מקדם המרה בפנסייה ומספר תשלומים מינימלי

drunkboy

New member
מקדם המרה בפנסייה ומספר תשלומים מינימלי

יש לי כיום קרן פנסיה מקיפה, והתעניינתי באפשרות לעבור לביטוח מנהלים.
חישובי דמי ניהול וכדאיות בצד, רציתי להבין משהו אחר.

להבנתי גם קרנות הפנסיה וגם ביטוחי המנהלים (או לפחות זה שאני התעניינתי בו) מבטיחים תשלום למינימום 20 שנה, כלומר 240 חודשים ורציתי להבין למה הכוונה.

להבנתי פנסיה מקבלים מגיל הפרישה ועד שמתים, בין אם זה פנסיה ובין אם זה ביטוח מנהלים. האם ההבטחה לתשלום מינימלי כזה אומרת שגם אם המבוטח נפטר, יורשיו ממשיכים לקבל את הכסף למשך עד 240 חודשים מיום הפרישה?
במידה וכן, כיצד זה שמקדם ההמרה שמובטח כיום בביטוח מנהלים עומד על 200 בלבד? זאת כשכבר ידוע להם מראש שהם ישלמו לפחות 240 תשלומים?

מה אני מפספס כאן?

המון תודה..

drunkboy

New member
אוקיי, הבנתי את הנק' סוף סוף, שאלה אחרת

הבנתי שמה שמובטח ל-240 חודשים זה מקדם ההמרה שאח"כ יתעדכן.

שאלה קצת יותר ספציפית. מה מקדם ההמרה שמקבל היום גבר ממוצע ובריא בן 67 שפורש ממש היום?

מדון

New member
לצערי בלבלתה את היוצרות

ביטוח מנהלים יש התחיבות גם לפי בחירה בררת המחדל היא פנסיה או פנסית שארים היא 240 חודש מיום פטירה , אז אם המבוטח נפטר בגיל 50 האלמנה תקבל 240 גמלאות בלבד .
ואין כל קשר למקדם המרה הוא נשאר לאורך כל חחי הפוליסה

קרן פנסיה פנסית שארים היא ללא הגבלה לאורך כל חיי האלמנה או האלמן התשלום הוא גם לפי בחירה אזו גודל פנסיה יקבל פנסיה מלאה כמו המבוטח או לפי 60% מהפנסיה של הבעל או של האשה
במקרה פטירה של המוטב בביטוח מנהלים יש פדיון ליורשים יורשים לעולם לא מקבלים פנסיה
בקרן פנסיה כנ"ל אין למוטבים אחרי האשה או הבל קבלת פנסיה אלה פדיון השאלה מתי נפטר המבוטח וכמה גמלאות האלמנה קבלה ואם לא קבלה כלל והיא או הוא נפטרו לפני קבלת פנסיה אז יש פדיון כל הכספים לפי חוקי הירושה

yona

New member
מספר תשלומים מינימלי היא

תודה למדון על נסיונו להבהרה.
התשובה למספר תשלומים מינימלי היא:
בביטוח מנהלים אם החל המבוטח לקבל קצבה ונלקח לישיבה של מעלה ,זמן קצר לאחר מכן, מתחייבת חברת הביטוח להשלים קצבה ל-240 תשלומים ממועד תחילת תשלום הקצבה.
לדוגמה מבוטח נפטר 10 חודשים לאחר תחילת הקיצבה - האלמנה תמשיך לקבל קצבה במשך 230 חודשים נוספים.

אין קשר למספר זה ולמקדם שזהו ערך אחר ומקומו בדיון נפרד.

מדון

New member
נכון

מקדןם הוא חשוב כי הקרן צריכה לחשב את הפנסיה לפי המקדם
ודבר נוסף אם זו פוליסה של 240 גמלטות אז היתה תשלום לאלמנה

למעלה