מקום עבודה קודם

nitsan33

New member
מקום עבודה קודם

האם מקום עבודה קודם חייב לנפק לי טופס 106 על תקופה היות והטופס אבד לי וברצוני לבקש החזר מס

nitsan33

New member
השאלה היא

האם על פי חוק ? כי נראה לי שרק איומים יועילו

בבונז

New member
כל מעביד חייב לנפק לעובדיו

טופס 106 בתום השנה. גם אם עבדת אצלו רק חודש אחד

בבונז

New member
ואם נהיה יותר ספציפיים

טופס 106 הינו מסמך המפרט את הכנסות העובד בשנת המס ואת הניכויים שבוצעו לו במקור. המעביד חייב למסור לעובד טופס 106 עד ליום 31 בחודש מרץ לגבי הכנסותיו בשנה הקודמת. ניתן לאתר את המעביד ולקבל ממנו את העתק הטופס גם אם הטופס יידרש לאחר מספר שנים.

aiayahoo

New member
טופס 106

המעביד מחוייב לשמור את הטופס עד 6 או 7 שנים, אבל זה לא כזה פשוט ברוב המקרים כי: יש חברות שפשטו רגל יש מקומות שפשוט רוצים סכום סימלי בתמורה לחיפוש והנפקה, למשל המשביר לצרכן תמורת סכום סימלי של 200 ש"ח ויש כאלו שפשוט " לא בא להם ".... הבטיחו לשלוח... מה אפשר לעשות מול זה?

בבונז

New member
תודיע מפורשות שהטופס נדרש ממך

על ידי מס הכנסה ואתה הולך להודיע למס הכנסה שנבצר ממך לספק את הטופס כיוון שמעבידך הקודם מסרב למסור לך אותו או מעקב אותו ותראה פתאום איך נזכרו שהטופס שביקשת מזמן בטעות לא נשלח ונשאר במגירה וכבר היום שולחים לך אותו.

aiayahoo

New member
מס הכנסה

זה נכון שאפשר להשיג את הטופס 106 / המידע ממס הכנסה? הבנתי שיש במס הכנסה אפשרות למלא טופס "בקשה לחופש מידע" , השאלה אם הם מספקים את המידע? מה צריך להביא /למלא ? כי מה קורה אם חברה פשטה רגל ואין לי עם מי לדבר...

למעלה