מקווה שתבינו

miss messed up

New member
מקווה שתבינו

היי,
אני לא יודעת איך בדיוק לנסח את מה שאני חושבת, אבל אני אכתוב ואתם תנסו להבין.
אני רוצה לדעת מה אתם חושבים על מה שקורה עכשיו בארץ?
מעל ל200 רקטות נפלו ו״רק״ שלוש הרוגים. זאת אומרת זה לא רק זה המון ואני מרחמת על המשפחה שלהם וממש מצטערת בשבילם. אבל תחשבו שנייה שאם כל רקטע הייתה פוגעת בבניין / דירה או איזה מקום שהיו שם אנשים תחשבו כמה הרוגים יכל ליהיות לנו.
אני גרה בחו׳׳ל ולמרות הכל אני מפחדת ממה שקורה בארץ, אני מרגישה שזה הארץ שלי ושכואב לי על מה שקורה שם!
אבל אתם? אתם שם בתוך התופת ואני בטוחה שיש פה אנשים שגרים בדרום או שיש מישהו שאתם מכירים שם וכו. אתם לא יודעים מה יהיה מחר ואיזה רקטע תנחת פתאום בתל אביב, בני ברק או בכל מקום שלא חלמתם עליו, ואתם שם רואים בטוח כל מיני דברים שקרו שיכל ליהיות יותר נורא! ואני שואלת את עצמי לכל אלה ״ שהפסיקו להאמין ״ וגם אלה שהם מאמינים; זה בטוח לא מקרה, רוצה להגיד לי שה200 רקטות שנפלו ולא פגעו באיש, במקרה לא פגעו הבן אדם שהיה במקום הזה קודם היה לא מזל והוא הספיק לברוח או ללכת למקלט בזמן, באמת?
אני לא יודעת, זה פשוט מבלבל ומתסכל כל העניים הזה שיהיו אנשים שיגידו שמקרה זה וזה לא קרה!!

מקווה שתישארו סרטים ושלמים, ושהכל יעבור בשלום בלי נפגעים. אמן!

אז ככה

נניח שאכן זה בניגוד לחוקי הטבע:
הדבר היחיד שניתן להסיק מכך הוא שקיים מנגנון בעל יכולת (טכנולוגית?) שמסוגל למנוע את הפגיעות, ולהסתתר מבלי שנראה אותו. את יכולה לקרוא לו אלוהים, או בכל שם אחר. כמובן אין זה אומר שאותו מנגנון הוא בעל מטרה, שהוא טוב או רע, שהוא היה קיים מאז ומעולם, או שמא הוא בעל קיום מוגבל. אי אפשר לדעת כלום. כמו כן, ברור שלא ניתן להסיק שהוא נתן את התורה, שיש מצווה כלשהי להתפלל אליו, וכד'. מיהו ומהו ה"מנגנון" הזה? זו נותרה חידה.

כעת, לעצם העניין - הרקטות אינן מכוונות, אלא רק בכיוון כללי. זה אומר שגם כך רובן תיפולנה בשטחים פתוחים, או בכל אופן לא על בניינים וכד'. 200 רקטות, מתוכן 131 יורטו על ידי כיפת ברזל, שזה אומר שנותרו 69. רוב אלו שלא יורטו הן כאלה שהמכ"ם של כיפת ברזל זיהה שאינן לעבר מקומות מיושבים. במקומות היישוב ישנן הנחיות ברורות להיכנס למרחבים מוגנים, וכמעט כולם מבצעים את ההנחיות האלה. כך שהסיכוי לפגיעה בפועל נותר נמוך.
וזה אכן מה שקרה, לצערנו. נהרגו שלושה (שלא נכנסו למרחב מוגן), ונפצעו עוד כמה.

אגב, ההרוגים דתיים, מה שמעלה עוד סימן שאלה לגבי אמונתך התמימה.

בצפייה לשקט ולחיים טובים לכולם.

אלב85

New member
עכשיו תחשבי מה עובר על העזתים

אם פגיעה אחת בלבד אצלנו גורמת לכאלו כאב ופחד. אחרי מה שאנחנו עושים להם, האמת, מגיע לנו.

אני מצטער

אבל זה לא דומה בכלל. ברגע שהם יפסיקו את האש מצידם, ישראל תפסיק גם היא את האש. אין לישראל שום ענין בהסלמת המצב, ובודאי לא בהרג חפים מפשע. יחי ההבדל הקטן!

תקן אותי אם אני טועה

אבל עד כמה שזכור לי הסבב התחיל בירי של טיל לעבר ג'יפ סיור של צה"ל.

sceptic1

New member
הסבב הזה כבר נשם את נשימותיו האחרונות,

צהל הגיב עליו כבר, הרג 7 ופצע נראה לי שלושים ומשהו, שזה הרבה יותר ממה שהפלסטינים עשו.
ואז צה"ל הרג את ג'עברי והתחיל סבב חדש של שפיכות דמים שלא יביא שום תועלת חוץ מרווח פוליטי.

sceptic1

New member
חוץ מההסכם ארוך הטווח שעמד(או לא עמד) להחתם

וישראל אפילו לא חכתה לראות מה יעלה בגורלו.

לא הבנתי

אתה מודד סבבים במרווחים של רבעי שעה?

תקצין עוד טיפה ותמיד כל צד יהיה זה שפתח את הסבב האחרון.
הנה, עכשיו החמאס זה שהעלה את הלהבות, כי ב-20 המאיות האחרונות צה"ל לא הספיק לתקוף שום מטרה ובכל זאת החמאס שיגר קסאם לעבר שדרות.

מה הקטע?

sceptic1

New member
זה לא עניין של זמן,

סבב מתחיל בתקיפה של צה"ל בעזה או ירי של פלסטינים לישראל ממשיך ביום יומיים+- של חילופי מהלומות ואז המצב נרגע בהדרגה.
במקרה האחרון צה"ל הגיב בצורה מידתית לכל הפחות המצב כמעט נרגע, ואז צה"ל הבעיר את השטח בקנה מידה אחר לגמרי.
אם אתה מסכים עם התיאור הזה באופן כללי, אני לא רואה טעם להכנס לוויכוח על איך מודדים סבב על המילימטר.

למה החלטת על יום יומיים?

למה לא שבוע?

לגבי מידתיות - זו שאלה אחרת שאני לא רוצה להיכנס אליה, אבל כשאתה מדבר על מי מתחיל סבב הסלמה, ומחליט שבגלל שצה"ל העדיף לחכות עם התגובה שלו 3 ימים במקום יומיים פתאום מדובר בסבב חדש, זה נשמע לי די מלאכותי.

sceptic1

New member
והדגש הוא לא על היום יומיים,

אלא על הרגיעה בתכל'ס. אתה יכול להחליף את זה בשבוע+-.

עדיין לא מבין

אם צה"ל היה מגיב תוך שעתיים זה המשך ההסלמה, אם הוא מגיב תוך 3 ימים זה כבר סבב חדש.
לפי מה החלטת?
לפי זה שהייתה רגיעה?
תמיד יש רגיעה ב-10 השניות בין מטח אחד לבא.

sceptic1

New member
כבר עניתי על זה, אני אהיה יותר מדויק

כל עוד יש פחות או יותר תיקו והמגמה היא דעיכה של הסבב אם צד אחד מגיב בצורה קיצונית שמשנה את כל התמונה ויוצרת עימות בסדר גודל אחר לגמרי אז הוא 'התחיל'.
אמשול לך משל:
ראובן התעכב ברמזור כי הוא היה חייב לסיים את הסמס ועיכב את שמעון , שמעון צעק על ראובן "מי לימד אותך לנהוג?!" ראובן ענה לו"סתום ת'פה" ובתגובה שמעון שלף סכין ודקר את ראובן, ראובן שלף גם סכין והם החליפו דקירות שוב ושוב, מי התחיל?

boten d

New member
אמשול לך משל גם כן

ראובן התעכב ברמזור כי הוא היה חייב לסיים את הסמס ועיכב את שמעון, שמעון צעק על ראובן "מי לימד אותך לנהוג?!" ראובן ענה לו"סתום ת'פה" ובתגובה שמעון שלף סכין ודקר את ביתו הקטנה של ראובן שישבה בכיסא הבטיחות.
ראובן שלף גם סכין וניסה לדקור את שמעון, שהסתתר בין ילדיו וזרק אבנים, תוך שאישתו מצלמת את האירוע, וצועקת על ראובן "מה אתה עושה?! אתה תוקף ילדים קטנים!"

מי התחיל? למי אכפת?

אתה שוב עושה סלט בין שני טיעונים

אם אתה טוען שהתגובה של צה"ל לא מידתית - אני לא אכנס איתך לדיון על זה, אבל אתה טענת משהו אחר - שצה"ל החל את סבב ההסלמה האחרון, טענה שכפי שזה נראה כעת אתה חוזר בך ממנה.

sceptic1

New member
תקרא שוב את ההודעה האחרונה שלי,

הרי בדיוק את הנקודה הזאת הסברתי.

למעלה