מקום למחשבה.....

אמא גאה

New member
מקום למחשבה.....

ביום השואה מתקיים טקס נפרד לכל הנספים ההומוסקסואלים ואני שאלתי את השאלה הבאה. * אם חשוב לכם להיות מקובלים ושווים לכולם - למה אתם משתדלים לייחד את עצמכם ? בעצם עניין טקס השואה היה רק ניצוץ שהצית אצלי את השאלה. כי אני חושבת שהקהילה צריכה לחתור לשוויון זכויות ולא להתבדל. אני למשל מצאתי את עניין הטקס כהתבדלות - כי בקרב 6.000.000 היהודים שניספו היו גם הומוסקוסאלים, לבהיות, נכים, קשישים, תינוקות, חרדים וחילונים. כך שהטקס הממלכתי צריך לספק את כולנו.

באמת שאלה לא קלה...

אולי בגלל שיש לנו כאן "פיצול"? בין קרבנות הנאצים היו יהודים שנרצחו בשל יהדותם, צוענים שנרצחו בשל צועניותם, והומוסקסואלים שנרצחו בשל הומוסקסואליותם. שלוש קבוצות נפרדות, שנשנאו במיוחד. (היו עוד כמובן, כמו נכים, חשודים בעזרה לזולתם , לוחמי מחתרות ...) אנחנו שייכים פה לשתי קבוצות. לו יכלו הנאצים - היו רוצחים אותנו פעמיים. לא לציין את יום הזכרון לקרבנות הנאצים ההומוסקסואלים (בני העמים והדתות השונים) - יהיה בעיניי נורא במידה די דומה לו שמעתי שמישהו לא מציין את יום השואה לקרבנות הנאצים בני עמנו, ומסתפק בלציין את היום הזכרון לנספים ההומוסקסואלים. התינוקות היהודיים לא היו שייכים לשתי קבוצות - הם לא נרצחו בשל תינוקותם... הסבים היהודיים (כולל זה שלי הפרטי), לא נספו בשל סבאותם (שעוד לא נוצרה אז...) אבל- סבא שלי נורה, בשל היותו גם יהודי - וגם פרטיזאן. לכן (כמוני) הם היו רוצים להרוג אותו פעמיים... ולכן במשפחתי נושא הפרטיזאנים הוא "אישו" רציני אני חושבת שלקרבנות הנאצים ההומוסקסואליים אזרחי כל העולם - יש לערוך יום ציון מיוחד - בשל כך. (יצא לי ארוך ומסורבל... תודה לך שהעלאת את הנושא, שגרם לי לחשוב מחשבות חדשות ו-לא מסודרות. )

nir 406

New member
מחשבה מאוד מהורהרת../images/Emo183.gif

אני מוצא לנכון לערוך כאן פילוסופיה קצרה: שואה זה לא דבר קל מאוד. אני חושב שלו הייתי הומו בזמן המלחמה- הייתי בלי ספק מת בראש מורם- כי אני לא מתבייש בעצמי. כך צריך לעשות- לא להתבייש בכל דבר שקשור לגאווה. אנחנו לא מוגבלים. אנחנו רק שונים בנטייה. זה הכל.

FireDragon

New member
אמ...

זה בדיוק עניין של שוויון זכויות. אם לא אנחנו- מי יזכיר את ההומואים ה-לא- יהודיים שנספו? אז בגלל שהם לא היו חלק מהעם היהודי- לא מגיע להם שיזכרו אותם? לא. ואני חושב שבגלל זה הטכס הנוסף חשוב. אבל all in all- הכי טוב יהיה להזכיר בטכס הממלכתי גם אם הנספים הלא יהודיים. הרי זה לא שום דבר -מלבד- שוויון זכויות, כשחושבים על זה. אישית- מעולם לא שמעתי על הטכס הנוסף, ועד לפני חמש דקות לא ידעתי על קיומו. בהתחלה- זה באמת נראה לי כמשהו של התבדלות מוחצנת בטירוף, אבל אחרי כמה דקות של הרהור בדבר- נראה לי לגיטימי.

למעלה