מקומו של הכאב

Palm tree

New member
עזוב אותך מכלים לוגיים

כפי שכתבתי בתגובה קודמת, התבנית של האבולוציה חוזרת גם בנו. האבולוציה היא לא ישות מודעת, היא לא זקוקה למודעות. היא כוח המופנה לכיוון מסויים. גם אנו הינו כוח המופנה לכיוון מסויים (חלקו נתון לבחירתנו). אנו לא כ"כ נתונים מראש כפי שאתה חושב. בניגוד לחבורת הקופים שדיברת עליה, בחברתנו כעת, אדם מסוגל להתגבר על ביטחונו העצמי הנמוך. אדם מסוגל גם לתפוס מנהיגות בלי ביטחון עצמי. חוצמזה, אתה יכול להשתמש במטאפורה של קוף חזק הורג קוף חלש כדי שהחבורה תישאר חזקה, כחלק חזק בך המשמיד חלק חלש בך על מנת שתתפתח אישית ותבין שאין סיבה להרגיש ביטחון עצמי נמוך. אותה תבנית חוזרת ונישנת.

מצטער

אבל קשה לי להתייחס ברצינות למישהו שאומר "עזוב אותך מכלים לוגיים". ואח"כ כותב פסקה בלי כל שימוש בטיעונים (אבל עם שימוש רב במטאפורות, בסגנון שבו משתמשים מטיפים מונתאיסטים) בכל אופן, לרוב ביטחון עצמי נמוך הוא משהו אינו נשלט. ובד"כ יש סיבות להרגיש ביטחון עצמי נמוך. אדם חכם ויפה וחזק לא יהיה בעל ביטחון עצמי נמוך. ואילו אדם פחות מוצלח אבולוציונית בד"כ ירגיש את זה. זוהי תכונה שמושרשת כמעט בכל בני האדם והדרך היחידה שבה היא תוכל להיעלם היא ע"י היכחדות כל האנשים שונשאים את הנטיה הזאת. וזה לפי דעתי לא יקרה כי אמנם התועלת האבולוציונית שלה קטנה בחברה המודרנית הנאורה שלנו שבה האלימות ומאבקי הכוח הפיזיים נדחקו הצידה. אך עדיין יש לה שימוש בחיכוכים מילוליים שיכולים להיות לעיתים גרועים מחיכוכים פיזיים ועלולים להביא אדם להיות מושלך מהחברה (במקרה של השפלה מאוד רצינית למשל) כך שחוסר הביטחון העצמי ממש לא צפוי להיעלם מן העולם בזמן הקרוב.

למה???

New member
אני לא מסכימה איתך!

"בכל אופן, לרוב ביטחון עצמי נמוך הוא משהו אינו נשלט. ובד"כ יש סיבות להרגיש ביטחון עצמי נמוך. אדם חכם ויפה וחזק לא יהיה בעל ביטחון עצמי נמוך." א) בטחון עצמי לא תמיד קשור למראה החיצוני ולחכמה ולחוזק (הפיסי). יש את האנשים המכוערים והמטומטמים הללו עם בטחון עצמי שנוטף להם מהאוזניים. אני מכירה יותר מדיי אנשים כאלה... (בקיצור- מה שאמרת לא נכון). ב) חברה ממש ממש טובה שלי היא יפה וחכמה מאד (ובקשר לחוזק אני לא יודעת) וכמעט ואין לה בטחון עצמי. (שוב, אני טוענת שאין כל קשר) ג) לגבי בטחון עצמי נמוך הוא משהו לא נשלט- גם לא מסכימה איתך. אנשים משתנים ומפתחים את הבטחון העצמי שלהם... זה פשוט ככה. בטחון עצמי= תכונה שנרכשת (לרוב).

Lechko

New member
אגבף בקשר לחתימה שלך...

ניתוח מתמטי פשוט: הנגזרת מתאפסת בנקודות מכסימום ומינימום--> בהכרח ברגע שתגיע לאיכות חיים מדהימה, האושר שלך יתאפס. אז לאן אתה שואף? אם כן, הכי טוב, פשוט לעבור שינויים דראסטיים באיכות החיים ואז תהיו מאושרים.

למעלה