מקבץ שאלות

Ran sch

New member
מקבץ שאלות

איך אני עושה שטופס יחזיר נתונים (קצת מטופש לי לשלוח נתונים ל DB רק כדי לקרוא אותם ביציאה מהטופס) מי משתמש במטרו וורייר ? אני רוצה לדעת מה נפוץ כאן בפורום. פחות חשוב : איך עובדים דרך ה- PIRC על תוכנות ברזולוציה יותר גבוהה מ 160 על 160 האם יש גרסא של מטרו וורייר חינמית לסטודנטים ? כמה עולה לרשום בחברת פאלם creator code ?

udifpalm

New member
אנסה לענות

נושא ה-globals אכן לוקה קצת בחסר. בדוק את פונקציות FtrSet ו-FtrGet אתה יכול בעזרתן לשמור נתונים בין הרצות של התוכנה. תוכל להגדיר struct של כל הנתונים הגלובליים שלך ואז להקצות לו זכרון עם MemHandleNew. את ה-Handle עצמו תוכל לשמור עם FtrSet ולקרוא אותו חזרה עם FtrGet. באופן נורמלי מערכת הקואורדינטות בפאלם מבוססת עם 160x160. מצד שני כאשר אתה מגדיר טופס פשוט, הוא ינצל אוטומטית את הפונטים באיכות גבוהה, ולגבי bitmap, אם תגדיר bitmap ברזולוציה כפולה, הוא יוצג באיכות המתאימה. ז"א אם יש לך bitmap של 32x32 ברזולוציה גבוהה, הוא פשוט יתפוס 16x16 בקואורדינטות של 160x160. מה שעושים בד"כ זה להגדיר bitmapfamily במקום bitmap כאשר bitmapfamily נכיל כמה גרסאות של אותו bitmap ברזולוציות שונות ועומקי צבע שונים ומערכת ההפעלה תבחר את זה שמתאים כרגע למסך. תמיכה ב- 320x480 נעשית טוב יותר בעזרת ספריה כמו palmresize (ראה הודעה נפרדת שאשלח עוד מעט). התוכנה נקראת codewarrior של חברת mwetroweks ולא metrowarrior. לא ידוע לי על אופציה חינמית לסטודנטים. רישום של creator code הוא חינם. אתה פשוט צריך להרשם כמפתח (חינם) באתר palmsource.com (מה שאתה צריך לעשות ממילא כדי להורית את כלי הפיתוח), ושם יש לך אופציה לרשום את כל האפליקציות שלך.

למעלה