מקום השכל וההגיון בא"ל

א1ט1

New member
מקום השכל וההגיון בא"ל

מעניין אותי לשמוע מה אתם חושבים... כמה מקום לדעתכם לוקח השכל,ההגיון והאינטלגנציה של האדם בעולם הא"ל? אני לא מתכוון האם הוא מחכים מהעיסוק בא"ל,אלא האם לבנאדם חכם יהיה יותר קל מבנאדם פחות חכם? אני מכיר חבר'ה שבביצפר משקיעים ומתאמצים ולא מצליחים לזכור היסטוריה או תנ"ך, אבל אחרי זה מגיעים לאימון וזוכרים 120 טכניקות בלי בעיה,וגם מבינים למה ואיך עושים את הטכניקה ככה או אחרת. חו"מ,אולי גם במהלך קרב השכל תופס הרבה מקום,החשיבה שאומרת לי שאם אני יזוז לצד שמאל ויתנהג ככה זה יעזור לי,ואם ההפך זה יהרוס. או שהכל מבוסס על אינסטינקטים?

snift

New member
נסיון לענות.

כמובן שאני יכול לענות רק על סמך ההבנה האישית שלי. לדעתי, מה שתיארת הוא מאוד הגיוני. להבדיל מהסטוריה או תנ"ך, ששם מספרי מה קרה ולא חייב להיות הגיון בדברים, קל מאוד (לאנשים מסויימים) לזכור דברים שאותם הם מבינים. אני יודע על עצמי שהסטוריה וכו' אני לא מסוגל לזכור, לעומת זאת,, ברגע שתסביר לי את ההגיון של משהוא, סביר להניח שאני אבין אותו ואזכור את דרך פעולתו. כך גם באומניות לחימה. למזלי, את התנועות הבסיסיות של הגוף האנושי קל לי לזכור, אני מבצע אותם יום יום כבר די הרבה שנים. מפה והלאה הרוב מבוסס על הגיון. קאטות זה באמת משהו שאני לא מצליח להתמודד איתו. הצורך לזכור רצף תנועות שאין בניהם קשר ברור וגלוי בו ברגע הוא מאוד בעייתי. לגבי השכל במהלך הקרב, בקרבות אימונים שעשיתי שמתי לב שפשוט אין זמן לחשוב, יש רק זמן להגיב. זמן החשיבה מצטמצם רק להחלטה לבחור באופציה אחת מתוך כמה שמציגות את עצמן בכל מצב נתון.

אלישיר

New member
יכולת מחשבתית מול יכולת קוגנטיבית.

בעזהי"ת בשיעורי ההיסטוריה וכו', האדם משתמש ביכולת שכלית שונה מאשר הוא משתמש בעת לימוד תנועה גופנית, ולכן אין להתפלא כלל על פערים בין היכולות.

א1ט1

New member
אוקיי

אבל כמה מקום אתה חושב שלוקח השכל בא"ל? מה שאמרתי בא רק כדוגמא.

Zeev Foux

New member
גארדנר- ריבוי אינטלגנציות

על פי תיאוריית גארדנר על ריבוי אינטלגנציות קיימות שבע אינטליגנציות שונות: לשונית לוגית-מתמטית מרחבית מוסיקלית גופנית-קינסתטית בין- אישית פנים-אישית התיאוריה נתמכת על ידי גופי מחקר מקיפים בתחומי התפתחות, הפסיכולוגיה קוגניטיבית, הפיזיולוגיה, ההיסטוריה ועוד. יתרה מכך, שבע האינטליגנציות אינם מושגים מופשטים אלא ניתנות לזיהוי - אפילו ברמה האינטואיטיבית - באמצעות התנסויות יומיומיות נפוצות. (לאחרונה נוספה לרשימה גם האינטליגנציה של הטבע והסביבה) לסינים יש אמרה - ה"גוף יודע", המתייחסת לכך שידיעת אומנויות הלחימה אינה קשורה להגיון או לשכל הטהור. עצם הדואליות הידועה - ספרא וסייפא או המכחול והחרב (כפי שבמזרח) מעידע על שני גופי ידע שונים זאב

לא קיים קשר הכרחי לדעתי

לדעתי הגיון ואינטלגנציה לא קשורים בהכרח ליכולת לחימה. הם כן יכולים לעזור לעומת זאת בהדרכה. יש אנשים שפשוט מבינים מה צריך לעשות מתי ואיך, בלי יכולת להסביר זאת במילים. כמו שזאב פוקס כתב, הגוף יודע מה לעשות. זה לא קשור לאינטילגנציה לדעתי. זה כמו שתבקש ממלחין להסביר למה הוא בחר ברצף התווים שבחר ולא ברצף אחר (על התשובה הזו אולי יוכל לענות חוקר מוסיקה). מלחין פשוט מרגיש את המנגינה שלו. יש אנשים שיש להם כישרון למקצועות ריאליים, יש כאלה שיש להם כישרון למקצועות הומניים, לאחרים יש כישרון לאמנויות, לספורט ולכל מיני תחומים אחרים. לדעתי כישרון באמנויות לחימה הרבה יותר קרוב לכשרונות בתחום הספורט כמו קואורדינציה, הבנה תנועתית, כח, גמישות, סיבולת, ופחות להגיון. כדוגמה אפשר לקחת את מייקל ג'ורדן: האיש היה אמן כדורסל. הוא לא תיכנן מהלכים מראש, הוא לא תיכנן איך הוא ימסור כדורים או יטביע, הוא פשוט זרם עם המשחק ועשה את הדבר הנכון בכל רגע בלי לנתח באופן מודע מה הגיוני לעשות ומה לא. זה לא שהגיון ואינטלגנציה הם דברים רעים או שהם לא ישפיעו לטובה אם הם קיימים, אבל הם לא הכרחיים כמו תכונות אחרות שצויינו. רן.

bmt29

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אחד העיסוקים העיקריים שלי הוא מוסיקה. אני נתקל בבעיה הזאת המון כאשר אני מתקשה להסביר לאדם אחר... אותו דבר גם בתחומים רבים אחרים שאני עושה, למשל להטוטנות. כאשר אדם מבקש ממני להסביר ל תרגיל שראה אותי מבצע, לרוב אני חסר אונים לחלוטין, כי אני מבצע את הצרגיל בטבעיות ולא חושב עליו או מנתח אותו.

א1ט1

New member
מצד שני

המצאת טכניקה כן דורשת הרבה חשיבה.... אבל קיבלתי את התשובה,תודה.

למעלה