מקבץ עסקיות

• פותח הנושא Joy
  • פורסם בתאריך

Joy

New member
מקבץ עסקיות

עבר כבר חודש שלם מאז שהלחמניה הפרטית שלי "יצאה מהתנור" והיא כבר הספיקה לבקר בלא פחות מ- 4 מסעדות שונות.

מיטבול - מסעדת הבית. אחרי לילה בלי שינה ויום ארוך בעבודה (לבעלי) כמו גם יום ארוך בבית (למחלד"ת) קפצנו למיטבול. היה מאוחר מידי לתקוע המבורגר ולכן הסתפקנו במנות ראשונות.
הגענו ביום שבו היה 1+1 על האלכוהול ובשעה שכבר מגישים את תפריט הלילה - תפריט מוזל ומשתלם.
החלק הכי משמח בסיום 9 חודשי הריון (חוץ מהתוצר כמובן) זה המחשבה שהנה אפשר לחזור לשתות כמו שאני אוהבת. החלק הכי מבאס זו ההכרה שהיא יונקת - אז התוכניות משתנות / מתמעטות קמעה.

כנפיים ברוטב צ'ילי, ברוסקטה של סינטה כבושה (מנה מושלמת שאנחנו מזמינים כל פעם) וחמוצים סגרו לנו את הפינה. הברמן היה חדש אבל סלחנו לו על העיכובים.
לקינוח - טארט טאטן מצויין.

| סוהו - יום רביעי בצהריים והמקום מפוצץ. לא עלה על דעתי לרגע שצריך להזמין מקום ולכן נאלצנו להמתין. מה שכן, המנות טעימות וענקיות, חזרנו עם טייק אווי.
לקחנו 3 עסקיות, שכוללות שתייה קרה (כולל יין), שתייה חמה, ראשונה ועיקרית.
אני רואה עכשיו באתר שהם העלו את המחירים בימים האחרונים בכ- 4 ש"ח בממוצע. המחירים מטה הם המחירים החדשים.

למנות הראשונות נלקחו: פטה כבד עוף, טבעות קלמארי מטוגנות (תוספת 9 ש"ח לעסקית), קרפצ'יו בקר (תוספת 15 ש"ח לעסקית). כל המנות היו מוצלחות וענקיות, כמיטב המסורת של הסוהו.

לעיקריות - כדורי עוף בשום ודבש - כדורי עוף מטוגנים בבלילה, מוגשים על אורז. לא טעמנו, האכלן נהנה וארז מחצית המנה הבייתה. (73 ש"ח)

עסקית סושי ספיישל -
ספייסי שרימפס טמפורה - מילוי שרימפס בטמפורה קריספי, בטטה, אבוקדו ומלפפון; וספייסי ססמי - סלמון קצוץ עם צ'ילי אבוקדו ומלפפון. למעלה מצופה בשומשום (102 ש"ח)

קומבינצייה ספייסי - ספייסי סאקה מאקי - סלמון קצוץ עם צ'ילי אסוקדו ומלפפון. למעלה היו מפוזרים "שבבי טמפורה"; ספייסי טאקה מאקי - אותו הדבר רק עם טונה ומינוס המלפפון; ניגירי טונה, ניגירי סלמון (לא מצאתי את העסקית הזו בתפריט ברשת)

הסושי היה מוצלח וחציו נארז לסיום האתגר בערב. העסקיות לא זולות אבל התמורה עדיין טובה. השירות היה טוב (אני זוכרת לרעה את השירות שלהם בשולחנות ומעדיפה לשבת על הבר).

| מו ומו - התלבטנו בין פרסקו למו ומו. אחי הכריע. גם כאן עסקית שכוללת את העיקרית בצירוף לחם, חמאה, זיתים וסלט עלי חסה. שתיה קלה בתשלום,
המנות העיקריות מגיעות עם תוספת לבחירה- פירה / ריבועי תפו"א.

לראשונה הוספנו מהתפריט הרגיל קרפצ'יו בקר שהיה מצויין והגיע טבול בשמן זית איכותי.
הזמנו עסקית זהה - סטייק לבן שהיה פשוט מעולה. גם כאן, לא הצלחנו לסיים ואחי נהנה משאריות עסיסיות.

שאלו אותנו לסיום אם לארוז את העצמות לכלב/ לחתול - אהבתי את השאלה והחתולה אהבה גם היא.
סה"כ, לא כולל טיפ - כ- 200 ש"ח.

לגראנד פינאלה -
עסקית במול ים - לפני כשנה וחצי התערבתי עם אמי התערבות לא מושכלת שעלתה לי בעסקית במול ים. הנמל היה הומה והצלחנו למצוא חנייה בחניון קרובה למסעדה.
מאחר והגענו עם העגלה הושיבו אותנו בחדר הפרטי. מזל, כי מכל המקומות זה היה המקום היחידי שהברווזונת הקטנטנה החליטה לעשות שרירים ולדרוש את ליטרת החלב שלה.

לשמחתי - היא סיימה לפני שהגיעה העיקרית

לפתיח הלחם שהגיע טרי וטעם, מלווה באיולי, חמאה וקרם חצילים. נס פח השמן גרם לצלחת הלחם להתמלא כל פעם שהמפלס ירד.

למנות ראשונות:
פוקצ'ה שרימפ - חסילונים צרובים על פוקצ'ה עם זוקיני, קונפי עגבניות, שאלוטס וסלט נבטים . אמא שלי מאוד נהנתה מהמנה. לטעמי, חומרי הגלם מאוד מוצלחים אבל המנה הייתה קצת סתמית.

אויסטרים - אין מה להגיד. אכן VFM. האויסטרים היו מצויינים אם כי לא השתוו לאלו שאכלנו לפני כחודשיים בקלואליס (שם היו ענקיים, בשרניים ונדירים)

לעיקריות:
שרימפ פופאי - חסילונים צרובים על תרד תורכי, גבינת פטה וביצה עלומה ברוטב יין אדום וקציפת ליים-טימין . אני לא אוהבת את המנה ואת השילוב אבל זה באמת עניין של טעם. אמא שלי נלחמה ביכולת הקיבולת שלה כדי לטעום עוד ועוד...

לובסטר על הגריל - חצי לובסטר עשוי בגריל עם חמאה ירוקה, שקדים ופרמזן לצד קרם פירה וסלט ירוק - מנה מעולה וענקית (אם מחשיבים את התוספות). בשר הלובסטר היה מצויין ואפילו לא היה צמיגי מידי. טעמי החמאה הירוקה תרמו למנה (את מנת הסו ויד שלהם, לדוגמא, אני לא אוהבת מאחר ולטעמי היא אנמית מידי)

לקינוח - ברולה מקדמיה. למרות ששקלתי בעקבות דיווח קודם כאן לנסות את העוקץ הטורקי, לא יכולתי להתאפק. זה לטעמי הקינוח הטוב ביותר שיש ונלחמנו על כל טיפה.

סה"כ, בתוספת הקינוח ותה שלא כלולים בעסקית - 409 ש"ח לפני טיפ. אגב - המסעדה יקרה, זה נכון. חומרי הגלם משובחים - גם זה נכון. אבל לגבות על תה 19 ש"ח זה מוגזם.

זהו, מסע קולינרי מרשים לפיצית בת חודש, אבל אף פעם לא מוקדם מידי להתחיל

Joy

New member
האמת שהמון זמן אני מחכה להזדמנות ללכת לשם.

התפריט הרגיל די יקר אבל הבשר מאוד איכותי - מקווה שתהיה לי בקרוב ההזדמנות לחזור לשם.

אגב, פתאום ברחובות יש אופציות בשריות מעניינות - אחי קונה המבורגרים מופלאים ברחובות ושמעתי על עוד מקום שבשל טפשת פוסט-לידה אני לא מצליחה להיזכר בפרטים אודותיו.

Joy

New member
כן. זה אטליז וקוראים לו ורד הצלע..

נדמה לי שההמבורגרים עולים 60 ש"ח לקילו ואמרו לי שגם שאר המוצרים שלו מאוד מוצלחים אבל לא ניסיתי.

Joy

New member
האמת שהמנה האהובה עליי היא זו עם הריזוטו השחו

אבל היא לא בעסקית ולא ראיתי אותה גם בתפריט הרגיל...

מכל מקום - הטעמים של מנת הפופאיי קצת אנמיים מידי לטעמי והפרזנטציה של המנה לא כ"כ מעוררת תאבון :)

מה עוד אהבת שם?

לובסטר סו ויד על גראטן תפוחי אדמה ופירהכרובית

(שילוב מנצח של מרכיבים), וגם פילה דניס עם ירקות קיציים- נשמע נורא בנאלי אבל בפועל זה היה אחד הדגים הכי איכותיים שאכלתי, נטול פוזה שכזה.

המנה הזאת יכולה לשמש כעינוי סיני משובח

נותנים למישהו ביס קטן, ואז קושרים אותו לכיסא ונותנים לו להסתכל עלייך אוכל את המנה בעצמך לאט ובהנאה.

Joy

New member
ואיך שכחתי! מעיין הבירה

מאחר ולא הפנמתי שלטייל עם עגלה דורש תיכנון קפדני ולקיחת מרווחי ביטחון עצומים, הצלחתי לפספס כל אוטובוס ורכבת אפשריים בדרך לחיפה, אבל הנסיעה עברה בשלום.
כשסוף סוף הגעתי - הייתי מורעבת, ובעלי אחרי פגישת עבודה גם יכול היה לטרוף בית.

הגענו מאוחר, ב- 16:00 ולקראת סגירה.
לקחנו: מנת מטיאס, המנה המעורבת - כבד קצוץ (אני לא מתה על הכבד שלהם), איקרא וחצילים, חמוצי הבית.
לעיקריות חלקנו בקבב רומני - טעים ועסיסי אם כי פעם הבאה אקח שוב את הקוסטיצה / סטייק לבן (יש המלצות נוספות אחרות??)

סה"כ, בתוספת 2 חצאי ברבר מהחבית - 185 ש"ח.

יש מקומות דומים / שווים אחרים באזור? אשמח לדעת.

ג'וי

salo22

New member
תודה על הדיווחים המעניינים

והאינפורמטיביים בהחלט, לגבי מקומות אחרים, היו שירשורים רבים לחיפה, אולי כדאי לעשות חיפוש עם מילות כמו יונק, יוז'י וכולי.. בכל מקרה לדעתי המעיין הטובה ביותר ובמרחק די ניכר. יש כמובן סוגי אוכל אחרים, שפע אפשרויות עממיות יותר ופחות באיזור מכיוון המטבח הערבי, אבל נראה לי שלא לזה כיוונת.
כמסעדה רצינית מאוד יש את נמל 24 באיזור - העיסקיות לטעמי בהחלט ראויות, רק שלבדוק מחירים עכשוויים ותפריטים, היו עליות ושינויים בנושא.

Joy

New member
האמת שבאמת חשבתי על יונק או יוז'י

אבל אם מעיין הבירה "לוקחת" אז נמשיך עם מעיין הבירה - קוסטיצה מנצחת לא מחליפים

למעלה