מקדמות ביטוח לאומיו

ehudal223

New member
מקדמות ביטוח לאומיו

הי, רציתי לבקש הסבר קטן על מקדמות ביטוח לאומי... בתור חברה ,אני משלם פעם בחודש אחוז מסויים מממחזור החברה לביטוח לאומי... הבעיה היא שהסכום שאני משלם גבוה משמעותית מהסכום שאני אמור לשלם בשל המשכורות שהחברה משלמת.,האם ההפרש יחזור אלי בסוף השנה,או שאני מפספס כאן משהו? תודה, אהוד

אתה עושה קצת סלט

א- חברה לא משלמת ביטוח לאומי, רק אנשים. האם אתה חברה או עוסק מורשה? ב- המקדמות לביטוח לאומי הן סכום "פיקס" ולא אחוזים מהמחזור. אתה בטוח שאתה מדבר על ביטוח לאומי ולא מס הכנסה? לגופו של ענין: אם שילמת יותר מדי, העודף יוחזר לך עם ריבית והצמדה.

ehudal223

New member
תשובות

א) אני בעל שליטה בחברה בע"מ. 2) אני יודע שכל חודש אני משלם סכום משתנה לביטוח לאומי.(ובלי קשר משלם גם מקדמות למס הכנסה,ולמס הכנסה ניכויים). ומכיוון שהמשכורות שהחברה מוציאה לא משתנות,אלא רק המחזור,אני לא מבין לא הסכום משתנה כל חודש... תודה על כל עזרה, אהוד

ehudal223

New member
תשובה

הבלבול הוא שלי. אח שלי(שהוא שותף איתי בחברה ואני משלם לו משכורת),עבר את גיל 18,וכתוצאה מכך בט"ל שלח לו מתנה בתור תחילת חבותו בדמי ביטוח... דרך אגב,יש איפשהו את הנוסחה לפיה מחשבים את דמי הביטוח הנגבים מחברה?(חלק עובד + חלק מעביד?)) תודה, אהוד

למעלה