוח.. ושישנם מקרים שהמשפחה מחפשת עילה להתפטר מהמטפל בכדי לא לשלם פיצויים וכו' זה ברור יש משפחות שלא מגיע להם מטפל אנושי, זה בטוח. בשורות טובות, ניצה.

ענתי44

New member
ניצה יקירה

ברור שקשה לטפל בחולה. גם בימים שאמא במצב מצויין אני מרגישה לא פעם חנוקה. כמו ציפור כלואה המתגעגעת לעוף לשחקים. קל וחומר כשיש רגעים קשים. אני, למרות שעדין לא הבאתי מטפלת זרה נעזרת במטפלים, בין עם במרכז היום ובין בבית. אי אפשר לבד. ובדרך כלל אני שותפה לדיעה של דרורה שרוב המטפלים של מלאכים שעושים עבודת קודש. ברור שמטפל בן אדם. אבל יש מרחק בין מה שכתוב בכתב האישום לבין האפשרות שהמטפל יצא מכליו, שזה יכול לקרות. את באמת מאמינה שהפרקליטות היתה מגישה כתב אישום כנגד עובד מסכן שהמעביד רוצה להפטר ממנו בלי לשלם לו פיצויים? באנשים מגעילים שמקפחים עובדים זרים ומונעים מהם זכויות בלי הצדקה מטפלים אירגונים כמו קו לעובד וטוב שכך. ניצה, לא מאחלת לך כמובן, אבל לו היית מגלה שדייב פוגע בטובי? אני בטוחה שהיית מטפלת בכך.ומה אם חלילה וחס הבדיקה שלך היתה מעלה שהוא פוגע בבעלך? והיו בפורום דברים כאלה. זה לא אומר שלא צריך להביא עובד חדש. אבל צריך לזכור שאנחנו מפקידים את היקר לנו בבית אבות, במרכז יום, בבית חולים או בידי עובד בבית, וכמובן שצריך לסמוך עליו, אבל גם לפקח במיליון עיניים. ב-99% לא יקרה כלום. אבל כל מקרה אחד הוא מקרה של מאה אחוז סבל לאותו מטופל חסר ישע. וגם אם הוא מטריף את הדעת, הוא עדין בחזקת חסר ישע. אגב, מאחר ואני על תקן עובדת, אני מודעת לקשיים שהם חווים. קשיים גדולים משלי, כי עד כמה שקשה למשל, לנקות את אמא שלי שמרוחה כולה בצואה זה בלתי אפשרי כמעט לנקות אישה זרה. ולכן אני דוגלת במתן זמן התאווררות לעובד על בסיס יומי, ובעד שעובד ייצא לחופשת סוף שבוע. לנקות את הראש. אבל, כאשר אני קוראת על התעללות בחולה על ידי המטפל שלו, ולא משנה המוצא שלו זה מקומם אותי. כתב אישום זה כבר צעד יותר מעורר אמון שיש דברים בגו. אומנם כל אדם חף מפשע עד שהורשע, אבל יש הבדל בין משפחה שמלינה על עובד ובין הגשת כתב אישום. דרורה הלכה רחוק מידי כי מדבריה עולה שמאשימים את אותם עובדים סתם. ויותר מזה הדברים על בני משפחה מטפלים שפוגעים ביקירם מקומם מאוד. מידי פעם יש גם כתבה על בן משפחה שכזה ומקומו באותו תא עם המטפלים. אבל מתוך רצון להגן בכל מחיר על העובדים הזרים היא בלחיצת מקשים שלחה אצבע מאשימה על הרבה בני משפחה מסורים.

ורק עכשיו שמתי לב לתגובות בעיקר שלך,ענתי,

לדברי דרורה. את מפרשת לא נכון את דבריה. כשמאשימים עובד זר, אנחנו כקהל שמקורב לנושא צריכים לתת לעובד יותר קרדיט הן בגלל השפה והן בגלל שהוא מרגיש הרבה יותר מאויים מאשר ישראלי, אפילו עולה חדש שהגיע אתמול. דקא את כעתונאית צריכה לשים לב שאין שום ציטוט ישיר מכתב האישום אלא זו תערובת של אמירות. אינני בטוח בכלל שכל התגובות המילוליות של המטופלת הן בכתב האישום או פרי יוזמתו של הכתב הנלהב, ודאי יש "רייטינג" יותר גדול לכותרת שמטפל השליך מטופלת מכסא הגלגלים (ולא קרא לה כלום. אחרת היה כתוב!) מאשר הוא זרק אותה בכעס לתוך הכסא, שזה אומר שמילא פורמלית את תפקידו אלא שבמקום לנהוג בעדינות, נהג בכעס. יש לנו דוגמא מצויינת בפורום וזאת פיסיקושה ששתי מטפלות זרות נהגו לא כשורה. אז מה, היא פנתה למשטרה? לא. היא פיטרה את המטפלות, ואת הראשונה אפילו פיצתה מעבר למה שהגיע לה. אם לא השתכנעת עד כאן, בואי נעזוב את הויכוח. הדיעות השונות הן ליגיטימיות אצל כולנו: ענתי, ניצה, דרורה ואני.

pisikusha

New member
במקרה שלנו חמואמא אמא נזכרה לציין את יתרונות

המטפלת דקה לפני שנשלחה (ביקשה מאיתנו להשאיר את המטפלת...)מביתנו, וכפועל יוצא מכך היתה מאבדת את הזכות לחזור לעבוד בארץ.מסתבר שאולי ורק אולי לא כצעקתה. מסתבר שהמטפלת התרתחה (כפי שדרורה מגדירה) ואיבדה סבלנותה על מקרה הקקי שנשר על הריצפה.חפצי המטפלת כבר היו ארוזים והיא אמורה היתה לעזוב היום בערב מה שלא יקרה לבקשת אמא.אני רוצה לציין שאמא לא פועלת מתוך מצוקה כי היא יודעת שיש אופציות למחליפות שביקרו כבר בביתה,אנחנו שם כמעט כל יום ואם לא אז בטלפון מספר פעמים ביממה,הנכדים גרים ממול ומבקרים מידי יום, כך שאינ ה באמת מואיימת,היא יחסית די צלולה פו...טפו...וזוכרת כלפרט מזה חודשיים ללא נסיגה,ואני יודעת שלא לעולם חוסן.לא נעים להודות אך היא פונה למטפלת בנימה אדנותית וגאה (אמא מתעקשת שאחרי ארוחות הצהריים הקבועות בכל שבת ,ארוחה של 10 איש,המטפלת תדיח את ערימת הכלים,היא אףפעםלא מזמינה אותה לאכול איתנו-זו אני שמציעה אך היא מעדיפה לצאת לטייל- וכועסת עלי כשאני עוזרת להוריד מהשולחן ולהדיח בעצמי..(גם כשהיתה מאוד צלולה ומתפקדת זה היה נוהגה כלפי המטפלות הקודמות) ואילו המטפלת עצמה צעירה בעלת אופי עיקש וגאה,ומבחינה זו מצא מין את מינו,יתרונותיה:שומרת על הגיינה ורחצה למופת,סדינים כל יום מוחלפים,מבשלת,מקפידה על בדיקת לחץ דם וסוכר ומדווחת לנו על כל שינוי קל,קפדנית בתרופות .נראה אם הן תצלחנה לשמור כל אחת על כבוד רעותה כפי שהבטיחו.לא פעם "נתפסו"כשהן יושבות בנועם מול הטלויזיה וחמואמא מלמדת אותה עברית ברוגע משפחתי ,או מעניקה לה מחרוזת מתנה דבר שלא ידעתי עליו,או "מרכלת רעות" עלי (נעלבתי, שכחתי ,ומחלתי, שהרי הכל שטויות) ואילו אני שלא ממש שם ,מקומטת מצח מדאגה מתמדת שמא קורה שם משהו נורא.בנה,בן זוגי אומר לי שאקח הכל בחדנות זהירה כי הוא מכיר את הפה האלגנטי ועוקצני של אמא שלו,ובכל זאת העין של האח הגדול צופייה..לא אוותר על הרוך שבי למרות הריכולים שהרי אין צל בלי אור.

פיטושקה יקרה

לפי מה שתארת בימים האחרונים את המטפלת הנוכחית, וגם בחליפת מסרים ביננו, אני חושש שאתם טועים בכך שהשארתם אותה, ואם עברה את מכסת הזמן ואינה רשאית לעבוד אצל מעסיק אחר, היא עצמה גרמה לכך. היא צריכה להיות מודעת לחסכון הכספי שמיועד בן השאר לבן שלה ברומניה. אני מקוה בכל לבי שאני טועה והפעם המטפלת תשתלט על האופי המניפולטיבי שלה.

ענתי44

New member
אתם צודקים

העיתונאי המרושע שנאלץ לחפש מה לכתוב כדי שלא ינזפו בו העליל על עובדת מסכנה ובדה עובדות מהרהורי ליבו. העובדת בכלל צריכה לקבל פרס מצטיין על שסבלה את הקשישה הנוראית. כל העובדים הזרים קדושים ואף אחד מהם מעולם לא פגע אפילו באצבע בקשיש תחת השגחתו. זה רק אנחנו בני המשפחות הנוראיים. ובזה סיימתי את הנושא מצידי מחר יביאו צילום איך עובד זורק מטופל מכל המדרגות אני יותר לא אגיב לנושא

אירילה

New member
ענת ,זה טבעו של עולם,לא כולם מסכימים וזה בסדר

אני עוקב אחרי השרשור ,לא שאין לידיעה על המקרה ,אך כל אחד מתייחס להודעה כרצונו וכל אחד חושב שהוא הצודק ובסה"כ זה די לגיטימי שלכל אחד יש את זכות הדיעה שלו ויכול להביע אותה. ישנן אושיות המשפט והם בסופו של דבר יחליטו עבורנו ,אם לטוב או אם לרע. ממה שאני מכיר את המשפטרה ,המשטרה לא תגיש לפרקליטות האשמות ללא ראיות ,מהרגע שהמשטרה מוסרת זאת לפרקליטות המעיינת בחומר החקירה ומחליטה באם אכן יש מקום להגיש כתב אישום או לא ואז כבר הכל בידי בית המשפט באם הוחלט להגיש כתב אישום ,במקרה כזה המשטרה מגישה כאשר אין עשן בלי אש. וחבל להתרגז ענת ,יש לנו ת אריאלה שאנחנו דואגים לה והכל מגמד לעומת ויכוח זה שבשרשור. נמשיך לכבד איש את רעהו כאן ,לכל אחד זכות הדעה שלו כאן לטוב או לרע. שתמשיך השבת להיות שקטה ושנשמע בשורות טובות במוצ"ש. אגב ,מתי יוצאת השבת?

ענתי44

New member
יש מחלוקות ויש

מותר לאחרים לחשוב אחרת. אבל לפעמים גם צריך לדעת איך להביע אותה. כדי ל"נקות" ציבור אחד אין צורך להטיל רפש בציבור אחר. זה מה שקומם אותי. לו הייתי מתבטאת ככה כלפי עובדים זרים היו מעמידים אותי במקומי ובצדק. נדמה לי ששבת יוצאת אחרי השעה חמש וחצי. אני אברר בדיוק ואשאיר לך מסר

ronnyw

New member
הרשה לי, איריליה, לסגור את הויכוח

שאני, כביכול הגורמת שלו, למרות שבכלל לא התכוונתי. ענתי, לא אמרתי מילה וחצי מילה על עיתונאים. הם עושים את מלאכתם. גם בניהם - כמו בין כל חתכי האוכלוסיה האחרים - יש טובים ויש רעים. יש עיניינים ויש תחמנים. לקחת את ענין העיתונות אישי מידי (וטוב שכך, את לויאלית לעבודתך ולמקצועך !!). ענתי, בסך הכל אנחנו מסכימות לגמרי בקצוות: כמוני, גם את חושבת שרוב העובדים הזרים עושים מלאכת קודש. כמוך, גם אני חושבת שיש נבלות וחלאות גם בניהם, ואת אלה צריך לבער ולעקור. כמוני, גם את מסכימה שלפמים יש כותרת רעשנית ואחריה אין הרבה "בשר", רק שאף פעם לא נשמע את הסוף כי בנתיים יש עוד כותרות אחרות (וזה כלל לא קשור לעובדים זרים או אנסים ישראלים או רוצחים בוליביאנים. וכמוך גם אני מסכימה שהעבודה הסיעודית קשה, מתישה, שוחקת ומביאה את העוסק בה למבחני סיבולת קיצוניים. אז על מה אנחנו בעצם מתווכחות? אולי על המידתיות בתגובה של העובדים הזרים. טבעי שאנחנו דורשים מעובדים יותר ממה שאנחנו דורשים מעצמנו (גם פה אתן לך דוגמא מגידול ילדים: כמה הורים, שחוטאים בפליק לילדיהם פה ושם, יתלוננו - בצדק - על המורה של הילד הסורר שלהם במידה וגם הוא יתן פליק לאותו ילד? ) ענתי שימי לב, אני בצד שלך... אנא, אל תקחי את הויכוח (אי ההתאמה בין דעותינו) לכיוון של "יותר לא אגיב". התגובות שלך, של כל אחד - גם אם סותרות את שלי מעשירוות את הפורום, את הויכוח ואת יכולת ההבנה ההדדית. אסיים בהתנצלות - לא התכוונתי לגרום לסערת רוחות ו/או להרגיז, ו/או להטיח. הבה נרד מהענין. בואו, כדברי אירילה, נתרכז באריאלה ובמכה הנוראה והאיומה שנפלה על בנה ועליה. אבל

אל תקחי על עצמך אשמה לא לך. אני התחלתי בעניין

וכל הזכויות שמורות לי ואני אגן על זכויותי בחירוף נפש

ענתי44

New member
זה כבר גורם אי נעימות להכנס לפורום

אל תריבו יענקלה, ודרורה על האשמה. האשמה זו אני. שהעזתי ברוב טיפשותי וטמטומי להאמין לכתב אישום ובטמטומי הרב לחלוק את מה שאני חשה מהכתוב באותו כתב אישום. אני מתנצלת בפני כל העובדים הזרים למיניהם על שהעזתי לפגוע בהוד קדושתם. וגם מהפורום שהטרחתי אותו שבת שלום לכולם.

למעלה