מקום הולדת - פענוח

מקום הולדת - פענוח

היי לכולם,

בצנזוס 1866 של מונטיפיורי מצאנו אחד מאבותינו בספר רישום אלמנות (לפי המסורת נרצח על-ידי ערבים בדרך מחברון לתל-אביב, לא ידוע בדיוק מתי). יחד עם זאת בצנזוס רשום שם עיר הולדתו אבל השם לא מוכר לי וגם חיפוש באינטרנט לא מסייע. אם מישהו מכיר את המקום אנא עזרו. הרשומה הרלוונטית היא של ר' משה אלמולי.

שרי סילבר

Active member
שם-העיר
עד שיבואו המומחים:

עי'ק - עיר קודש
שימי לב שירושלים כתובה ירושת'ו - אני מניחה שהכוונה לירושלים תיבנה ותכונן. במקרה של ר' משה אלמולי מופיע חבת'ו - חברון תיבנה ותכונן.

תודה רבה

אכן זו התשובה הנכונה ככל הנראה.
חבל רק שלא מוצאת אותו בצנזוס הקודם! ולא את אשתו.

שרי סילבר

Active member
חיפוש במפקדים
אם טרם עשית זאת, אני מציעה לחפש לא רק בכתיב מדויק. בנוסף, כדאי לחפש שמות שמתחילים ב...

קחי בחשבון שהרשמים כתבו מה ששמעו, ולעיתים רשמו דברים לא מדויקים. מעבר לכך, פעמים רבות כתב-היד לא ברור, ומי שפענח במטרה להעלות את המפקדים אל הרשת כבסיס-נתונים אולי טעה באיות.

כמובן שיש לקחת בחשבון שמסיבות שונות ומשונות משפחות שונות לא התפקדו לעיתים. אגב, אישית את המשפחות שאני מחפשת לא מצאתי מעולם במפקדים של טבריה/צפת, גם לא דרך חיפוש של שמות פרטיים עם איותים שונים.

כך או כך, מכיוון שאת מחפשת בחברון, אני מציעה לך לחפש בספר חברון של עודד אבישר. הספר מכיל הרבה מידע אודות משפחות ותיקות בחברון, והוא עשוי לספק לך עוד פרטים אודות המשפחות שאת מחפשת.

וואו תודה!!

באתי לשאול שאלה אחת וקיבלתי תשובה על שתיים. מאד קשה לקבל סיוע בחקר משפחה כשיש מספר גדול של דורות שנולדו בארץ, אז תודה!

למעלה