מקווה שזה המקום...

sishz003

New member
מקווה שזה המקום...

היי, שאלה לגבי לימודי הדרכת טיולים בחו"ל, התחלתי ללמוד את זה באחת מהשלוחות של.... לא מחדשים לי שם ממש כלום ובנוסף הבנתי שזה לא חוקי להדריך טיולים בחו"ל. האם זה נכון? איפה ניתן ללמוד את זה ? האם יש חברות טיולים שמעבירות קורסים כאלה ? יש מישהו שעשה ת'קורס הזה ויכול לספר לי מה הולך בתחום...?? מקווה שיש למישהו תשובות, למרות שהן לא נגמרות.. תודה תודה . צ'או ויום נפלא :)

יש לשים לב לעובדה קטנטנה:

שמו של הקורס הוא "מלווי קבוצות לחו"ל" ולא מדריכים לחו"ל. חגי

בחו"ל

ראשית, היה בארץ רשיון למלווה קבוצות לחו"ל וזה בוטל לפני שנים. שנית,אם לא מחדשים לך שום דבר, אז מה ללמוד? שלישית, מלווה קבוצות לחו"ל זהו עיסוק, לא מעמד ולא מקצוע, וזה החל מכך שצרפו אדם לקבוצה כדי שיהיה אחראי על הסידורים של הקבוצה. משך הזמן החלו המלווים גם לעסוק בהדרכת המטיילים כאשר הם מרכזים מורת-רוח נגדם בארצות שונות לנוהג הזה כיוון שבכל העולם הדרכה אסורה על זרים (החריג בהמשך) וכבר שמענו על מלווי קבוצות שנעצרו ובילו בבתי סוהר (ראה פרשת חייקין. אני לא מאמין בשום אופן שהיה לו כדור בתרמיל, אלא שמישהו השתיל לו אותו לצורך הפללה). ישנם בתי ספר פרטיים בארץ המלמדים אנשים איך מלווים קבוצות, כאשר נושא הלימוד הוא אופי האנשים בארצות-חוץ, הפעילות בטיסה, ארגון הקבוצה בבתי מלון, עבודה מול סיטונאים בחו"ל ,מול מדריכים מקומיים וכו, והם גם שלפעמים דואגים לעבודה לתלמידיהם עבור קבוצות היוצאות לחו"ל . מקצוע אחר הוא מנהל-קבוצה. ישנו איגוד הנקרא iatm שמושבו בלונדון ולו מספר סניפים, גם בישראל. מי שרוצה להתקבל לארגון צריך להוכיח שליווה טיולים משך שלוש שנים כולל יעדים וסוגי הקבוצות וכו, לצרף מסמך המפרט זאת וכן אישור נכונות על ידי משרד נסיעות ואז הבקשה נשלחת ללונדון ואם היא מאושרת, מקבלים תעודת מנהל קבוצות. כיוון שהאיגוד הזה מוכר על ידי כל משרדי התיירות באירופה המערבית, הרי בעיקבות ההסכמים, רשאי מי שברשותו תעודת מנהל קבוצה, לעסוק בכל מערב אירופה בהדרכת מטיילים, פרט למקומות עם הדרכה מקומית,כמו: אתרי-עתיקות, מוזיאונים וכו. למשל: אני מדריך טיולים בכרתים, אבל כאשר אני מגיע לאי ספינלונגה, המוזיאון הארכיאולוגי, מנזר ארקדי, ארמון קנוסוס ואתרים דומים, חובה לקחת מדריך מקומי, ואין לי בעיה עם זה.

למעלה