מקדונלדס

• פותח הנושא S2M
  • פורסם בתאריך
אני הייתי צמחונית לפני כמה זמן

אבל הפסקתי כי זה עשה לי בעיות..... לדעתי אסור לכפות על אף אחד צמחונות או טבעונות בכח .... לא התנזרתי מדגים ולא מביצים ולא מחלב בחיים ....... אני אישית לא אוהבת ביצים....ובאמת ביצים עדיף לקנות בלול חופש ולא להתנזר לגמריי כי ביצי חופש זה בריא יותר טעים יותר ולא מזיק לתרנגולות אני אוכלת ביצים מבחינת זה שהן בעוגות, פשטידות אבל לא בצורה שלהן כי אני פשוט לא אוהבת והבשר היחידי שאני אוכלת זה פעם ב ..שישליק על האש ופעם ב שניצל של אמא שלי

ועוד משהו

אני רוצחת על זה שאני אוכלת יוגורט?! :-O אל תגידו על מישהו שהוא רוצח רק בגלל האוכל שהוא אוכל..

Blablabla777

New member
התשובה לויכוח הזה- בבקשה תקראו

קצת ידע ככלי, פרט מופשט: על האדם הראשון שהיה למעשה מציאות האדם האידיאלי, נאסר עליו בשר. רק בימי נוח , לאחר שפשטה השחיתות באנושות הותרה אכילתו: מוטב שיאכלו בשר בהמה מאשר "יאכלו" איש את בשר רעיהו. באחרית הימים יתקיים חזון הצימחונות, ובשר לא יאכלו עוד. אף בהווה אנו משאירים אותות מצוותיות שיזכירו לנו את קיומו של אידיאל זה: המתת בעל החיים נעשית בשחיטה, שהיא מיתה קלה ועדינה יותר מאשר צורות המתה אחרות. כמו כן, לאחר השחיטה אנו מצווים על כיסוי הדם, כאות של בושה על נטילת החיים. בנוסף, גם הדם נאסר באכילה כי "הדם הוא הנפש". לסיכום, ראשית אנו צריכים לפתור את בעיית היחסים בין אדם לאדם , ורק לאחר מכן נוכל לתקן את היחסים בין אדם לחי! ולכן, אנשים שמרגישים שהיחס שלהם כלפי בני האדם הוא מושלם יכולים לפנות ליחסם את בעלי החיים ולהיות צמחוניים. פרט טכני: 1. האדם לאחר חטא המבול חי רק 80 שנה (במקום 800) ולכן הוא צריך להתפתח יותר מהר. לכן הוא צריך לאכול גם מן החי כי אכילת בשר מפתחת את האדם יותר מהר. 2. לפני המבול היו תנאים יותר טובים לצמחיה .לאחר המבול היו תנאי אקלים פחות טובים שגרם לטיב של הצמחיה להתמעט ולכן האדם נזקק למזון מן החי. הערה: כשמדובר על מקדונדס שהם אינם כשרים אין לדעת אם הם שוחטים את החיות בצורה שהכי פחות מכאיבה להם ואין אנו יודעים אם הם מכסים את הדם ומוצאים את הדם. אין אנו יודעים אם הם מכבדים את החיה!! ולכן עשו את השיקול שלכם אם לקנות ממקום שאינו כשר בשר.

Bardug0

New member
הסיפור יפה ומעניין אך לא מבוסס.

בכל מקרה. לפחות בארץ, הבשר של מקדונלדס הוא בשר כשר ממשחטות שנמצאות פה בארץ כך שאין לך מה לדאוג לגבי צורת השחיטה שלהם. בחו"ל, שיטות ההריגה אף הומניות יותר. מצאו שם שיטות יותר טובות מאשר לתת לחיה לגסוס עם חתך בעורק הראשי.

liorhikri1991

New member
נכון,העניין של האי כשרות הוא...

הפתיחה של הסניפים בשבת לרוב ולכן לרוב סניפי מקדולנס אין הכשר

Blablabla777

New member
אוקיי

אולי הם באמת שוחטים את זה כמו שצריך אבל שוב זה אולי, ובשביל להיות בטוחים קונים ממקום שאנחנו בטוחים שששוחטים כמו שצריך. לגבי חו"ל אין לי מושג אם יש שיטות יותר טובות כי לפי מה שאני הבנתי אין שיטה יותר טובה מהשחיטה היהודית. בכל אופן רק רציתי להעיר לגבי החלב ,הבשר והצ'יזבורגרים למינהם שאפילו שאתם לא דתיים ולא אוכלים כשר (אולי יש מבינכם שכן אני לא מכלילה) שמחקרים של אנשים לא יהודים מראים שזה לא בריא לאכול חלב ובשר ביחד.

Bardug0

New member
זה לא אולי זה בטוח

לגבי השחיטה היהודית - לחתוך לחיה את העורק הראשי ולתת לה לפרפר זו השיטה הכי מוצלחת? אתה מוזמן לבדוק על עצמך - נניח ותרצה להתאבד. באיזו שיטה תבחר ככה שיהיה הכי פחות כואב ויקח הכי פחות זמן? נסה וספר לי. ואנא תגיע עם סיפורים יותר מבוססים מאדם וחווה. הם היו חייבים להרוג משהו אז אלוהים שחרר את הרסן ונתן להם להרוג חיות? אההה... עכשיו הכל מסתדר. לא רציתי להגיד שטויות אבל הכינוי שלך אומר הרבה על מה שיש לך להגיד.

Blablabla777

New member
דבר ראשון אני בת

דבר שני יש לי מה להגיב אבל אני לא אבזבז את המילים שלי על בן אדם שלא מוכן להקשיב לדעות של אנשים שונים ממנו וככה מעליב אותי בלי שאמרתי לו אפילו מילה אחת שפגעה בו ובדעותיו.

Blablabla777

New member
ההתנצלות מתקבלת

הסתכלתי במיוחד בשבילך בשתי אנציקלופדיות ובאינטרנט ואני מצטטת : באמצע המאה ה-19 גברה בחוגים נוצריים התנועה נגד השחיטה . היא דרשה הטלת איסור כללי על השחיטה היהודית. דובריה טענו כי השחיטה גורמת לבהמה סבל רב יותר משאר שיטות ההמתה וכי הבשר מאבד חלק מערכו התזונתי. לאחר מכן הסתבר, כי ראשי המומחים הם אנטישמים מובהקים. אנשי מדע ידועים, וטרינרים ומלומדים (בתוכם נוצרים) הביעו דעה למען השחיטה והוכיחו, כי בדרך זו הבהמה מאבד מייד את הכרתה ושוב אינה מרגישה בכאב.( זה לא אנציקלופדיה דתית) זה לא נכון שהבהמה גוססת היא ישר מתה ולא מרגישה בשום כאב, אני לא יודעת מאיפה שמעת שהיא גוססת כי זה בדיוק הקטע של השחיטה שהיא תסבול הכי פחות זמן.

לדעתי הסיפור הזה קצת הזוי

זה רק מלמד שלאדם יש יצרים לפגוע אבל הסיפורים ממש לא אמיתיים..זו מיתולוגיה

Blablabla777

New member
אממ.. זו לא מיתולוגיה

זה תנ"ך , אבל אם את לא מאמינה בתנ"ך אז אין על מה לדבר...

.....

חלק מהדברים בתנך מבוססים על מקורות אמיתיים כמו הנביאים וכו' אבל לדעתי בריאת העולם והמבול הם רק מבוססים על דברים אמיתיים אבל הם לא אמיתיים... כי למדנו עוד מיליון ומשהו השואות למקורות אחרים עם אותם סיפורים :S היה פעם צונאמי אז רשמו עליו סיפורים שזה מבול רצו לדעת איך העולם התחיל אז המציאו בגרסאות שונות את בריאת העולם .... אבל אני כן מכבדת את התנך ומאמינה בו ....פשוט יש דברים מיתולוגיים ..שקיימים בכל דת

למעלה