מקום אחד ואחרון פנוי

חחחחחחחחחחחחח

חנון צרפתי! _________________ לא סתם, ממש דמויות מגניבות! חכו חכו מה מצפה לכם בני אנוש חסרי תועלת! את דבר דמותי אשמור בסוד!

backdoorslam

New member
פוליטקלי קורקט זה

פוליטקלי קורקט זה להשתמש במונח "אפריקאי-אמריקאי". אל דאגה, אני לא שכחתי מאיפה באתי (בניגוד לאני-עצמי השחקן. הערה סרקסטית, עצמית).

BluePrint

New member
לא בעברית.

כושי היא מילה תקפה ותקנית בעברית, כל קשר בינה לבין הכינוי המעליב באנגלית הוא באשמת מתרגמי הסרטים, שמזמן הוסכם שאינם עושים את עבודתם כהלכה. אעש"ה. (עדיין כואב)

backdoorslam

New member
בכל זאת

בתרבות שלנו השתרשה המילה "כושי" כמילת גנאי. מה גם שמקורה, כנראה, הוא ממילה עתיקה מאוד שפירושה "עבד". אם כן, היחס התרבותי הוא הקובע כאן, וההתיחסות בארץ למילה כושי דומה מעט להתיחסות בארה"ב למילה Nigre (נדמה לי שככה כותבים..), והאתיופים, בדומה לאפרו-אמריקאים, מעדיפים להכנות לפי המקור האנתרופולוגי שלהם. תמיד שמח לדון על בלשנות

shadowfax

New member
לא

כוש היא מדינה (חזור למגילת אסתר ואף מוקדם יותר בבראשית אני חושב) וכושי היא עדיין מילה המתארת מוצאו של האדם (על פי חוקי השפה העיברית המתחדשת) על משקל ישראלי, ירדני, הודי, פולני, עברי וכו' זו אחת מתכונות שפתנו (צורת המילה מראה על פרושה) בדיוק כמו שמות מחלות וכו'. הבעיה היא שאין בעיברית תחליף לnigre ומישהו (טיפש) בחר במילה כושי. ד"א לפי המסורת כוש הייתה נוביה (ששכנה ליד מצריים) והייתה ידוע בעולם הקדמות כמדינה שבה ישנם כההי עור, למרות זאת ישנם פירושים שטוענים שכוש שכנה ליד הודו (כן, כן) והמשפט "מהודו ועד כוש" הוא למעשה מעיין סוג של אימרה "הודו שלטה על כל היקף העולם"

Ferenheit

New member
דווקא יש כינוי

"כושון" הוא הטיית הגנאי. באנגלית רושמים Niger. ואומרים 'Nige, בעיקר בריקי לייק ואצל אופרה ווינפרי. HeroMachine Rulez!

אלדריון

New member
אבל נאמר שפרס שלטה "מהודו עד כוש"

אם כוש נמצאת ליד הודו, אז לא רק שהם לא האימפריה שניסו לעשות מהם, הם אפילו לא שולטים בפרס,וזה די מוזר, בהתחשב שהם הפרסים

shadowfax

New member
אתה לא חושב בשלושה ממדים

אם תלך מצד אחד של העולם ישר אתה תגיע בסוף לאותו מקום (רק תלך הרבה יותר)

Ferenheit

New member
כוש לא נמצאת ליד הודו

אלא באפריקה. ולכן מדובר באימפריה גדולה.

אלדריון

New member
בדיוק, זו הפואנטה שלי.

נסיתי להראות שהתאוריה ששאדופאס הביא איננה, ובכן, אהמ, מהימנה במיוחד.

backdoorslam

New member
יש זיקה לעבדות

אני יודע ש"כוש" היא מילה של ארץ שנלקחה ממגילת אסתר (ראיתי שבגמרא, ספר קידושין, נאמר על ר' הינדואה שמוצאו מארץ כוש - הודו). בכל אופן, יש איזכור לאיזה מלך, ששמו היה "עבד, מלך כוש" וכנראה, על כן, כושי הפך להיות מילה נרדפת לעבד.

אני בטוח שכושי היא לא מילת גנאי

לפחות לא במקורה כזכור לכם על ידידתו של שלמה מלכת שבא, לא התייחסו כעבד ואף היללו את חוכמתה. ועדיין התייחסו אלייה כמלכת שבא הכושית-אך ורק כציון עובדה. גם המורה שלי באותה התקופה שלמדנו חזר ואמר כושית כושית כושית כושית כושית כושית, למרות שיש לנו אתיופית בכיתה. ככה שאני מאמין שמורה כזה עם תואר בלשון לא יעליב תלמידה בעקיפין.

למעלה