מקווה וגלולות

LoveAndLove

New member
מקווה וגלולות

היי לכולן

אני אמורה להתחתן ממש בקרוב.
בהמלצת רופאת המשפחה שלי חיברתי 3 חפיסות של גלולות, מה שאומר שהמון זמן לפני הטבילה לא קיבלתי מחזור בעצם.
יש לי מחר הדרכת כלה אבל אני לא בטוחה שהמדריכה היא האדם הנכון לשאול אותו, לכן אני שואלת פה.

אני תוהה מה לענות כשהיא תשאל אותי מתי קיבלתי מחזור לאחרונה....
מצד אחד, בגלל עניין הצניעות (אולי יביך אותה שאני לוקחת גלולות טרם החתונה..?) לא נעים לי לומר לה שזה קרה אי שם במרץ וזה לא יקרה בקרוב...
מצד שני, זה מבטיח שעברתי את הזמן הטמא שלי או איך שזה לא נקרא

dori78

New member
את מודיעה לה שאת על גלולות כדי לא להיות בנידה לקראת החתונה.

קחי בחשבון שהרבה בנות דתיות לוקחות גלולות לפני החתונה בגלל עניין המקווה, כדי לא להגיע למצב של חופת נידה.
אותי מדריכת הכלות שאלה את זה בטלפון, לפני שאישרה את תאריך החתונה.
היא אפילו המליצה לי לדבר עם רופאת הנשים ולקחת גלולות, כדי שלא יהיה איחור או הקדמה של כמה ימים שידפקו את החישוב ואת הטבילה.

אם ממש לא נוח לך לדבר על זה עם איזו רבנית קשישה שלא באה לך טוב (כי ממש תלוי על מי את נופלת),
את נותנת לה תאריך שיתאים לתאריך החתונה שלך, משהו כמו 18 יום אחורה. למשל:
אם את מתחתנת ב-22.5, את אומרת לה שהמחזור האחרון שלך היה ב-3.4, ככה שהמחזור הבא צפוי
בתחילת מאי וגם אם יהיה איחור של יומיים - עדיין יהיה מספיק זמן כדי לספור 7 נקיים לאחר סיום הדימום.

LoveAndLove

New member
תודה רבה

אני אעדכן אותה שאני עם גלולות כדי לוודא את עניין הנידה והמחזור וכו'...
מקווה שהיא לא תשאל יותר מדי וזה יעבור חלק.

אגב, אם החתונה ביום שישי- מתי הולכים למקווה בעצם?
קובעים תור כמו אצל קוסמטיקאית או שזה פתוח לכולן כמו בריכה ציבורית?

dori78

New member
בערב שלפני החתונה.

מי שמתחתנת ביום ראשון יכולה במוצ"ש או בחמישי. בכל מקרה - זה רק אחרי השקיעה.
המקום פתוח למגיעות לפי תור, אבל ברוב המקוואות נהוג לתת יחס מועדף לכלות.
שווה לך להרים טלפון ולהודיע שאת מגיעה, יש מצב שיתנו לך לטבול ראשונה ולא תחכי בתור.

במקומות שהם משודרגים לרמת ספא יש מצב שצריך לקבוע תור, לא בדקתי כי זה פחות מדבר אלי.
יש לי חבר חרדי שאשתו ממליצה בחום על המקווה אליו קישרתי.

iritki

New member
אצלי חייבו לקבוי תור וחייבו להיות ראשונה

לי זה היה נוח כי ידעתי שנמים לגמרי חדשים ובדיוק מתי צריך להגיע

dori78

New member
לא חייבים כלום.

זה יותר נוח למי שבאה לטבול בפעם הראשונה ועוד לא מכירה את הפרוצדורה, אבל זה ממש לא חובה.
יש מקוואות בהם אם תתקשרי מראש יקבעו לך להיות ראשונה (זה כבוד שנהוג לתת לכלה).

אגב, המים לא בהכרח חדשים כשהמקווה נפתח בערב. זה נורא תלוי במקווה הספציפי.

justanotherme82

New member
אני התחתנתי בשישי והלכתי למקווה ברביעי בערב

בעיקר כי רציתי לעשות מניקור בחמישי ולא בלחץ של שישי בוקר, ואי אפשר לטבול עם לק.
למדריכת כלות אמרתי שאני מעדיפה רביעי כי יום חמישי אני אהיה בלחץ של הכנות אחרונות וכו

Ruby Gem

New member
אפשר ללכת יומיים לפניי

אני התחתנתי ברביעי וטבלתי בשני.

אני קבעתי תור- כי טבלתי במקווה מבוקש ורציתי שיהיה לי מקום.
התקשרתי שבועיים לפני ובחדר של הכלה כמעט לא נשאר מקום - רק בתשע בערב, אז בסוף הלכתי לחדר רגיל ולא לחדר כלה (שגם הוא היהברמה גבוהה) ונכנסתי ראשונה.
מציעה לך בכל זאת להתקשר ולשאול.

elinoket

New member
עדיף לקבוע תור

כי לא תמיד יש מקום פנוי בלי התור
צריך ללכת יום או יומיים לפני (אם את רוצה יומיים לפני תבקשי בהדרכת כלה שהרבנית תכתוב לך את זה על ההפנייה)
ודרך אגב, בחלק מהמקוואות אסור לק אז צריך לבדוק את זה - בחלק מותר אם זה רק מאותו היום.

dori78

New member
הבהרה בנושא לק

העיקרון הוא שאסור שתהיה חציצה בין המים לבין הגוף.
לק, אם הוא מתקלף, עלול להיות חשוד כ"חוצץ". כך גם בניה שכבר זקוקה למילוי, או מהסוג שלא לגמרי צמוד לציפורן ויוצר פטריות.
בחלק מהמקוואות יש בלנית שמפעילה היגיון בנושא ואז אם הלק נראה "טרי" היא מחליטה שזה תקין.
לפעמים היא יכולה באותו רגע להחליט שזה לא נראה לה והופס! הלך הכסף ששילמת למניקוריסטית.
יש בלניות שלא מוותרות גם על גזיזת הציפורן עצמה כמעט עד לבשר - תלוי על מי את נופלת, אבל הכל מתחיל ונגמר בעניין החציצה.
חשוב לזכור שזה נתון לשיקול דעתה של הבלנית , לכן רצוי לוודא מראש עם הבלנית במקווה הספציפי בו את עומדת לטבול
מה תקין בעיניה ומה לא, כדי להמנע מעוגמת נפש.

למעלה