מקום קבורה בישראל

doda101

New member
מקום קבורה בישראל

שלום לחברי הפורום, קיבלתי היום מידע, שאבא של הסבתא רבה שלי נפטר בארץ בסביבות שנת 1910. איך אני יכולה לברר מקום קבורה שלו. שם שלו יוסף דויד לוי ( LOVY) נולד ב-1855 ב-KHUST, אוקראינה. נוסף לכך האם אפשר לברר באיזה שנה הוא ואישתו רבקה הגיעו לארץ? בנו שי ביקר בארץ זמן מה אחרי מותו, האם אפשר לדעת מתי ? ידוע שהוא נפטר על האוניה בדרך חזרה מארץ. מה אפשר לברר בקשר לזה? תודה מראש, לילי

עב

New member
נסי חברה קדישא בירושלים

חפשי חברה קדישא שפעלה כבר באותה שנה והתקשרי לשם. השם לוי רשום כמו בהונגרית.

האתר אינו של חברה קדישא...

ובכל מקרה, העצה לאיתור הקבר תהיה להתקשר לחברות קדישא שונות אשר פעלו באותה תקופה, כפי שציינה עב כבר לפניי. חשוב לדעת את שם האב של הנפטר, כדי לייעל את החיפוש במאגרי ח"ק. ארנון

doda101

New member
תודה , אבל

איך אני יודעת איזה בתי עלמין/ חברה קדישה פעלו ב1910? שוב תודה, לילי

פשוט על פי היישובים שהיו אז...

אני הייתי מתחיל בערים הגדולות - ירושלים (כפי שהציעה לך עב), חיפה, טבריה וכו'. אישית, הייתי מנסה "לחלוב" את מי שאפשר, על מנת לקבל פרטים נוספים. אחרי הכל, מישהו נתן לך את הפרטים הללו, ויכול להיות שהוא יודע עוד פרטים. ארנון

עב

New member
אתר של חברות קדישא

בתוך האתר של משרד הדתות ז"ל (?) המצ"ב, פתחי את "אגפים ומחלקות" וגשי משם לדף "פטירה וקבורה". שם תראי לינק כחול למאגר חברות קדישא. אפשר להתחיל בירושלים בחברה קדישא שמטפלת בקבורת אשכנזים כמו פרושים וחסידים. בהצלחה.

בית עלמין חיפה

בחיפה פעל בית עלמין ישן ברח' יפו משנת 1935 לא פעיל ואין רישומים אני מצאתי שם לפי תמונה

doda101

New member
מה הכוונה לפי תמונה?

איפה יש תמונות? ועוד שאלה? ב-J G , האם חוץ מתאור בתי עלמין יש גם רשימות? אם כן, איך מגיעים אליהם? תודה

למעלה