אני לא יודע אם זה מאוד מבפנים
אבל כל אחד והאובססיות שלו. בכל אופן, אין צורך להזכיר את העובדה שהבחירות לנשיאות (קצ'ינסקי נגד טוסק) הוחלטו על ידי 29 אחוזי הצבעה. במזרח פולין הכפרית (וגם העירונית למען האמת... גם לובלין וביאליסטוק) הצביעו בסביבות ה-80% לקצ'ינסקי ובערים הגדולות בסביבות ה-80% לטוסק. בערים הבינוניות במערב ובצפון, איפה שזה היה בערך 60-40 לטובת טוסק, האנשים פשוט לא הלכו להצביע. עקרון הדמוקרטיה מאפשר לאנשים גם לבחור ברגליים... בכל אופן, הקמפיין של קצ'ינסקי הובל במזרח באופן לא רשמי (קצ'ינסקי טוען עדיין שהרדיו הזה בכלל לא קשור אליו) על ידי תחנת רדיו בשם רדיו מריה (איזה שם פואטי). לקמפיין היו שלוש הנקודות המרכזיות כדלהלן: 1. בפולין יש 3 מיליון יהודים (מספר קצת רחוק מהאלפיים שבאמת נמצאים שם) ששולטים בכלכלה. טוסק יהודי (לא באמת, הוא קתולי כמו כל שאר הפולנים. לא לשכוח שזו מדינה מאוד אחידה אתנית, דתית ותרבותית, אבל המילה zyd היא קללה די שגרתית) ולכן צריך להציל את הכלכלה מידיו. 2. ורשה נכבשה על ידי ההומואים (אסור לשכוח שקצ'ינסקי היה ראש עיריית ורשה, למה זה הופך אותו?) ולפיכך צריך להציל את פולין משליטתה של עיר הבירה ומהתפרצותן של מחלות כגון הומוסקסואליות. 3. זנות. בערים הגדולות נשים יוצאות לעבודה ובסופו של דבר מייצאות את גופן. אשתו של טוסק עובדת, ולכן אסור לבטוח בבעלה. אז זהו, אני לא המצאתי את זה, ואנשים באמת מאמינים לזבל הזה. העניין הוא שאני לא רוצה להגיד בכך שפולין היא באמת כזה מקום נורא. למען האמת זו מדינה שקפצה גם מהבחינה החברתית שנות אור בשנים האחרונות בנוגע לכל הנקודות שהוזכרו למעלה. העניין הוא שזו כזו חברה מתוסבכת עם פערים הולכים וגדלים, שהקפיצה של הערים הגדולות בולטת ה-ר-ב-ה יותר לעומת המזרח העני והכפרי. אחרי הבחירה של קצ'ינסקי הרבה אנשים מקטרים (בכלל האוכלוסיה התמיכה בטוסק היתה הרבה יותר גבוהה מבקצ'ינסקי). מקטרים ולא עושים כלום. מקטרים ולא הלכו להצביע אפילו. מקטרים ובסופו של דבר אומרים לעצמם: נו אז מה, לא באמת ציפינו מעצמנו ליותר. מזכיר מדינה אחרת?