כושי היא מילה תקפה ותקנית בעברית, כל קשר בינה לבין הכינוי המעליב באנגלית הוא באשמת מתרגמי הסרטים, שמזמן הוסכם שאינם עושים את עבודתם כהלכה. אעש"ה. (עדיין כואב)
בתרבות שלנו השתרשה המילה "כושי" כמילת גנאי. מה גם שמקורה, כנראה, הוא ממילה עתיקה מאוד שפירושה "עבד". אם כן, היחס התרבותי הוא הקובע כאן, וההתיחסות בארץ למילה כושי דומה מעט להתיחסות בארה"ב למילה Nigre (נדמה לי שככה כותבים..), והאתיופים, בדומה לאפרו-אמריקאים, מעדיפים להכנות לפי המקור האנתרופולוגי שלהם. תמיד שמח לדון על בלשנות
כוש היא מדינה (חזור למגילת אסתר ואף מוקדם יותר בבראשית אני חושב) וכושי היא עדיין מילה המתארת מוצאו של האדם (על פי חוקי השפה העיברית המתחדשת) על משקל ישראלי, ירדני, הודי, פולני, עברי וכו' זו אחת מתכונות שפתנו (צורת המילה מראה על פרושה) בדיוק כמו שמות מחלות וכו'. הבעיה היא שאין בעיברית תחליף לnigre ומישהו (טיפש) בחר במילה כושי. ד"א לפי המסורת כוש הייתה נוביה (ששכנה ליד מצריים) והייתה ידוע בעולם הקדמות כמדינה שבה ישנם כההי עור, למרות זאת ישנם פירושים שטוענים שכוש שכנה ליד הודו (כן, כן) והמשפט "מהודו ועד כוש" הוא למעשה מעיין סוג של אימרה "הודו שלטה על כל היקף העולם"
אני יודע ש"כוש" היא מילה של ארץ שנלקחה ממגילת אסתר (ראיתי שבגמרא, ספר קידושין, נאמר על ר' הינדואה שמוצאו מארץ כוש - הודו). בכל אופן, יש איזכור לאיזה מלך, ששמו היה "עבד, מלך כוש" וכנראה, על כן, כושי הפך להיות מילה נרדפת לעבד.
לפחות לא במקורה כזכור לכם על ידידתו של שלמה מלכת שבא, לא התייחסו כעבד ואף היללו את חוכמתה. ועדיין התייחסו אלייה כמלכת שבא הכושית-אך ורק כציון עובדה. גם המורה שלי באותה התקופה שלמדנו חזר ואמר כושית כושית כושית כושית כושית כושית, למרות שיש לנו אתיופית בכיתה. ככה שאני מאמין שמורה כזה עם תואר בלשון לא יעליב תלמידה בעקיפין.