מקומות עבודה

mazalmazal

New member
מקומות עבודה

שלום רב, אשמח לעצות! סיימתי אוניברסיטה לפני 14 שנה והתקבלתי למקום עבודה מסודר שהייתי מאוד מוערכת בו והשקעתי, עבדתי שם 9 שנים. לצערי אחרי 9 שנים, התחילו צמצומים ונאלצתי לחפש מקום עבודה אחר.
מצאתי מקום עבודה אחר ( אותו סוג העבודה והמשכורת ), אבל לצערי הייתה לי בעיה עם ההנהלה הצוות, אחרי הרבה קונפליקטים , קשיים ולכלוכים עלי החלטתי לעזוב אחרי שנתיים עם עוגמת נפש קשה וחוסר אימון מוחלט באנשים, מכיוון שנתקלתי בשקרים מלוכלכים.
אז עברתי למקום עבודה שלישי, שוב אותה עבודה רק במקום אחר, החזקתי מעמד שנה ושוב שקרים, לכלוכים עלי , הנהלה שמשקרת , למרות שהיו עלי חוות דעת טובות בהתחלה.
בעבודה הזאת החזקתי מעמד שנה ועברתי שוב, למקום עבודה שאני עודבת בו שנתיים, בסה"כ היה לא רע, אבל לפני כחודשיים שוב התחילו תלונות פיקטיביות, שאין להן בסיס וכו'.
למען האמת אני כבר במשבר נפשי מכל הסיפור, אי לי רצון שוב לעבור מקום עבודה וגם בתקופה הזאת זה מאוד קשה, מצד שני אני בוחה שמחר בשיחה עם הנהלה שוב אשמע השמצות ושקרים.
מה לעשות? כבר אין כוח.

איך את מבינה את זה

שבכל מקום בו את נמצאת יש שקרים השמצות ולכלוכים?

את יכולה לתת דוגמה לשקר או השמצה שכזו?

mazalmazal

New member
תשובה

הי יעל, כנראה, שלא הבנת אותי מדויק או שלא הסברתי את עצמי טוב.
במקום עבודה ראשון לא היו בעיות בכלל, עבדתי 9 שנים ברצף, פשוט היו קיצוצים ולא הייתה ברירה.
עד היום אני בקשר עם הנהלה, וחברים לעבודתי הראשונה.
בעבודה שניה היו סכסוכים קשים עם הנהלה, צוות ולקוחות שחלקם היו תלונות פיקטיביות ולא נכונות.
במקום עבודה השלישי עבדתי שנה, והיה די נחמד, אבל לקראת סוף שנה שוב התחילו בעיות.

maza- יש לך כבר ניסיון "עשיר" של לכלוכים-מדוע

לדעתך זה קורה ? מתקבל הרושם שיש דפוס התנהגות מסוים בך שגורם לסביבה האנושית לרצות לנפותך מתוכה.אם תצליחי למקד את הדברים,נוכל טוב יותר אולי לסייע לך.

mazalmazal

New member
תודה

איזה דפוס , לדוגמא? מה יכול להיות? אני מאוד משקיעה ועושה את הרוב, כולנו עושים טעיות וזה קורה.

מזל-מהדוגמה שהעלית ניתן לחשוב שסביבך מתרעמים

על שקדנות היתר שלך בעבודה.איני יודע אם אכן כך הדבר,אך יתכן שאת מתקשה לנתח את התנהגותך שם ובמקומות הקודמים,הגורמת לתגובות אנטי מצד האחרים כלפייך.שוב,עובדים לעיתים קרובות מקנאים (כילדים) במי שמשקיע מידיי,או מי שעושה רושם כ- "עובד לפי הספר " ,כי זה עלול לאיים על מקומם של האחרים בעבודה ולכן מתנכלים לך. לעיתים התגובות מהסביבה הן ב - "הפוך על הפוך" - את מתנהגת בצורה מסוימת המביאה לתגובה הפוכה ממה שהיית מצפה מעמיתייך.
לי נראה שאת מתקשה להעמיק בניתוח התנהגותייך במקומות עבודתך השונים,כי בוודאי יש איזה שהוא מכנה משותף בהתנהגותך הגורם לאנטגוניזם.לעיתים,קשה מאוד להתמודד עם עובדים שעובדים איתך,וכאשר אינך יודע כיצד לנהוג לעומתם,או לטרפד את הארס שמגיע מצידם - אתה משלם את המחיר...!

נקודת מבט

הי אני מעוניינת להציע לך נקודת מבט לא שגרתית אולי
אבל כפי שנאמר כאן
כאשר נסיבות חיצוניות מופיעות לנגד עינינו שוב ושוב
אויל זו הזמנה להתבונן ולשאול
מדוע אני יוצרת מציאות שכזו סביבי
תוצאות בחיינו אינן מקריות
אנחנו יוצרים אותן שלא במודע בין אם מתוך מעשינו ומחשבותינו בהווה ובעיקר בעבר
ובין אם כדי ללמוד משהו ממנה
זו שאלת התבוננות ועומק רצינית
אך שמענה ושינוי בהתאם
יכול ליצור מהפכים ותוצאה מטיבה.