מקבץ שאלות

מקבץ שאלות

1. מישהו שמע/מכיר על מפקח ברמת הגולן שמוכן לעבוד עם קבלני משנה ולא קבלן מפתח ויש עליו המלצות? 2. בהנחה שתקציב הבניה מצומצם ביותר. הייתם מצמצמים את השטחים הציבוריים (סלון/מטבח/פינת אוכל) כדי להרוויח עוד חדר שינה או מצופפים ילדים (שיתווספו בעתיד על הקיימים) בפחות חדרים על מנת שהשטחים הציבוריים יבנו מרווחים פעם אחת ו"כמו שצריך"? 3. על מה הייתם מתפשרים בבית על מנת לשמור על התקציב? ככל שאני חושבת על זה יותר אני מתקשה לקבוע בראש סדרי עדיפויות. הרי "בונים רק פעם אחת" (או פעם ב20 שנה.... כשהמשכנתא הראשונה תגמר). ומצד שני במשהו (הרבה דברים) בעצם- צריך להתפשר. אז בהנחה שלא נרכוש בתחילה (אינשאללה רק בתחילה) ריהוט חדש, גופי תאורה יפים, מכשירי חשמל לבנים וכו' וכו' במה ניתן לקצץ ברמת הבניה? ומי ואיך מתכננים את התקציב לכל סעיף?

efratcn

New member
מאחר ואני כמוך בשני הסעיפים האחרונים

אני אנסה לעזור (אנחנו מהדרום כך שאין לי תובנות צפוניות
). גם אצלנו תקציב הבניה מצומצם אבל תכנון הבית נעשה מתוך חלום אמיתי והתחשבות בשיקולים שונים (שיקולי מבנה כי אנחנו מרחיבים בית קיים, שיקולי תקציב ושיקולים עתידיים). אנחנו בהגדרה מעדיפים חללים ציבוריים גדולים ע"פ חדרי שינה גדולים. בסופו של יום, רוב ההתנהלות שלנו היא בחלל הציבורי ובעיקר במטבח (ולכן המטבח מבחינתנו זוכה לעדיפות תקציבית). אנחנו גם מעדיפים שלילדים יהיה פחות נוח בחדר ושיעדיפו להיות בחלל הציבורי (זו לחלוטין אג'נדה חינוכית). גם לא רצינו להכניס נקודות תקשורת בחדרים מאותה סיבה אבל לבסוף נכנענו (גם משיקולי מכירה אם נחליט). כן תכננו את החדרים כך שבכל אחד מהם תהיה מיטה זוגית, ארון ושולחן כתיבה. מבחינת תכנון - למשל, שירותי אורחים ופינת אוכל מיותרים בעיניי (אורחים יכולים להתפנות בשירותי ילדים. שולחן אוכל יכול להיות חלק מהמטבח/צמוד לאי ומשאירים לו מקום לפתיחה של השולחן לאירוח). זה עניין של העדפה. סדרי עדיפויות: אנחנו בשלב האישורים וכבר עכשיו מבקשים הצעות מחיר כדי להחליט איך לתקצב. השלד הוא כמובן בראש סדרי העדיפויות ובאופן טבעי יתוקצב בהתאם. עם הזמן מגלים איך אין סוף לדברים. יש ריצופים נהדרים (גרניט פורצלן) גם ב-100 ש"ח ופחות למ"ר וגם כחול לבן (תוצרת נגב קרמיקה). לעומת זאת, גילינו שבחזי בנק יש אסלות מצוינות זולות מנגב ואם הולכים לחנויות עודפים אז בכלל אפשר לצאת מורווחים. מטבח - מקבל גם חלק נכבד מהתקציב, וגם פה אנחנו מתפשרים (כבר השבוע קיבלנו הצעת מחיר למטבח וכבר קיצצנו בכמעט 10 אלף ש"ח - ידיות לא אינטגרליות, ללא זכוכית בדלתות, ללא דלת מיוחדת למיקרו שגם ככה מיותרת בעיניי ועוד). אלומיניום - הלכנו לקליל להתרשם ומיד ירדנו מהפרופיל הבלגי (שהוא מקסים אבל יש לו חסרונות, כולל המחיר אבל לא רק). זה עוד חיסכון רציני בתקציב. בינתיים מוותרים על תריסים חשמליים (אלא אם לא נצטרך). תאורה וחשמל - מתכננים הכל. אפשר בהתחלה לקנות איקאה. לא חייבים להשתגע עם גופי תאורה מטורפים. תאורת הגינה הצמודה לבית מקבלת עדיפות כי היא חשופה לפגעי מז"א. תאורת גינה מקבלת עדיפות אחרונה אבל תהיה הכנה. גינה - מתוקצבת בהכרח כי יש לנו חלונות גדולים בבית. עם זאת, נתחיל בהקמה מינימלית (חלק קיים) כולל פריסה של מים וחשמל ללא הצבת תאורה. לאט לאט נבנה לבד את הגינה. לסיכום, תוכלו לתכנן את הסעיפים התקציביים לאחר שיהיו בידיכם הצעות מחיר ראשוניות. כך תדעו איפה אתם עומדים ואיך לחלק את העוגה התקציבית.

נחלולית

New member
אשמח לדעת.....

בתור מתעניינת בפרופיל הבלגי של קליל, (אבל יש עוד זמן לפני כיתות הרגליים לקבלת הצעות מחיר), אלו חסרונות נוספים מצאת בפרופיל הבלגי של קליל למעט המחיר? תודה

efratcn

New member
אז ככה

לפי הפורום וגם שאלתי במקום (ואין דוגמה כזו בתצוגה שזה אומר הכל) לעשות בידודית באלומיניום בלגי זה מכוער. בידודית מבודדת מחום/קור וזה חשוב לנו מאד כי בסלון ובמטבח יש 2 חלונות ענק ואנחנו גרים בדרום (למזלנו הם פונים לצפון אבל כרגע מתוכננים ללא תריסים בהתחלה). היה לי עוד אבל בחיי שאני לא זוכרת מה עוד הרתיע אותי. אבל אני מודה, הפרופיל הבלגי יפה יותר (אם כי הוא טרנדי עכשיו. אני לא יודעת כמה טרנדי הוא יהיה בעוד כמה שנים ואז כבר יימאס לנו בעין...).

אנחנו באותו שלב

בונים במשגב עם מפקח וקבלני משנה. אז על מה מתפשרים... בודקים את אלובין לעומת קליל כי אפשר לחסוך ככה 10%-20% מעלות האלומיניום. בשטחים הציבוריים שמים אלומיניום בלגי ובשאר הבית אלומיניום רגיל. לא שמים זכוכית בידודית. בחדרי שינה שמים הכנה לתריסים חשמליים. בתאורה כרגע לא משקיעים אלא שמים מנורות רגילות. מתפשרים על הריצוף ויכול להיות שלמעלה בכלל נשים קרמיקה ולא גרניט פורצלן כי בחדרי שינה מתכננים פרקט למינציה כך שהשטח המשותף הוא מאוד קטן.. עושים הכנות למזגנים אבל שמים בהתחלה רק מזגן בסלון שיקרר את השטחים המשותפים בקומה הראשונה. אני אשמח לקבל עוד רעיונות.

avi5199

New member
ההבדל במחיר הוא כמה אלפי שקלים

הרבה חורפים יעברו עד שתחזירי את ההשקעה.

efratcn

New member
אם לא בידודית אז מה כן?

כי אני כבר התבלבלתי לגמרי. במפתחים הגדולים אין ברירה וצריך בידודית (אולי מחוסמת? טריפלקס? תהרגו אותי, טרם הבנתי את ההבדלים. כזו שלא תתפוצץ לחלקיקים פוגעים במקרה של פגיעה - אצלנו יש אופצית קסאמים). הבנתי שאין כזה דבר "סתם זכוכית" כמו פעם. ולבדוק אופציות אחרות מקליל זה בהחלט רעיון.

avi5199

New member
בהחלט יש גם סתם זכוכית כמו פעם

לבטחון ונגד פיצוצים מומלץ טריפלקס.

efratcn

New member
יש טעם במפתח גדול לעשות טריפלקס

עם בידוד באמצע? כלומר בידודית אבל שהזכוכיות יהיו טריפלקס (אני ברורה?
). כמה זה יקר/מכוער/כבד?

binbal3011

New member
מכוער?!

זה זכוכית, לא רואים הבדל. מחיר כמעט אותו דבר. כבד - איש האלומיניום יתאים לך פרופיל מתאים לגודל המפתח, לא משנה סוג הזכוכית כי אין הבדל משקל גדול

efratcn

New member
רואים הבדל. שאלתי בקליל.

לא סתם אין להם דוגמה כזו בתצוגה. ההבדל הוא לא בזכוכית אלא בחיבורים לאלומיניום.

avi5199

New member
או טריפלקס או בידודית

למרות שאפשר גם וגם זה מיותר. במפתחים גדולים במיוחד בגובה שילדים מגיעים לזכוכית (כמו חלק תחתון של ויטרינה) חשוב לעשות טריפלקס, לטריפלקס יש תכונות בידוד מספיק טובות , וברעש אף עולות על הבידודית.

פנסטרה

New member
לא בשביל להתווכח, רק כדי שהגולשים לא יטעו

זכוכית 6 מ"מ או זכוכית "טריפלקס" 3+3 הם בעלי מקדם U כמעט זהה. הפרש של פחות מ1%. לעומת זאת בידודית במרווח אוויר 16 מ"מ היא בעלת מקדם U נמוך בכ- 50%, כלומר מבודד פי 2. אם מוסיפים גם ציפוי LOW-E משפרים את הבידוד בעוד 50%, כלומר סה"כ 75% שיפור, או במילים אחרות מבודד פי 4. הנתונים האלה מוצגים ע"י יצרני הזכוכית הרבודה בעצמם ולא דווקא ע"י יצרני בידודית. אני לא שמעתי על מחלוקות מקצועיות או מדעיות בנושא זה. אז למה בכל פעם מישהו כאן מקשר בין טריפלקס לבידוד תרמי? אגב, גם בידוד אקוסטי לא מושג בכל טריפלקס ויש להבחין בין סוגי PVB שונים ועוביי זכוכית שונים.

avi5199

New member
נכון מאד טריפלקס לא מבודד טרמית יותר

ימזכוכית רגילה. אלא אקוסטית. ולכן אין לנו שום ויכוח. לדעתי גם טריפלקס וגם זכוכית רגילה בעובי של 6 מ"מ ומעלה מבודדים "מספיק טוב" גם טרמית וגם אקוסטית ולא צריך יותר מזה. ולמה התכוונתי ב "מספיק טוב" , לעובדה שזכוכית הבידודית משפרת את הבידוד בהולכה בלבד יתר העברות החום לא תלויות בתכונה זו של הזכוכית, קרינת שמש וגם קרינת חום "אינפרא" מהתחממות של תריס אלומיניום ... עוברת דרך הזכוכית הזאת בדיוק כמו דרך זכוכית רגילה. ואם החלון לא אטום מספיק אז גם הסעה של חום מתקימת (במיוחד דרך ארגזי תריס...) כך שהחום עוקף את הזכוכית ממילא.. כך שהיתרון של הבידוד הטרמי של זכוכית בידודית לא תורם הרבה לס"כ הבידוד מהחלון. חוץ מזה שהעברת חום בהולכה קימת גם דרך המסגרת , במיוחד אלומיניום שהוא מוליך טוב ושטח המסגרת רחב. עלות של הזכוכיות בס"כ העלויות של הבניה היא מרכיב כבד, ולדעתי לא כדאי כלכלית להשקיע בזכוכית בידודית וטריפלקס ... אלא אם גרים במקומות קרים מאד שאז צריך גם להשקיע במסגרת של החלונות ולהתקין מסגרות אטומות יותר וללא גשרים טרמיים. לכן אני ממליץ, (כמובן חוץ מבמקומות שאין רעש היסטרי וכ"ד..) בחלונות שבהם נדרשת בטיחות, להתקין טריפלקס, וביתר החלונות זכוכית רגילה.

פנסטרה

New member
אז אין ויכוח חוץ מזה שזכוכית רגילה / טריפלקס

היא מוליכה ולא מבודדת תרמית. אמנם האלומיניום מוליך טוב יותר, אבל הזכוכית בפירוש אינה מבודדת.

avi5199

New member
כמובן שכל חומר מוליך חום.

זכוכית היא מוליך חום גרוע, אלומיניום מוליך חום אחד היעילים ביותר שיש . "בידוד" זה יחסי, רק ואקום מוחלט ממש מבודד. ואילו כל חומר אחר בכל מצב צבירה מוליך חום במידה זאת או אחרת, גם קרח מוליך חום.

פנסטרה

New member
מקדם U במספרים!

מלפפון זה דיאטתי וסופגניה זה לא דיאטתי, אפילו שגם למלפפון יש ערך קלורי. אותו דבר, בידודית זה מבודד וזכוכית רגילה זה מוליך, אפילו שיש מוליכות גם לבידודית. אני מסכים שפרופיל האלומיניום עם בידודית 4-6-4 הנפוץ הוא אשליה. בזבוז אנרגיה משווע. במספרים, מקדם U (ערך קטן יותר מבודד יותר): פרופיל אלומיניום: 11-12 זכוכית 6 מ"מ: 6 בידודית 6-12-6: 3.2 פרופיל פולימרי 70 מ"מ עם זיון: 1.3 בידודית 6-12-6 LOW-E: 1.1

למעלה