מקדונלס

חי אדר

New member
מקדונלס

מסעדת מקדונלס נמצאת בחזית מאבק של דתיים הבאים להפגין כנגד פתיחתה. אישית אני אדם מסורתי, ודווקא נראה לי כי ההפגנה הזו היא חסרת טעם. יותר משיש בה לפתור את הבעיה יש בה להחריפה. חוסר העניין בהפגנה זו מבוסס גם מבחינה חברתית, וגם מבחינה דתית. מחינה דתית, הרי אם אדם באמת שומר על השבת, טוב וראוי יותר שישב בביתו וילמד מאשר יטריח עצמו להפגין. בכך הוא מבטל את השבת וגורם גם לחילול שבת חמור יותר. הוא גורם לכך כי במקום שמשטרת ישראל תהיה עסוקה בעניינים החשובים לבטחון המדינה, עליה להקצות מאנשיה לשמור על מניעת אלימות בהפגנה. זהו מהפן הדתי. מהפן החברתי, יש כאן ניסיון לכפות התנהגות על אחרים, דבר המנוגד לעיקרון החירות. ההפגנה היתה מוצדקת אילו היה מדובר שהמסעדה היתה בלב ליבה של שכונה דתית. אך כאשר המסעדה נפתחת הרחק משכונה דתית, מה הטעם והתועלת לגלות חוסר רגישות והתחשבות כלפי מי שרוצה סוף כל סוף לבלות בתוך העיר ולא לנדוד למרחקים כדי לבלות. אשמח לשמוע עוד דעות בעניין. אולי בכך יתפתחו דיונים מעניינים.

yavin

New member
אני אייתך בכל מילה !

יש את אלה שומרים שראש העין היא עיר דתייה, ושהציבור בו הוא שומר שבת העיר בשנים האחרונות התפתחה מעט וראש העין לא כ"כ נהיית עיר דת העיר שלנו עד לא מזמן הייתה בכלל לא מחוברת לשאר הערים בארץ עכשיו היא קצת יותר מחוברת הגיע הזמן ... ונקווה שתתפתח יותר

חי אדר

New member
עיר מגוונת

ראש העין רוב השנים לא היתה עיר של דתיים. בשכונות הוותיקות הדת היתה במינון שאינו קיצוני. הקיצוניות הזו שבה שוללים מאחרים את הזכות לבלות מקורה אצל אותם המתחנכים בישיבות חרדיות.לדעתי אסור שראש העין תגיע למצב בו הטון החרדי מכתיב את מערכת היחסים בין דתיים לחילונים.

Reyoga

New member
וגם עדיין אין לנו קולנוע!!!

לא יודע אם זה קשור אבל זה מטריד אותי כבר 9 שנים ואני ימשיך להזכיר את זה (שאין לנו קולנוע...)

abup

New member
../images/Emo6.gif רק עכשיו שמתי לב../images/Emo6.gif

מקדונלס מקדונלדס אחי ... מ-ק-ד-ו-נ-ל-ד-ס... חחח לא צוחק עליך או משהו פשוט זה קרע אותי מצחוק.. הכל ב-
אבופ...

למעלה