מקדש האהבה

ZGala

New member
מקדש האהבה

אני ניגנתי היום את מקדש האהבה והגעתי למחשבה ששיר נכתב בידי זאב בלבד. למה? מקדש האהבה כתוב בסולם צלילים מי במול סי במול + מסתבך פה פַה דייאז. כידוע בגיטרה סילם צלילים שאפשר לבצע הוא כרומטי, אז לגיטריסט לא משנה מה הצלילים לנגן, אפילו אם הלחן כולו יהיה דייזים ובמולים. בפסנתר יש קלידים לבנים ושחורים ודרך כלל יותר מנגנים הלבנים ופחות מסתבכים בהלחנה עם שחורים, ובטח לא מסתבכים בעבר מסילמות קלסים. להפך, שירים שנכתבו על פסנתר אפשיר להבחין לפי סולמות שמנגנים, למשל בשיר בלעדייך את מילים "עותר מיום" ו- "את כמו חלום" מנגנים באותה תנועה של אצבעות במקומות שונים אז אין ספק שזה נלחן בידי תמיר. איתי ורונן, מה דעתכם? גלה

אני לא מסכים...

בתור קלידן, אני חייב לציין שכשמלחינים שיר, לא מתייחסים ל"לבנים"/"שחורים"... גם אם מלחינים לפי סולם (מה שלא נראה לי שאתניקס עושים, אלא יותר לפי מהלכים הרמוניים של אקורדים), הבחירה בלחן נעשית לפי היופי וההתאמה של המלודיה, בלי קשר לצבע הקלידים. אין הבדל בין גיטריסטים לקלידנים מהבחינה של סולמות כרומטיים, גם אני מלחין הרבה פעמים עם צלילים שחורגים מסולמות קלאסיים. באופן כללי, אנחנו לא באמת יכולים לדעת על כל שיר ושיר אם הוא הולחן ע"י זאב ותמיר, או רק אחד מהם, אבל דווקא לגבי מקדש האהבה, התחושה האישית שלי היא שהפזמון הוא כן של תמיר. אני חושב שאפשר לזהות במקרים מסויימים מתי יש טביעת אצבע של תמיר, וזו דוגמה לשיר כזה (הפזמון לפחות). אבל זו דעתי בלבד, ואין לנו דרך לדעת את האמת...

KeLeMeNcY

New member
למה דווקא "איתי ורונן"??

מה, שאר האנשים בפורום הם עז?? לדעתי, במקדש האהבה יש יותר הרגשה של תמיר ופחות של זאב מבחינת ההרגשה שנותנת הלחן שהיא יותר קלה ונוחה מאשר הלחנים של זאב לשירים שהוא מלחין לבד..

ZGala

New member
לא רציתי לעלוב את אף אחד

פשוט אני זוכרת איתי ורונן מוזיקאים ודעתי דילטנטי - סילחו לי
גלה

ITAIX

New member
אני מסכים עם רונן רק

שאחרי שכותבים שיר מתאים אותו לסולם הנוח של הסולן. ואני חושב שאי אפשר לדעת מי כתב מה. זאב ותמיר משלימים אחד את השני וברור שזאב השתתף בכל לחן של שיר כי הסולן הוא זה ששר ותמיד הוא יכול לעשות תיקונים לפי הנוחיות שלו. אך כמו שנאר, אין קשר בין הסולם לגיטריסט או קלידן.

למעלה